acher:Ano Slovenský čuvač a patří mezi pastevce.
Krásný, asi hodný, když je na volno. Vídali jsme je u salaší na Slovensku a ti byli ostří.
acher:Ano Slovenský čuvač a patří mezi pastevce.
Krásný, asi hodný, když je na volno. Vídali jsme je u salaší na Slovensku a ti byli ostří.
Mimo své území si lidí nevšímá,nechá si i pohladit,miluje děti.Doma pokud přijde někdo s námi nebo ho my pustíme,tak ho očichá a pozoruje,to se od cizích hladit nechce,ale pokud je na dvoře sám nebo přide někdo nevítaný, umí být i dost ostrý a kousnout,v případě nutnosti, neváhá.Rovněž venku je spolehlivý ochránce.Ale to je typická povaha čuvače.Nemá útočit bez důvodu.
acher:Mimo své území si lidí nevšímá,nechá si i pohladit,miluje děti.Doma pokud přijde někdo s námi nebo ho my pustíme,tak ho očichá a pozoruje,to se od cizích hladit nechce,ale pokud je na dvoře sám nebo přide někdo nevítaný, umí být i dost ostrý a kousnout,v případě nutnosti, neváhá.Rovněž venku je spolehlivý ochránce.Ale to je typická povaha čuvače.Nemá útočit bez důvodu.
Perfektní pes !
my dneska venčili opět ve Šluknovském výběžku - docela dlouhý okruh mezi Šluknovem, Karlovým údolím, Zeleným křížem, pramenem Mondavy… o vzrůšo se postaral páník, který si k svačině přikousl vosu… naštěstí není alergický, okamžitě jsem mu dala prášek na alergii (nosím v minilékárničce pro tyto případy) a protože miluju ledové pití, tak s námi šla i zamražená lahev s vodou a zbytky ledu. Takže i chladivo bylo… nakonec jsme ani nekrátili trasu…
Jen tedy množství klošů a hlavně klíšťat bylo velké. A také spousta motýlů všech velikostí a barev. Je tam krásně… a v lese je hodně vody, a foukal vítr, tak to docela šlo i za vedra
Já mám dojem, že se ti kloši letos úplně zbláznili. 😏
impact:Já mám dojem, že se ti kloši letos úplně zbláznili. 😏
byly doby, kdy u nás na horách nebyli… ani klíšťáci, ani klošáci. Teď máme všeho dost - klíšťata i na zahradě… Dneska po návratu jsem z Yody vytahala asi 10 čerstvě zakouslých klíšťat (ani nestihla chcípnout, některá se ani ještě nezakousla). No a kloše jsem sbírala průběžně a stejně si jich několik donesl až domů. Doma znaven a uvařen padnul a nechal se v klídku pořádně probrat, takže snad už je zcela breberkoprostý
takže psí ze začátku července. Hodně jich je skákacích - koordinaci má chlapec dobrou
a teď pár nepsích
My dnes nevytáhli paty, bylo 34 stupňů ve stínu , kluci nechtěli vůbec z domu, jen Fram se mnou oddaně chvili pracoval na zahradě a chodil se chladit do bazénku . Navečer přišla velká burřina, pořád ještě prší, má přijít další.
Xerxova:takže psí ze začátku července. Hodně jich je skákacích - koordinaci má chlapec dobrou
Úžasné fotky.. Zachytit Yoda v letu… 🤭a ta jeho tlamka👌
Dnes po ostříhání Dafči za Rudicí a jedna spací z BK
Já měla dnes zážitek… Jdu si takhle s Bambulí jako obvykle, když je horko polní cestou, která je z jedné strany lemovaná krásným remízkem. Je tam příjemný chladivý stín, no z druhé je mega narostlá kukuřice. Je fakt hrozně vysoká, můj manžel má dva metry a jisto jistě by se v ní lehce ztratil. Takže si takhle vykračujeme, kocháme se a najednou slyším podivný zvuk. Kouknu na psa cože to z ní leze za pazvuky. Jenže fíha, ono se to ozývá znovu i když hledím na psa, který rozhodně takové zvuky nevyluzuje. Třetí hlasité a naprosto zřetelné “chro chro" mě donutilo rychle gestem přivolat psa. Hodit si ji pod paží a ustupovat zpátky odkud jsme přišli. Při ústupu mi úplně proběhl hlavou příběh Alušky a chudáka Idorka. Teď tama určitě nějakou dobu nepůjdu a rozhodně se budu místům s kukuřicí vyhýbat.
