Halux rigidus a nejvyssi stupen artrozy na velkem kloubu palce, zlobi me to uz vic nez 12 let, kazdy krok boli. Palec pohyb nula. Chtela jsem umely kloubek, ale k tomu se normalka clovek tezko dostane. 2 roky jsem ukecavala Doc.Hromadku a letos mi rekl, ze by bych si to mohla zaplatit na soukrome klinice. Dik nechci. Nevyhoda je, ze se kloubek musi za 10 let znovu vymenit.Tak ten kloub vcera urizli a kosti sesroubovali k sobe , bude to napevno a az se to zhoji, tak to konecne nebude bolet. A bude to na furt. Druha noha je dobra. Dalsi podrobnosti mi jeste reknou, vcera jsem to nevnimala moc, i kdyz jsem mela jen spinalku.
Taky mám na pravý noze, už několik let, i malý podpatky jsou tabu, ale zatím chodím. Každý den i cvičím a jak i na tý bolavý noze poskakuju, tak si myslím že tem kloub pořád nějak rozhýbávám, občas v tom i křupne. Ale oteklý to je a do některých bot se už nevlezu….
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 11.05.2024, 20:41:22
Aluško, Vy jste strašnej střelec!
Ještě se dá hodně zachránit, fyzio cvičení na to je, ale poskakování to není.🤣 A ledovat byste měla, když je to horký, několikrát denně, mraženou zeleninou zabalenou v ručníku.. A dobrý široký boty a různý pomůcky, který drží palec ve správné poloze existují..
Bych Vám do toho nekafrala, ale moje trenérka mi to opravila , jakože úplně , byl to téměř zázrak .😇
Hihi, mít to Váš pes, už to tady všichni řešíme, ale u Vás: “ Ještě můžu chodit.”🤣🤣🤣
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 12.05.2024, 12:58:44
oni to maji namichane - neco do stopy, neco za predmety, neco v aute po stope …
Vajicka jsou hitem letosniho leta 😀na tech ujizdi Venca.
Potrebovala jsem pro nej nejakou velkou prubeznou odmenu na stare stopy. V lete je to trosku alchymie, co tam dat a nenastvat ho 😄nic, na cem najde slimaka, vosu nebo mravence - nepozre
U nás se stal zázrak a všichni psi v našem lese jsou na sebe tak hodní! Ťuk ťuk ťuk!
Potkali jsme sympatickou paní s mopsem a fenkou italského vodního psa, chtěla ji socializovat s velkými psy, tak jsme šli spolu , fenka se krásně osmělila .
Ještě jsme se míjeli na volno s barvářem a taky úplně v pohodě, vychovaný pes, co se umí ke psům chovat.
A Framík se naučil chodit u nohy bez vodítka!
Povídám mu “ u nohy” ( “k noze”mám vyhrazený na cvičení poslušnosti) a on se přiřadil a šel jak ovce , asi půl kilometru přes ves. Já to nechápu, ještě včera to neuměl , asi mu nějak skokově dozrává mozeček. 🤣
po delší době celá 4 na výletě za humny-kousek od Vyškova,-Betty-hluchá,asi i blbě vidí-a furt jde…,do toho Max furt čuchá-zastavuje,Žeryk válí sudy,Dafi se táhne vzadu a hledá pařezy….
Odpověď na příspěvek uživatele Anet10 z 12.05.2024, 15:17:20
dekuju 🙂
Je jak chameleon - ma svetlou, skoro bilou - podsadu. Zalezi na rocnim obdobi ) a mem vycesavani ) , jestli je nebo neni zrovna tmavy. Plan byl, ze ta svetla podsada bude oranzova- a to zrovna u nej uplne neklaplo.
Musim ho uchovnit, tak uvidime, jak dopadne na vystave.
Ještě se dá hodně zachránit, fyzio cvičení na to je, ale poskakování to není.🤣 A ledovat byste měla, když je to horký, několikrát denně, mraženou zeleninou zabalenou v ručníku.. A dobrý široký boty a různý pomůcky, který drží palec ve správné poloze existují..
Bych Vám do toho nekafrala, ale moje trenérka mi to opravila , jakože úplně , byl to téměř zázrak .😇
Hihi, mít to Váš pes, už to tady všichni řešíme, ale u Vás: “ Ještě můžu chodit.”🤣🤣🤣
Moc by mě zajímalo, jak Vás trenérka opravila, prosím
Jako vůbec si neumím představit, jak já jednou dopadnu, až budu bez psů, protože oni jsou jediní, kdo mě “ donutí” se hýbat… procházka bez psa mi nedává smysl. Když má člověk psa, tak prostě ten zadek z gauče zvedne a jde. Cestou zpázky jsme už skoro u baráku potkali klasiku… čivavinda na flexině a mladá venčitelka zrak upřený do svého telefonního přístroje. Probralo jí až to, když jsem psům velela k noze, když jsem si je z volného režimu na vodítkách shromáždila. To teda raději přešla na druhý chodník, neboť čivavka začala vyvádět a co myslíte? Jakože si odešla na nějakej distanc a s čivavkou nějak pracovala? Kdepák… pěkně zase mobil do ručky a nechala v tom psa plácat samotnýho… ach jo. Co by se holka stresovsla, takhle mrňavej pes s ní cloumat nezvládne, nikam neodtáhne, a že za sebou vleče nepříčetnýho psa, to neřeší. Jakej je to rozdíl oproti pánovi se stafordem, který dává pozor na okolí a když se potkáme, tak se už na dálku domluvíme, jak v tom konkrétním místě vyřešíme míjení, protože nechceme jít úplně na kontakt a v klidu se s nimi obejdeme.