Dneska to neni o venceni, ale o tom, jak si kdo ustele - a nekteri pachaji asi sebevrazdu 😀
by to mohl být i ten uschlý piják
Myslím, že ne.
by to mohl být i ten uschlý piják
Myslím, že ne.
Vahine:Dnes ráno jsem našla v pelíšku totál uschlé cosi, co mi připadá, jako beruška, která uschla v trávě a zachytila se pak do kožichu, ale v hlavě mi bliká i piják lužní, tak se radši tady zeptám, co si o tom myslíte? Bělouš má v sobě 2.měsíc NexGard, tak by to mohl být i ten uschlý piják 🤷♀️ blbě vidím, tak se omlouvám, jestli zbytečně plaším 🙈
Přikládám fotky z obou stran
Až na tu barvu bych hlasovala pro pijáka. Beruška by měla mít 6 nožiček, nevidím ani jednu.
Když ono tomu trochu pomuchlanému jedinci se ty nožičky nedají spočítat. Taky jsem se snažila.
kometa:Když ono tomu trochu pomuchlanému jedinci se ty nožičky nedají spočítat. Taky jsem se snažila.
A krovky ? Trochu vysvlečená “beruška” - může to být cokoliv. I velké klíště, které bylo napité a splasklo. Není moc k odhadnutí ani velikost. Hodně napité klíště ten cm taky dá.
Dneska to neni o venceni, ale o tom, jak si kdo ustele - a nekteri pachaji asi sebevrazdu 😀
Podle mě je to klíště. Jestli zrovna piják lužní nevím, ale beruška ne.
Mně to připomíná http://www.etf.cuni.cz/~moravec/fotky/th922-m.html ale vidím jí teď všude.
Piják po psovi lezl, ale nebyl nacucaný, takže nevím… https://najdipijaka.cz/
Vahine:Dnes ráno jsem našla v pelíšku totál uschlé cosi, co mi připadá, jako beruška, která uschla v trávě a zachytila se pak do kožichu, ale v hlavě mi bliká i piják lužní, tak se radši tady zeptám, co si o tom myslíte? Bělouš má v sobě 2.měsíc NexGard, tak by to mohl být i ten uschlý piják 🤷♀️ blbě vidím, tak se omlouvám, jestli zbytečně plaším 🙈
Přikládám fotky z obou stran
Já si to zvětšila na tabletu a přikláním se k larve mandelinky.. Má vidět i ty pruhy na jedné straně, na druhé nic.. Žádné nožičky, jen kusadla..
A krovky ?
Ty jsem taky nenašla. Nebo možná napůl zlikvidované.
Bobca:Já si to zvětšila na tabletu a přikláním se k larve mandelinky.. Má vidět i ty pruhy na jedné straně, na druhé nic.. Žádné nožičky, jen kusadla..
A já tam na první dobrou viděla larvu slunéčka sedmitečného…
kometa:A já tam na první dobrou viděla larvu slunéčka sedmitečného…
Taky možné..
Jj, spíš slunečko než mandelinka🙂.
Ještě pro Vahine
venčení tohoto týdne byla horká… od minulého pátku nepršelo. Všude bouřky, u nás chodí kolem… Psík výrazně zvolnil - i když to na fotkách až tak nevypadá… A někdy mi dojde, že opravdu není malý (viz pátá fotka), i když mu říkáme Prcku (což po létech s Nightem je jasné)
a teď pár nepsích (ta přehrada na Černé Nise fakt měla neskutečně kýčové barvy)
Moc děkuji všem za názory. Jak jsem si nazvětšovala fotku, tak mi přišlo, že by to mohla být ta larva mandelinky a nebo ta beruška. Ta křidýlka jsou podle mne přítomná, jen seschlá napolovic a nožičky se mohly? v tom pelíšku ulámat. Dala jsem TO COSI do malinké umělé zavírací lahvičky a zítra poprosím vet, jestli na to nemrkne přes mikroskop. Jdeme na žlázky zrovna. Budu-li vědět, písnu výsledek. Ona vet odjíždí pak na dovču.
Ph:Dneska to neni o venceni, ale o tom, jak si kdo ustele - a nekteri pachaji asi sebevrazdu 😀
Plánovala jsem zajet k rybníku, ale vzdala jsem to. Jsme všichni zalezlí doma, venku se to vůbec nedá, těhule se občas chladí v koupelně na dlažbě.
Ronja s motejlem:Jj, spíš slunečko než mandelinka🙂.
Ještě pro Vahine
No jo, vypadá to na larvu slunéčka, tak to by byla nejlepší varianta…beruška. Moc děkuju všem a jmenovitě Ronje za odkazy 👍
opatrujte se, neusmažte se!
Sarah01:Plánovala jsem zajet k rybníku, ale vzdala jsem to. Jsme všichni zalezlí doma, venku se to vůbec nedá, těhule se občas chladí v koupelně na dlažbě.
Chůdě těhulka, té musí být hic dvojnásob 🌷 no, taky se opatrujte!
Doufám, že ten černý pejsek na dlažbě nezačal doutnat?🤯…vyhnala jste ho, že? Dnes je hrozně, ale jinde bylo/je i hůř ( 45 st. i víc) a já si neumím představit, jak přežívají ti toulaví psi, co dál na jihu bývají a nebo ani nemusí být toulaví…. no to mi trochu utekly myšlenky, sorry 🙈
Sarah01:Plánovala jsem zajet k rybníku, ale vzdala jsem to. Jsme všichni zalezlí doma, venku se to vůbec nedá, těhule se občas chladí v koupelně na dlažbě.
No já frčim za hoďku z práce…tak jsem myslela taktéž, že naložím psy a popojedeme se brouzdat v potoce….ale teď jsem vylezla před krám a to se nedá pomalu dejchat…Gina asi taktéž bude zalezlá ve sklepní prádelně na dlažbě. A to není těhule, ale s tím jejím kožichem…
Příští týden se má ochladit, tak si říkám, že ten víkend se to nezblázní a počkáme na příznivější teploty.
Nejhorší je, že to teplo se drží i ráno a večer….
Možná na horách je líp, ale teď jsem v práci nonstop a upřímně z toho vedra jsem tak urvaná, že se mi taky večer už nechce někam vyjíždět…navíc vyjet na hory znamená, že půjdeme do lesa a tam to Ginu fááákt nebaví…