😂
bambule:Já měla dnes zážitek… Jdu si takhle s Bambulí jako obvykle, když je horko polní cestou, která je z jedné strany lemovaná krásným remízkem. Je tam příjemný chladivý stín, no z druhé je mega narostlá kukuřice. Je fakt hrozně vysoká, můj manžel má dva metry a jisto jistě by se v ní lehce ztratil. Takže si takhle vykračujeme, kocháme se a najednou slyším podivný zvuk. Kouknu na psa cože to z ní leze za pazvuky. Jenže fíha, ono se to ozývá znovu i když hledím na psa, který rozhodně takové zvuky nevyluzuje. Třetí hlasité a naprosto zřetelné “chro chro" mě donutilo rychle gestem přivolat psa. Hodit si ji pod paží a ustupovat zpátky odkud jsme přišli. Při ústupu mi úplně proběhl hlavou příběh Alušky a chudáka Idorka. Teď tama určitě nějakou dobu nepůjdu a rozhodně se budu místům s kukuřicí vyhýbat.
V kukuřici jsou teď zalezlí a nikdo na ně nemůže. Běda psů, který tam vletí.
Já měla už předevčírem pocit, že se v tom remízku pohybuje něco většího, ale rychle jsme přešli, protože zrovna o pole dál sklízeli vojtěšku. Takže se hodně prášilo a byl tam větší pohyb strojů i lidí. Celý tenhle víkend jsem nějak vyděšená, první po příjezdu na chalupu mi soused sdělil, že v okolí viděli mladého medvěda (ví že chodím venčit kolem čtvrté ráno - soused! ne ten medvěd), pak jsem při procházce narazila na stezku převaděčů. Podle souseda zase začínají ve velkém převádět. Při ranním venčení mě vyděsili turisti, kteří přespávali v autobusové zastávce a teď doma prasata.
😂 pomoooct!
seš Doňa Debilita.
Já se v době, vzrostlý kukuřice, obilí a vojtěšky těm místům vyhýbám - když to jde. Spešl v tý kukuřici jsou opravdu ty prasata celou dobu zalezlý.
No ale každopádně máte teda momentálně dost živoučko ☹️
A medvěda??? Já myslela, že jste někde v civilizaci.
Normálně žiju cca 35 km od hranic se Slovenskem a občas tu i my máme nějakého toho tuláka. Chalupu máme ale přímo u hranic (levá strana potoka Česko - pravá strana Slovensko) a medvědi tam bývají k vidění častěji. Jsou to Bílé Karpaty. Většinou se drží směr Javořina ale tento je mladý a malý tak možná hledá nové místo. Prý. No spíš než z medvěda mám obavy z těch převaděčů jsou to tlupy mladých chlapů cca 25 lidi. Nocují v lese. Převlečou se do značkového oblečení, pojí a věci nechají na místě( spacáky, bundy, staré oblečení). Druhý den se nechají chytit. Nechtěla bych na ně narazit. V noci kolikrát sousedi viděli v lese zářit baterky. Je to rozhodně nepříjemné.
A jo Bílý Karpaty! Však jste to už jednou psala , já si nic nepamatuju. No a taky chalupa, ne přímo doma. Já vůbec nevím, proč jsem si Vás zabydlela někde u Plzně 😀 😀 . chtěla jsem napsat, že to tam máte mnohem lepší než u tý Plzně, krásnou přírodu, ale… to, co píšete, už tak idylicky nezní ☹️ . Musíte si pořídit pastevce. Nebo radši vlkodlaka.
Já když vidím některé ty venčící fotky taky si říkám, proč nebydlíme tam nebo tam. Ale tady je taky krásně. Moravské Slovácko je úžasné a myslím, že lidi jsou tu ještě takový v pohodě a v normálu.