Aktuálně: 3 218 inzerátů221 280 diskuzních příspěvků18 368 uživatelů

Jak se vám venčí?

orionka-2
orionka-2 05.05.2024, 11:31:15 xxx.xxx.64.54
megi-the-pes:

velkeho psa letadlem nevyvencite

Jasně, každý si musí stanovit priority. Já jenom chtěla naznačit, že netřeba planě toužit…..že cesty jsou různé.

Fikovnice
Fikovnice 05.05.2024, 11:42:08 xxx.xxx.62.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 04.05.2024, 16:36:58

Moře není až tak daleko…

Ale stran mě:

- jednak kočky

- druhak není rozumné s mým zdravím riskovat a cestovat (už jen cestu si moc neumím představit, a to ani letecky)

Fikovnice
Fikovnice 05.05.2024, 11:43:21 xxx.xxx.62.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 05.05.2024, 08:53:02

Balu, děkuji!!!🌷

Ty důvody nicméně vidím spíš jinde, viz předchozí příspěvek.

Fikovnice
Fikovnice 05.05.2024, 11:46:40 xxx.xxx.62.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.05.2024, 08:22:24

Já jsem vděčná osudu, že zatím můžu/jsem schopná jezdit do “mého” penziónku na Vysočině. Nemyslím, že to tak půjde pořád. Plus ty slevy, co mi tam dávají…však Ty, Ali, víš…😀😉

Sarah01
Sarah01 05.05.2024, 11:48:22 xxx.xxx.162.253
Fikovnice:

Moře není až tak daleko…

Ale stran mě:

- jednak kočky

- druhak není rozumné s mým zdravím riskovat a cestovat (už jen cestu si moc neumím představit, a to ani letecky)

No právě, to jsou ty závazky. Jedna známá se stěhovala na Island, i se psy, hrozně náročný to bylo. Kromě cestování museli psi zůstat ještě tuším 2 týdny v karanténě.

Bobca
Bobca 05.05.2024, 12:38:23 xxx.xxx.20.192

Já využívám už asi 6 let Slevomat..na podzim a na jaře jezdím s kámoškou,jednou do Beskyd.podruhé do Jeseníků…2x Luhačovice,jednou na jih do Bílých Karpat..Většinou s bazénem,wellnesem..vejdem se do 3-4000 na 2-3 noci-polopenze..o benzín se pak podělíme napůl..U nás je taky krásně..

Sarah01
Sarah01 05.05.2024, 12:45:57 xxx.xxx.162.253

Ano, u nás je taky krásně, jezdívala jsem každý rok, když měl kdo hlídat psy, a taky přes Slevomat, přispíval nám zaměstnavatel. V Beskydech jsem byla asi 5x, možná víc, pak Šumava, Krkonoše, Orlické hory, Českosaské Švýcarsko, Česká Kanada atd.

impact
impact 05.05.2024, 14:47:40 xxx.xxx.9.20

My dneska opět Litenčická pahorkatina. Je tam prostě nádherně a žádní ťůristi. Natáhli jsme to na skoro 14 kiláčků. 🤭

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
megi-the-pes
megi-the-pes 05.05.2024, 15:33:41 xxx.xxx.124.25

Kdyz reknete te firme, esi vam da nabidku, jako ma na slevomatu, tak vam ji da, a nemusi pak cpat petinu sveho vydelku slevomatu. 

Orionka (neregistrovaný) 05.05.2024, 17:08:16 xxx.xxx.64.54
hmn:

ale kdepak….😉

Chápu, psi by museli zůstat doma😕

hmn
hmn 05.05.2024, 17:10:23 xxx.xxx.57.108
Orionka:

Chápu, psi by museli zůstat doma😕

to jsem ani nemyslela
ale jsme lidé, kteří do letadla prostě nevlezeme

Orionka (neregistrovaný) 05.05.2024, 17:15:04 xxx.xxx.64.54
hmn:

to jsem ani nemyslela
ale jsme lidé, kteří do letadla prostě nevlezeme

Já vím, každý to má jinak….ale když vlezete do autobusu, nakonec i do auta….. zastaví před vámi na dálnici v pravém kamion s tankem….moc šancí nemáte. Statistiky mluví jasně pro letadlo 😇

Sardullah
Sardullah 05.05.2024, 17:32:34 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 05.05.2024, 17:15:04

No škoda,  že ty statistiky neuvádějí, jaká je v případě nehody šance na přežití.. auto vs. letadlo.

Ale jo, jinak samozřejmě máte pravdu. No a vzhledem k tomu, kdo všechno na mě závisí, tak se snažím opravdu eliminovat na minimum jízdy autem mimo město. Úplně nejhůř to vnímám, když jedeme s manželem společně, v případě nehody bychom mohli být mimo provoz oba, fuj raději na to ani nechci myslet.

Prostě v mém případě toho dělá hodně ta zodpovědnost, prostě si nemůžu dovolit být invalidní a nebo dokonce mrtvá, Cl by beze mne máma a syn dělali, tak se ta rizika snažím minimalizovat.

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 05.05.2024, 17:48:44 xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 05.05.2024, 14:47:40

Jste dobrý!

