Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 11.06.2024, 16:17:17
tak přeji, aby si to labutě vzaly k srdci a už blokády neprovozovaly. Diskuzi se nedivím, obdobně nadávám taky - naposled to schytalo stádo daňků, které nám přes cestu postupně přešlo třikrát…
Nám teď pomáhá v týdnu venčit občas dcera, vnučky jsou se mnou, aby s ním mohla jít dcera svižněji. Manžel s ním chodí delší trasy jen o víkendu. On totiž běloušek, co se válí doma už přes měsíc s paničkou, přibral 1 kg!!! A to jsem se teda zhrozila, protože jeho “chyceným” kloubům vyšší váha neprospívá. Kloubní výživu bere už dlouho a tu váhu snížíme i krmením, páč panička mu skákala na to, že potřebuje 2.večeři 🤦♀️ při vyšší aktivitě klidně, ale to teď spíš neplatí…už abych zase chodila po dvou 🦩
tak venčení Betty s Dafi,Žeryk s Betty po vycházce,a Žeryk s Dafi na schválně zarostlých záhoncích s kytičkama-s měsíčku máti přítele dělá masti,a to další tam tak samo vykvetlo…
Včera se mi vůbec nic nechtělo. Byla jsem po tom tejdnu v práci jakási udyndaná, tak jsem si říkala, že tenhle víkend na výlet prdíme. 😏 Aj přesto jsem si dala po práci vařit vývar, kdybych se nakonec rozhodla vyrazit, tak ať mám sváču. No, a pak jsem začala študovat mapy a už mě to zase chytlo. 😂 V noci jsem se třikrát vzbudila tím, že mi v hlavě hrály Hory od O5 a Radeček a to už jsem si někdy v půl třetí říkala, že jsem úplnej dement. 😂
Ráno vstávačka, po sedmé naházet psy do auta a hurá na výlet. Fikaně jsem předtím vyhodila Maffinu s BJem a Merlinem na dvůr, takže vůbec netušili, že se balím a nestihli během těch pět vteřin, než jsem je namrskala do auta, vzbudit půl ulice. 😠
Cesta tam byla krutá, protože jsem vybrala tu nejkratší a nejhorší a kdybych neřídila, blila bych už po pěti kilometrech. 😂 Po prvních dvaceti kilometrech jsem se úplně nejvíc nasrala, když mi došlo, že sedák leží doma na skříni. 🙄 Naštěstí mám v tašce s psíma cajkama ještě opasek a tak jsem se nemusela vracet. Ovšem vzápětí jsem se nasrala hned po druhý, páč jsem si uvědomila, že v té tašce není ani jedno vodítko, krom těch dvou na tahání. 🤧 Nu což, vracet se nebudem. Nebude to poprvé, co půjdeme na výlet bez vodítek. 🤐
Po příjezdu na parkoviště stačilo fofrem vyházet psy z auta a vyrazit. Ze začátku jsme potkali nějaký houbaře, ale hlouběji v lese už pomalu ani noha. Boží to bylo. Krásná třináctka, perfektní počasí a psi, když se neměli před kým předvádět, úplně na pohodu. 😛
celý týden jen za humny, až dneska okruh kolem Tábora (ne města, ale kopce nad Lomnicí nad Popelkou). Psovi je to jedno, kde se čmuchá a čenichá a levituje nad zemí
Vytlemený žížaly během odpoledního velkého venčení a lítání. A jojo jo. Bonbon konečně zkopíroval Dibla v náklonnosti k vodě a dobrovolně se spokojeně rochnil v potoce!!! (Doteď razil názor že voda žere pejsky). Dibl mě ubránil před 5 cyklisty, málem dostal pecku od ohradníku ke kravam neb ohluchl a ulovil křídlo ze sojky. Bonbon zas hrál na babu s volavkou (než se přiblížil na 20m byla volavka popolétnutím o 100m jinde a pak to vzala do rákosí) a následně se vyválel ve zbytcích sojky.
to byl posed, je to rozhledna, allainova věž, mohli jste vylézt na Kumburk, to je jinačí rozhled
taky na něj dojde 😉 Ale byla s náma vnoučata a to jsou leniví Pražáci - takže okruh z Kyjí od nádraží přes Allaina a křížovou cestu nahoru na Tábor stačilo…
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 16.06.2024, 06:56:57
ano - vemeníky teď kvetou na řadě míst. Jen tu okrotici něco spáslo a máme na ni letos smůlu - potkali jsme se jen jednou a ještě ne u nás, ale ve Středohoří. Vemeníky tento týden na třech různých místech.
Zdravím děvčata(nevím,jestli sem chodí i kluk🙂)-mám dotaz-a prosbu🙏
Nedávno musel děda-otec od kamarádky,co za ním jezdíme do Kamenné(Mohelnicko)nechat uspat svého pejska..byl už hodně starý,neslyšel,pak přestal chodit a i jíst..Shání pejska,8-10 letého,klidného,menší rasy..dědovi je 80,bývá od dubna do října na chalupě v té Kamenné,a na zimu má v Příkazech(u Olomouce) baráček se dvorkem..Bobeš se měl jak v bavlnce,denně chodili do lesa-má ho za baráčkem..Potřebuje nějakého kamaráda..Má vyhlédnutého někde v útulku,jenže pejsek má jít na operaci ještě-asi křížence jezevčíka-Bobeš byl myslím taky něco takového…..Mě se moc líbí ten černý vlčáček,ale on chce něco menšího..Má velkou zahradu…Zajel by se podívat..má auto,je mobilní..Nevíte prosím o nějakém? Moc děkuji….
ano - vemeníky teď kvetou na řadě míst. Jen tu okrotici něco spáslo a máme na ni letos smůlu - potkali jsme se jen jednou a ještě ne u nás, ale ve Středohoří. Vemeníky tento týden na třech různých místech.
Tak koukám, že účast na přírodovědných vycházkách se začíná vyplácet. Občas i něco poznám.🙂