Tak ale to je docela slušnej doják teda. Držím mu palce.
To je boží, mám radost 🥰
To je boží, mám radost 🥰
Tak ale to je docela slušnej doják teda. Držím mu palce.
a když si to neposere, bude mít novej domov.🤩
O víkendu jsme byli v Českém Švýcarsku. V sobotu jsme si dali výšlap asi 11 km Kyjovským údolím. Bylo to super. Šli jsme tu hřebenovku, Malina byla štěstím bez sebe, lítala po těch dírkatých schodech, skalách…jako kamzík a pořád stála už nachystaná u dalších schodů a strááášně jí otravovalo to naše přiblblé focení, odpočívání a kdoví co ještě…no trochu odmítala i pít, prý bez smočení nožiček si teda trochu cucne, ale jinak to nebude přehánět. Vedro teda bylo neskutečný, ale myslím, že v těch skalách bylo i docela příjemně. Horší byl pak závěr cesty, který vedl sice jen 3 km do kopce, ale fakt teda hodně dlouhé 3 km.
Ten hřbitov je, nevim, jak to popsat, přímo mystické - mysteriózní místo.. Tama bych v noci nešla ani za nic 😇
Bobca:Ten hřbitov je, nevim, jak to popsat, přímo mystické - mysteriózní místo.. Tama bych v noci nešla ani za nic 😇
Teď jsem zkoukla ty fotky a hned mě napadlo, že z toho hřbitova mě docela mrazí…tam bych asi nechtěla jít ani ve dne.
….ten hřbitov mně také uchvátil….v noci nikdy….
Kilian:….ten hřbitov mně také uchvátil….v noci nikdy….
Radši tam, než na Hlavní nádraží v Praze, či do podchodu v Brně. Takových hřbitovů je v pohraničí víc. Horší je, když podobný hřbitov zruší a na jeho místě učuní parkoviště. A na většině nestraší. A opuštěné židovské hřbitovy - ty mají vůbec zvláštní kouzlo.
Podobně kdysi vypadala nejstarší část Lesního hřbitova v Novém Boru. Teď je krásně upraven, Zcela rozpadlé náhrobky zrušeny a ty, které zůstaly jsou zarostlé v lese, město udržuje pěšiny.
Já miluju hřbitůvek nahoře na Oybinu… to je opravdu oáza klidu, ráda tam sedám na lavičce, kochám se úžasným výhledem a jen relaxuju. Krásné místo ❤️
Krásný, výhled úžasný, ale na můj vkus - málo opuštěný 🙂
A to mně se líbí, že se tam pořád “něco děje” 🙂
….když já miluju horory a když jsem pak na nějakém takovém místě, tak pak má moje bujná fantazie žně…no v Praze na hlavním nádraží se pohybuju často a bez úhony a v Brně jsem nikdy nebyla, tak nemohu soudit…ale procházky po hřbitovechmam všeobecně moc ráda….tenhle je pravdu krásný na té fotce…
Taky jeden opuštěný …..
( Fotku nechvalte, tu jsem ukradla )
Ve svém okruhu mám už dvě kamarádky, které provozují funerální turistiku - jakmile někam přijedeme na výlet, okamžitě hledají krchov a se zalíbením prolízají náhrobky. Když se to vyskytlo u té první, tak si říkám “ok, úchylka…”, ale ono je to zřejmě rozšířenější 😀
efe:Ve svém okruhu mám už dvě kamarádky, které provozují funerální turistiku - jakmile někam přijedeme na výlet, okamžitě hledají krchov a se zalíbením prolízají náhrobky. Když se to vyskytlo u té první, tak si říkám “ok, úchylka…”, ale ono je to zřejmě rozšířenější 😀
Vesnické hřbitůvky mám ráda. A když leží kolem kostelíčka….třeba Vinec.
My zas s kámoškou po cestách republikou i Slovenskem vlezly do kdejakeho kostela. V Polsku jsme nechaly auto na cestě a šly se podívat do pole, zaujala nás tam taková stavba, salas, vlezly jsme dovnitř, tam 3 umounenci, vyráběli sýry.. No, přežily jsme 🤭
Na jedinej hřbitov, kam jsem se kdy jako dítě chtěla podívat, byl hřbitov v Bulharsku. To mě tehdy zajímalo. Jinak ne, protože jsem v podstatě na hřbitově vyrostla. Teď většinou navštěvuju hřbitovy jen jako historické památky a jen jednou za čas na Dušičky. Manžela jsem na hřbitov nedala, nechtěl tam.
orionka-2:Taky jeden opuštěný …..
( Fotku nechvalte, tu jsem ukradla )
Tak zrovna z tohodle, dle té fotky, blbej pocit nemám…naopak…
Chlubit se nemá,ale stejně se pochlubím, zatímco ostatní o víkendu horkem chcípali, Cácorka si vyhrála dvoudenní zkoušky s plným počtem bodů, a z vyhlášení máme prostě nádherný fotky