My se asi tenhle víkend nevenčíme. 😥 Včera mi ruplo v zádech, ale nakonec to za pomocí prášků docela odeznělo. Na dnešek jsme měli v Kojetíně veřejný venčení, ale než na něj došlo, ruplo mi v zádech znova a je ze mě ležák. 😵💫
Ale tak děsně se u toho mobilu dneska už nudím, že jsem nakonec zjistila, že ty moje tehdá vybraný Garmonty slevnili ze čtyř na dva tisíce. 😱 Jak to asi mohlo dopadnout. 🤪 😂
tento týden se venčilo krásně - nádherné slunné dny, nadšené blbnoucí psisko… co víc si přát. Nejprve fotky psí: ty od páté do sedmé fotky je dementní pes v záchvatu trýýýsového točení se do kolečka do kola… až drny lítaly. A ty předposlední fotky ukazují, že do kaluží se našlape… i kdyby měl hlavou klády prorazit. Ale vybral to dokonale…
Bonnie se v neděli objevila velká boule na slabině, na poslední fotce je vidět. Nezvětšuje se, nehřeje, nebolí, na absces to nevypadá. Nebrání to v pohybu, nevšímá si toho. Tipuju to na velký hematom. A jestli nebyla boule (třeba menší) už před víkendem a já slepá, tak přesně vím, jak se to v neděli stalo.
První dvě fotky jsou z týdne. Obec na druhé fotce je “naše”, spadáme pod místní část cca 3 km vzdálenou (pár baráků). Další fotky jsou z dnešní cesty z vlaku domů. Našly jsme krásnou pěšinu. A navazuje na pěšinu, kterou už známe. Poslední fotka - houbaři 🍄 v lese. No jo, hlídá. Jak jste tu některé líčily zkušenost s knírači… Je “to” stejné, hladkosrstý nebo hrubosrstý "pinč”, prašť jak uhoď. Furt ve střehu.
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 26.10.2024, 20:01:31
kdyby tu bouli neměla ve slabině, ale na boku, tak bych řekla, že se vynořila (klidně po měsíci) boule po injekci s ATB (byla čubinka na kastraci, jestli se nemýlím). Ale ta slabina je divné umístění…
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 26.10.2024, 20:10:11
Taky jsem přemýšlela o téhle variantě. První injekci měla do pravého stehna. A třeba zánět mízní uzliny… Snad ne nic horšího. Ale že bych byla až takový slepoň a všimla si toho až v neděli. Jako, ono je u mě možný všechno.
Bonnie v neděli spadla na pravý bok na štěrkové lesňačce, to nahrává hematomu. Měla pláštěnku, tak se neodřela. Piraňa ji předbíhala a drcla do ní. Viděla to jen veterinární sestra, která ji při kastraci uspávala, je od nás ze stáje. Taky si myslí, že je to hematom. Já vždycky v duchu maluju i nejhorší scénáře. Ale na veterinu se mi nechce, pohmat by k diagnostice nestačil a Bonnie není nadšená, když na ni sahá někdo cizí. Chci počkat, jak se to bude vyvíjet.
Tak hlavně ať vám brzo povolí ty záda… 🌷k botičkám gratuluju
Děkuji. Zatím je to mizérie. 😔
Jsem měla plány na prodloužený víkend: na dnešek velkou prochajdu, zítra komplet pouklízet dvůr a nachystat na to, abych příští týden koupila dřevo na zimu. A na pondělí někam na kopečky. 🤩
Jsem měla plány na prodloužený víkend: na dnešek velkou prochajdu, zítra komplet pouklízet dvůr a nachystat na to, abych příští týden koupila dřevo na zimu. A na pondělí někam na kopečky. 🤩
A tak prd akorát. 😏
Tak aspoň ty boty, no. 😂
já četla a na pondělí někam na kapačky… Tak přeji, ať se záda odblokují i bez kapaček… Zdá se, že je poslední zbytek hezkého podzimu, než ho první sníh pokazí (jestli jim předpověď vyjde) a byla by škoda ho proležet.
