v mezičase lijáku jsme zajeli k lesu - silnice do Jizerek jedna obří kaluž, v lese mlok vedle mloka (bývají tam) a i když radar sliboval pauzu zhruba 20 minut… stejně jsme k autu doběhli promočení. A leje a leje - naše stanice (kalibrovaná) má už 63.8… během necelých tří hodin
Tak zase otravuju s fotodokumentací Idorkových zad, rozdíl 1 měsíc od první fotky, je to naprosto úžasné . Až pojedem za 10 dnů na kontrolní rtg nožky, bude už kožíšek vcelku 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 24.05.2024, 18:11:17
Aluško, to je náádhera !!!👏👏👏 Zrovna odpoledne jsem na Vás a Idorka myslela a říkala jsem si, že se Vás tady pozeptám, jak to vypadá…něco mi říkalo, že nemám být netrpělivá, že zpráva dorazí 😉 příště už to bude na oslavu, až se kožíšek zacelí 🥂
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 24.05.2024, 18:11:17
Týjo, to je neuvěřitelný, vůbec jsem si neuměla představit, že se tak obr zranění takhle zatáhne. Bomba, paráda, gratuluju a podrbejte kožíška srůstajícího za mě! 👍
Aluško - mohla bych o něco poprosit? Tohle je tak velká věc, která se udála a myslím, že by nebylo od věci to zaznamenat, jak probíhalo hojení, co všechno jste dělala , jaký byl postup, progres. Věřím, že Vaše zkušenosti by se mohli hodit jednou někomu, kdo by se mohl dostat -třeba i ne se psem, do podobné situace. Nechtěla byste to sepsat? Myslím, že majitelé webu by určitě byli rádi a já, kdyby to šlo, bych to na Zrzavým webu, uveřejněila a hlavně uschovala! jak v článcích, tak v sekci Veterina , taky, protože tohle jsou věci, které jsou odzkoušené, fungují a neměly by se ztratit.
POkud byste nad tím uvažovala, byla bych moc ráda , protože to, co jste dokázala Vy a pochopitelně i veterina, to je úžasný.
Děkuju předem, pokud nad tím budete uvažovat.
P,S. manžel, kterému jsem to ukazovala, nevěřil, že je to možné.
Alusko gratulujeme, vy jste myslím psala, že používáte Alaptus? Nám ho kdysi doporučil vet u hojení spodní části přední nohy kobylky - rána ve velikosti půlky Idorka a taky krásně zafungoval. Nádherně to granulovalo. Od té doby na něj přísahám. A to nejen u zvířat.
Já si dnes chtěla přispat a vzbudila jsem se do takovéhoto počasí. Tak jen polooblečená letím ven pro Fida, bude už v té “jeho” zahradě. Volám, číčám, pitvořím se:"No honem, honém, papat, granulky, honem pojď! Kde jseš??" Pak oběhnout zahradu a vše takto natřikrát. Do toho už úplně mokrá, a rány z hromů. Tak jsem si řekla, že se asi bojí bouřky a kdoví kam zalezl!!! Přišla jsem domů - mokrá a smutná…
Jdu k sobě si vysvlíct mokrý oblečení a závislák Kukačka už ke mně pádí…a jemu v patách důstojně, ale s velmi překvapeným obličejem…Fido!!!🤣
Já, magor!, totálně zaspala, že a kdy jsem pro něj byla!!! Budiž mi odpuštěním, že kámoška měla narozky, dělaly jsme včera nějakou práci u mě v bytě a pak mě pozvala na running sushi, a já si dala JEDNO pivo!!! Jestli mi ale bude jedno pivo dělat takováto okna, tak nevím nevím…😂
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 25.05.2024, 12:54:52
Hele buď v klidu, mě se dneska stalo něco podobnýho, resp. myslala jsem si něco podobnýho…teda nevím, jestli je to tím alkoholem, ale já totální nepíč, jsem si včera večer dala bacardi s džusíkem, to jsem prostě musela, protože mi bylo nabouráno mé zaparkované vozidlo…teda jako nepomohlo to, auto bylo furt nabouraný, ale mě to už bylo jedno🤪…ale k věci..
Spím a probudí mě, jak pod oknem štěká Gina…kouknu na hodiny…půl sedmý…a říkám si…tý brďo si ani nepamatuju, že bych jí v noci pouštěla…kouknu vedle sebe a tam Mates…no tý brďo a tebe jsem brala domů kdy ? (Matěj jde totiž ven vždycky s Ginou, ale za chvíli už škrábe na dveře, že chce dom)…no nakonec dobrý, pouštěl jí ven manžel. To je snad poprvé, co máme psy, že se Gině povedlo ho vzbudit a nemusela absolvovat cestu do patra do mojí ložnice (proto mě ani nenapadlo, že bych jí nepouštěla já)…a už je mi úplně divný, že jsem je neslyšela, když je pouštěl…jinak slyším a vzbudí mě úplně všechno…
No tak si tak říkám, že asi začnu večer “chlastat”, třeba se mi zlepčí ta moje nespavost.🤔😜
Dneska jsem po třech týdnech příprav poprvé naostro použila “emergency recall” (naučeno podle Franty Šusty), když mi pes vyběhnul za zajícem. Takže můžu odškrtnout, přivolání z lovu zvěře máme zmáknutý 🥳
Dost zírám, co je všechno dneska za vychytávky ve výcviku a výchově psů. Na spoustu věcí jsem skeptická, ale řekla jsem si, že za zkoušku nic nedám. Vybudovat emergency recall nestálo moc práce, a můj chápavý a žrádlo milující pes si ten signál velice rychle a snadno zafixoval. Zajíce i srnky docela dobře zvládá, navíc v místech zvýšené pravděpodobnosti výskytu si ho víc hlídám, ale přesto se jednou za uherský rok utrhnul a vyběhnul lovit. Toto je geniální. Nechápu, jak jsem mohla s předchozím psem bez všech těch moderních triků fungovat 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 25.05.2024, 12:54:52
Nic si z toho nedělej, mně se tohle taky občas stane. Prvního psa jsem zapomněla jednou u krámu. V obchodě jsem potkala tátu, tak jsme šli spolu domů, to jest přešli náměstí, prošli ulicí a šli po schodech a na těch schodech přišla řeč na psa a v tom jsem si vzpomněla, že je na tom náměstí. Tak jsme metli pro něj zpátky a přišli k němu z druhé strany než jsme odešli a můj jindy způsobný pejsek, seděl uprostřed chodníku a vykuleně zíral směrem kudy jsme před tím odešli. Když jsem za jeho zády promluvila, byl fakt šťastný, jeho výraz říkal “tak tohle mi už víckrát nedělej ” 😄