Dnes jsme si daly krátkou deštivou procházku a nasbíraly houbičky k obědu. Musím sebrat každý, i když je jasné, že je sežraný, protože ona má děsnou radost, že našla to co hledám já, a když ho neseberu tak dělá psí oči 😊.
Jak se vám venčí?
Naali:Dnes jsme si daly krátkou deštivou procházku a nasbíraly houbičky k obědu. Musím sebrat každý, i když je jasné, že je sežraný, protože ona má děsnou radost, že našla to co hledám já, a když ho neseberu tak dělá psí oči 😊.
Kde bydlíte? To není fér! Já vyrazila dneska do lesa a našla jsem jedinou houbu a to ještě nejedlou.☹️
Nooo, my bydlíme trošku dál. Za sedmero horami, sedmero řekami, tisíci jezery a jedním polárním kruhem, ve finském Laponsku. U vás zase rostou jiné dobrůtky, například třešně, meruňky, švestky, hrozny… 🙃
Píšu si i Svojanov 😉 a děkuji
kometa:Kde bydlíte? To není fér! Já vyrazila dneska do lesa a našla jsem jedinou houbu a to ještě nejedlou.☹️
Já včera ráno říkala manželovi…hele nepojedeme na houby??…a on na to, že ještě po známých neslyšel, že by u nás někdo našel houbu. No a včera na tý prochajdě jsme cestou tam potkali nějaké manžele a dobrý den…dobrý den…a když jsme se vraceli, tak se vraceli i oni, ale nesli v rukách asi 5 hub a pěkný. No a pak že nerostou. Našli to na tý cyklostezce u cesty. Tak jsem si říkala, že to pak vezmeme ještě dál do lesíku to omrknout, ale Gina říkala, že už jí to venku neba a že chce dom….holt procházka pěkná,ale pro ní nuda, nebylo tam co čmuchat, louka s myšími dírami je prý přeci jen zajímavější. Tak jsem se na to vyprdla. Ale v úterý mám volno, tak tam zkusím zajet.
Naali:Nooo, my bydlíme trošku dál. Za sedmero horami, sedmero řekami, tisíci jezery a jedním polárním kruhem, ve finském Laponsku. U vás zase rostou jiné dobrůtky, například třešně, meruňky, švestky, hrozny… 🙃
Tak to je ono! A jak moc se u vás obecně houby sbírají? Mám na mysli, že v severských zemích to není zvykem tak jako u nás. Aspoň před 20 lety tomu tak ve Švédsku bylo.
Taky jsem to slyšela, ale zatím jsem potkala víc lidí co sbírají, než těch, co nesbírají. Akorát to tady není takové téma jako v ČR, lidi se nechlubí každým kouskem (jako já😄). Možná je to proto, že tady je těch hub opravdu hodně. Já je sbírám i na dvoře.
Naali:Taky jsem to slyšela, ale zatím jsem potkala víc lidí co sbírají, než těch, co nesbírají. Akorát to tady není takové téma jako v ČR, lidi se nechlubí každým kouskem (jako já😄). Možná je to proto, že tady je těch hub opravdu hodně. Já je sbírám i na dvoře.
Před těmi 20 lety se, aspoň tedy v tom Švédsku, pořád řešila radioaktivita z Černobylu. Byla jsem tam na zájezdě a všichni jsme kulili oči, co v lese roste. A měli jsme skvělou večeři.🙂
My když jsme tady byli před 9 lety na dovolené, tak bylo všechno děsně drahé. Předposlední den jsme byli na procházce ve městě, u kostela jsme posbírali křemenáče a taky jsme za večeři ušetřili. Koupili jsme akorát jednu cibuli 😂
U nás od rána leje a leje, psovi to nevadí, já potřebuju poradny boty. Ještě že je dlouho světlo.
Rezzzy:U nás od rána leje a leje, psovi to nevadí, já potřebuju poradny boty. Ještě že je dlouho světlo.
Ťuťáko malý, mokroučký….🥰
Rezzzy:U nás od rána leje a leje, psovi to nevadí, já potřebuju poradny boty. Ještě že je dlouho světlo.
Hehe, mokrouš. Taky mám dešťomilné štěkaňátko a holínky jsou nejdůležitější boty v mém botníku.
sobotní souhrn venčení - nejprve opět nějaké ty lítací pysky a uši… aneb Yoda v akci
a pak kousek toho lesa za humny - okolí Javorového vrchu. Kruštíky odkvetly, v lese v posledních letech vybudovaly spoustu vodních malých ploch, je tam hezky…
Holínky mám, ale blbě se mi v nich chodí a moje oblíbené kožené boty, už jsou na odpis, děravá podrážka
Taky jsem dneska musela v dešti. Mám goratexové boty v zimní i letní verzi a goratexovou bundu a je to super. Včera byla Malina na hlídání u tchýně, ale nevzali jí na procházku, takže dneska byla ochotná jít i do deště. Bylo to tak hezké, když jsme šly liduprazdými ulicemi, déšť mi ťukal na kapuci. Jak je člověk v suchu, tak je to vlastně moc příjemný zvuk. Pak už říkala Malina, že jí to už nebaví a šla by zas domů. Tak jsme šly. U baráku už tahala, jak se těšila domů 😀.
Edit: chtěla jsem reagovat na Rezzy, pardon
já mám ráda déšť i mlhu a voda ve vlasech ani za krkem mi vlastně nevadí… A tak jsem teď ráno venčila (od půlnoci napadlo už 14 mm) v tričku (je léto 😉) a sandálech. Teda měla jsem i kalhoty (pod kolena). Psík se tvářil, že pro pár kapek (no pršelo dost) se první procházka zkracovat nebude, ale teď doma se nechal vysloveně požitkářsky vydrbat ručníkem. A voda padá a padá…
jo vy takhle venčíte v dešti
já když prší, tak máme spací dny. Nora pěkně v ložnici na svojí matraci a vstává tak napít a rychle vyčůrat. Na zahradě.
Rezzzy:Holínky mám, ale blbě se mi v nich chodí a moje oblíbené kožené boty, už jsou na odpis, děravá podrážka
Já do hnusna, pokud se teda vyloženě nemusím brodit kalužemi (pak nic jiného než holinky není - mmch včera jsem viděla takto kráčet dámu i ve městě - za současného počasí velmi praktické), beru turistické goratexky.
Trickyvoo:Taky jsem dneska musela v dešti. Mám goratexové boty v zimní i letní verzi a goratexovou bundu a je to super. Včera byla Malina na hlídání u tchýně, ale nevzali jí na procházku, takže dneska byla ochotná jít i do deště. Bylo to tak hezké, když jsme šly liduprazdými ulicemi, déšť mi ťukal na kapuci. Jak je člověk v suchu, tak je to vlastně moc příjemný zvuk. Pak už říkala Malina, že jí to už nebaví a šla by zas domů. Tak jsme šly. U baráku už tahala, jak se těšila domů 😀.
Edit: chtěla jsem reagovat na Rezzy, pardon
Máme to podobně.