A zpět k venčení. Oblíbená procházka mezi pastvinami, kluci mají rozhled. A barzojí nos😀
Jak se vám venčí?
Jsou tak nádherní, elegantní… radost pohledět.
Nezlobte se, ale i batole ví, že má poslechnout, co nedělat a naopak udělat. Protože ho to učím, každý den, přiměřeně jeho vnímání. Samozřejmě, že to není stoprocentní, ale musím na tom makat. Na rozdíl od psa dítě rozumí slovům, vysvětlení, jednou, dvakrát, třikrát, a pak při neuposlechnutí dostane jednu na zadek. Rozpláče se, ale taky si to zapamatuje. Nemůžu a nechci s dítětem donekonečna diskutovat nad něčím, co musí splnit, protože na tom závisí jeho život (zastavit u silnice).
Ještě ten nos🙈, prostě do dveří vchází nos, potom kousek psa a pak ocas a hurá barzoj je doma.
Chodí navolno? A nebojíte se ohradníku?
Jsou překrásní.🥰
Prostě se neshodneme… Pravdou je, že já dítě nevychovala, Vy ano.
Možná jsem spíš chtěla napsat, že to plácnutí dítěte je hlavně výsledkem úlekové reakce matky (než v tu PŘESNOU chvíli výchovným prostředkem). A čím větší nebezpečí hrozí, tím obvykle ten výprask bývá větší. Jistě to neplatí u všech, ale dost často ano.
…oni jsou fakt skvostní..
Chodí na volno často, ale hlavně tam, kde mám rozhled, potřebuji velký akční rádius 🤣. Ohradník každého jednou kop a už si dávají pozor. Ale příšery ho umí podlézat.
Keliš by se jim mooc líbil, mají mini psy rádi, jsou k nim uctiví.
Jsou nádherní❤️, ještě, že bělouš neumí číst…žárlil by 😀
Ježiši, 4x vloženo…to se mi ještě nestalo! 🤦♀️furt to nešlo a teď toto 🙈
Na rozdíl od psa dítě rozumí slovům
Já teda nevím, ale slovu ne! a vypadni! rozumí i kocour.
Jj, rozumí…až moc dobře! A Kuky pak začne “škrčet” = výraz jeho nevole, takové podivné přinasrané škrčivé mňaučení!😂
No tak tím líp.
….on miluje velké psy, po trase potkáváme v jedné části pravidelně chrty greje, barzoje, saluku a afgany, vždycky k nim metelí a doslova k nim vzhliží…
Škoda, že jste daleko, to by si kluci zavenčili😀🦮🐕🐕
Mám to stejně.Bydlíme u hlavní silnice,vyrostly u nás naše děti,bráchy děti,všechna vnoučata.Všichni od malička věděli,že se u silnice stojí a nikdy žádného ani nenapadlo u ní nezastavit a nepočkat.Naše děti chodily od 2 let do jeslí,jezdili jsme autobusem a přes hlavní jsme přecházeli 4x.Dokonce i malé mimino pozná přísný tón,kdy se maminka zlobí.Když mě při kojení syn kousl a houkla jsem přísně ne a sundala ho z prsu,tak pak stačilo pár krát přísné ne a i to 7mi měsíční mimino si to pamatovalo.Stejnou zkušenost pak měly i snachy.