Tedy sutriku klobouk dolů. Než bych si srovnala v hlavě, co je např. 275°, tak by byl čas…..moje pravo-levá konfuze, narušená koordinace….pes by mohl být genius……
Jak se vám venčí?
Fakt se vám zdají malí? Foto je z “vaší” obory, ale nefotila jsem já. Já jsem tolik štěstí neměla.
..jsem na tom obdobně….ale hluboce obdivuju, že někdo tohle zvládne…
….jsou nádherní…
Stáli jsme od nich metr, když byli kdysi v aklimatizační oboře po příjezdu z PL. Ta jejich velikost mě právě překvapila. Ten bejk je menší, než dospělej chlap. Nepleťte si s americkými bizony, ti jsou větší.
takže vy máte těch “smeček” víc?..já myslela,že jenom ty,co tu vidím na fotkách…😇
Vahine:Vy asi potřebujete domů bígla? Tihle asi najdou domov brzy…🤔 jsou moc pěkní!
Oni musej mít aspoň krásný oči, aby vykompenzovali tu povahu. 😂
Bobca:takže vy máte těch “smeček” víc?..já myslela,že jenom ty,co tu vidím na fotkách…😇
Na fotkách je moje vlastní smečka. Tohle jsou zachránění bíglové, kteří u mě bydlí jen dočasně a jsou/budou k adopci. 🤗
jste prostě borka👌
tak 3 dny ranní-takže vycházky kousek od domu cvičící,hrací,+foto ze čtvrtečního plavání
acher:Nepsala jsem,že by žádný pes třeba nekńučel,ale když kńučel,škrábal dveře,tak byl okřiknut,poslán na místo.Nedovolovala jsem jim to.Ano někdy to napomínání,korekce trvalo i dlouho,ale každopádně jsem si důsledně trvala na tom,že bude klid.Dřív,či později to pochopili všichni,že to prostě dělat nebudou A to jsme zase u té výchovy a důlednosti.Jsem člověk,co nemá rád,že něco nejde a vždy zkouším všechno možné aby to šlo.Jak se říká:" Neříkej,že něco nejde nebo se najde jiný blbec který to udělá."
Asi milionkrát byl poslán do patřičných míst a stejně pokračoval v kňučení. To snad byla jediná věc, kterou si nedal vymluvit. Jak se něco háralo, tak neviděl, neslyšel a všechno zapomněl. Nicméně netvrdím, že vy byste situaci nevyřešila, nám se to nějak nepovedlo. Vyřešilo to až stáří.
impact:Oni musej mít aspoň krásný oči, aby vykompenzovali tu povahu. 😂
To je fakt. Ty oči to vykompenzujou. A když kámošce zdrhl v lese a ona odjela domů, ty vyčítavý oči “vždyť jsi věděla, že se vrátím zpátky k autu, tak jaktože jsi tam nebyla?” Nenechal se od ní ani pohladit a dělal, že jí nezná, když si pro něj druhý den jela. Kdyby s sebou neměla svou sestru, ke které se měl, tak by si ti hodní lidé, co ho našli, mysleli, že je nějaká tyranka nebo ten pes není ani její 😄.
Tak ta Šumava teda. Musím říct, že turistů tam bylo dost, ale podařilo se nám najít i místa, kde jsme nikoho nepotkali. Celkem mě zaujalo, když jsme šli na Helfenburt u Bavorova, že les byl plný obřích mraveništ. Našla jsem i dvě, které museli mít víc jak 170 cm na výšku. Já se s takovým mraveništěm nikdy předtím nesetkala.
Dnešní ráno
U nás včera večír pršelo a po tom dešti bylo příjemné klima, tak jsme se šli s pesanama cournout… dneska už je tam zase vedro jak prase….
Včera jsem musela jet do města a na hlavní ulici chvíli po poledni, takže v tom největším horku tam jede pán na elektrickým vozíku s vedle něj po té rozpálené ulici jde asistenční pes… tak mi ho bylo fakty líto… toho psa.
u nás ani kapka… potoky malé netečou, velké maličko a u řady tůněk nadávám Yodovi, že tohle bahno může pít už jen čuně a ne elegantní psík…
Do lesa chodíme brzičko ráno, takže ještě před pracovním procesem je psisko vyprocházkované dostatečně. Kupodivu začaly růst hříbci (praví i kováři), dnes jsme donesli i křemenáčky. Vše mladé a úplně zdravé. Přes den se pes válí doma či na zahradě ve stínu a na večerní procházku chodíme až se setměním. Takže to vedro nějak přežít jde.
Hele kdo používáte nějaké tahací postroje, na čem vám psi chodí?
Měla jsem na Kevina Manmat, ale když opravdu zabere, tak chudák sípe. 😏
Teď se mi podařilo ulovit za pár stovek z druhé ruky dlouhej od Zero DC. Kupodivu to vypadá, že jsem i trefila velikost. 😀 Zejtra to otestujeme při výletě na Maleník, tak jsem zvědavá. Snad mu bude sedět i v tahu.
A mám zítra cestu do Fryštáku, kde má shodou okolností i stánek Mush Go. Tak kdyby mu nesedl, asi se tam stavíme. Akorát se mi upřímně nechce moc dávat tři litry za nějakej profi. 🤐
dneska mám dovolenou - takže hned ráno jsme se vydali na delší procházku směr Černá Nisa. Bylo chladno - parádně bylo v lese. A už zase sluníčko pálí naplno - ale nám už to neva.
Canicrossaři ten Zero DC hojně využívají, takže myslím, že by měl být ok.
❤️ FANDÍME exotům a jejich majitelům 🍀 ‼ Není malých psů, jen malých cílů! ➡️ "Toto ale jistě neplatí o dvojici King Killian z Krve Orthosovy a Eva Křemenová. King Killian je sedmiletý papillon a plán jeho majitelky ho „trochu unavit“ se poněkud vymkl z rukou. Postupně se věnovali nejrůznějším formám sportování se psem, včetně praktického využití Killiana při canisterapii. Dnes mají složeno deset zkoušek (ZZO, ZZO1, ZZO2, IBGH 1, IBGH2 a IBGH3, ZOP, ZUP1, STPR1 a ZMPO) a připravují se na další tři, včetně vrcholových. 🏆 Killian jezdí také na závody, na kterých často vidíte překvapené pohledy ostatních závodníků i diváků. Kde se vzal papillon na stupních vítězů mezi všemi těmi německými a belgickými ovčáky." 👇👇👇 🎤 Rozsáhlý rozhovor s majitelkou Evou Křemenovou ✍️ připravil do srpnových Psích sportů Jarda Kratochvíl 📷 archiv Eva Křemenová 🎯Srpnové Psí sporty ❤️ ✅ vychází 8.8.2024 ✅ online - do mobilu/počítače https://www.psisporty.cz/elektronicka-verze/ Papillon Owners #papillon #sportovníkynologie #psiexoti #psisporty