Jestli nevadí, že se ptám, co Kongo? Rýsujou se nějací zájemci? Sleduju jednoho taky jakovlčáka. Má nějaká omezení, prostě nepřetěžovat plus nějaký cvíčo, ale jinak s ním odvedli kus práce a socializovanej…a pořád v útulku…si říkám, takoví pesani jsou ideální pro někoho, kdo nehltá kilometry, ale taky nesedí na zadku. No, bude Vám k ničemu, že napíšu klasiku…kdybych neměla jednoho doma, jedu si pro něj, půlka republiky by mi nevadila. Tak mu držím palce, je to krásnej pes, přijde mi, že má v sobě takový něco - asi X faktor, či co.

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 05.05.2024, 17:54:05 xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 05.05.2024, 17:48:44

Teda - jedu si pro něj, to bylo hódně troufalý😁.

impact
impact 05.05.2024, 18:34:21 xxx.xxx.9.20
Ronja s motejlem:

Jste dobrý!

Jestli nevadí, že se ptám, co Kongo? Rýsujou se nějací zájemci? Sleduju jednoho taky jakovlčáka. Má nějaká omezení, prostě nepřetěžovat plus nějaký cvíčo, ale jinak s ním odvedli kus práce a socializovanej…a pořád v útulku…si říkám, takoví pesani jsou ideální pro někoho, kdo nehltá kilometry, ale taky nesedí na zadku. No, bude Vám k ničemu, že napíšu klasiku…kdybych neměla jednoho doma, jedu si pro něj, půlka republiky by mi nevadila. Tak mu držím palce, je to krásnej pes, přijde mi, že má v sobě takový něco - asi X faktor, či co.

Zájemci bohužel nula. 😔

Jinak s nožkou je na tom skvěle. Sama jsem mile překvapená, jak všechny naše výlety zvládá. A překvapil mě i v tom tahu. Samozřejmě netahá celou cestu. Nechávám ho většinou volně, sem tam si ho přivolám a připnu do kopce. Táhne jak kůň. 😂 

Když jsem ho připřahala první výlet, tak pak v závěru nožku chvílemi nadnášel. Druhé zápřahnutí ji nazvedl třeba jen dvakrát třikrát na konci a dneska to bylo po třetí a vůbec nic to s ním nedělá. A to ještě když ho zase pustím, tak celou cestu dělá pejčoviny s Chucky. I opticky mi přijde, že je ten sval na stehně silnější. Z toho mám hroznou radost. 🥰

Povahově je to ale děsnej cigán. 😂 Vychcandíra jako prase. Někdy na něj musím doslova zařvat, aby netahal ostatní psy do lesa. On ví, že nemá, ale mrskne ocasem a tradá mám tě v pejči. Tak se zastavím, začnu psy sypat pamlskama a on letí, že přece chtěl přijít a má nárok na pamlsek. Já pamlsky schovám a vysměju se mu, že nedošel hned a to je vidět, jak se nafoukne a urazí. 😂 Ale pak zas běhá na první zavolání. 😀

Určitě bych ho neviděla v ruce nějakého moc hodného a citlivého člověka. Je to lump a zakrátko by si dělal úplně, co chce. Potřebuje vyvážit důslednost a ráznost s odměnou. Musí vědět, kde je jeho místo. Pak funguje jak hodinky. 

impact
impact 05.05.2024, 18:43:43 xxx.xxx.9.20

Ale co s námi lidi chodí pravidelně, tak už jen kroutí hlavou, co Kongo s Chucky umí vymyslet za pejčoviny. Dneska jsem procházeli v lese kolem bahnité kaluže, tak tři metry na metr. Vyjetý kolejiště od lesního traktoru. Oni doběhnou doprostřed a začnou tam pořádat zápasy. Navzájem se shazují do bahna, šlapou po sobě, valchují se. Samozřejmě kdo zrovna procházel okolo, tak ho komplet nahodili bahnem. 🤣 Fakt polovinu procházky jdeme a já jim nadávám vy dva dementi co zas děláte? 🤣

Vahine
Vahine 05.05.2024, 18:46:39 xxx.xxx.179.11
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 05.05.2024, 18:34:21

Výborný vyprávění 😃 děkuji, pobavilo mě. Kongo hezky komunikuje, koukám 😊 je fajn, že se podařilo osvalil tu nožku. Bude potřebovat pánečka, který má rád pohyb tak akorát. Kéž by se oběma krasavcům ty paníky podařilo najít brzo. Je ideální čas-jaro a nebo pak podzim….ale snad se to podaří, myslívám na ně občas…fakt 😉 a taky na zraněného Idorka… 

impact
impact 05.05.2024, 19:24:32 xxx.xxx.9.20
Vahine:

Výborný vyprávění 😃 děkuji, pobavilo mě. Kongo hezky komunikuje, koukám 😊 je fajn, že se podařilo osvalil tu nožku. Bude potřebovat pánečka, který má rád pohyb tak akorát. Kéž by se oběma krasavcům ty paníky podařilo najít brzo. Je ideální čas-jaro a nebo pak podzim….ale snad se to podaří, myslívám na ně občas…fakt 😉 a taky na zraněného Idorka… 

Jojo, komunikuje skvěle. On i Kevin je vnímavý. Ale Kevin se podívá, co já chci, zamyslí se, jestli to dobře pochopil a udělá to. Kongo napřed popřemýšlí, jak to obechcat a když může, tak to obechčije. 😂 A když vidí, že už jsem fakt naštvaná, tak doběhne ke mě, vyvalí se na záda a ječí jak hysterka, že on to tak vůbec nemyslel. 😂

Na zabití prostě. 😂

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.