Taky jsem přemýšlela o téhle variantě. První injekci měla do pravého stehna. A třeba zánět mízní uzliny… Snad ne nic horšího. Ale že bych byla až takový slepoň a všimla si toho až v neděli. Jako, ono je u mě možný všechno.
Bonnie v neděli spadla na pravý bok na štěrkové lesňačce, to nahrává hematomu. Měla pláštěnku, tak se neodřela. Piraňa ji předbíhala a drcla do ní. Viděla to jen veterinární sestra, která ji při kastraci uspávala, je od nás ze stáje. Taky si myslí, že je to hematom. Já vždycky v duchu maluju i nejhorší scénáře. Ale na veterinu se mi nechce, pohmat by k diagnostice nestačil a Bonnie není nadšená, když na ni sahá někdo cizí. Chci počkat, jak se to bude vyvíjet.
mě jednou boule na boku vyděsila u Nighta. A opravdu to byla boule po ATB a vynořila se velmi rychle až po měsíci - a prý je to u jistých látek typické. Jak rychle vylezla, tak se zmenšovala pomaleji, ale viditelně se to lepšilo
já četla a na pondělí někam na kapačky… Tak přeji, ať se záda odblokují i bez kapaček… Zdá se, že je poslední zbytek hezkého podzimu, než ho první sníh pokazí (jestli jim předpověď vyjde) a byla by škoda ho proležet.
Marja jen kapačky ne. Musím bezpodmínečně v úterý do práce. 😵💫
Právě mě mrzí tak pěknej víkend. Jsme se mohli vyprdět na sluníčku a ono prd. 🥺😏
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 26.10.2024, 21:11:50
Impact, ať jste brzo v pořádku! 🙏🌷 To, že Vám 2x prdlo v zádech neberte na lehkou váhu a jestli bude potřeba, klidně na ty kapačky běžte…v práci se to určitě nepotento…hodně hodně pevného zdraví!!!🍀
Sutriku, jestli je to hematom, tak pomáhá podávání sirupu Kavit (Vít. K). Dráček měl hematom na uchu, prostě úplně děsně nafoukly boltec a to Káčko pomohlo, ale trvalo to teda cca 2 měsíce.
Sutriku, jestli je to hematom, tak pomáhá podávání sirupu Kavit (Vít. K). Dráček měl hematom na uchu, prostě úplně děsně nafoukly boltec a to Káčko pomohlo, ale trvalo to teda cca 2 měsíce.
nebo mazat heparinem, pokud je to krevní výron s modřinou
Edit: koukla jsem co popisujete, modřiny trochu bolí, většinou tam bylo zhnoždění, proto ta modřina , todl je na měkkém, tam bych zas takový výron nepředpokládala, co poslední žebro? nebolí?…šutřík píše, že nebolí boulička…nemůže to být tuková boulička?, moje nebožka jich měla , i já mám …
Impact, ať jste brzo v pořádku! 🙏🌷 To, že Vám 2x prdlo v zádech neberte na lehkou váhu a jestli bude potřeba, klidně na ty kapačky běžte…v práci se to určitě nepotento…hodně hodně pevného zdraví!!!🍀
Děkuji. 🐾
Dneska už konečně zabral Nimesil a zvládla jsem i uklidit kotce. Pak jsem se přinutila si lehnout bo mi cukaly nožičky že práce doma stojí. Ale se psama zítra snad vyrazíme. Bíglové byli s venčiteli, ale moji jsou na zabití. 😂
…..tak Keliš dnes složil zkoušku STPR3 za 86 bodů..kdy na ploše 30 x 50 m vyhledal do 15 minut pět cizých předmětů o velikosti 5 x 3 x 1 cm z různých materiálů….a tím máme letošní sezónu ukončenou…