Nebyla žádná zima.
Já bych použila náhubek. Neřeší to vše, ale mršiny myší, žab a tak podobně, ano. Vše náhubkem neprotlačí, a kdybyste měla pochybnosti, můžete náhubek upravit nějakou síťkou nebo hustším pletivem.
Já bych použila náhubek. Neřeší to vše, ale mršiny myší, žab a tak podobně, ano. Vše náhubkem neprotlačí, a kdybyste měla pochybnosti, můžete náhubek upravit nějakou síťkou nebo hustším pletivem.
Ano, pořídila jsem kvůli tomu loni plastový náhubek, zpředu není mezera na protlačení fujtajxlů. Nakonec nebyl třeba, protože s tím prakticky přestala. Teď po roce se situace začíná opakovat. Ještě teda myš nesežrala. Vyčenzovala jsem myš za pamlsky a schovala pod velký kámen. Křoví nebo strom nebyl blízko.
Ona ta černá mrška i vyrazila za slepicí, která zobala skrytě za vesnicí v křoví. A další den za zajícem. A to jsem si notovala, že už vše v pohodě. Pravda, zajícem jsem si nebyla jistá. Tak má smolíka a exponovanými místy chodí zase na vodítku. A k večeru pro jistotu i na dalších místech, kde občas vídávám srnky. Kdyby nechtěla zůstat u zajíců… Tak snad se přes to zase přeneseme. A nebudu to muset řešit každé jaro.
Ty pavučiny - víte někdo, jestli jsou pavouků, housenek, jakých? Měly jsme cestou na vlak čas, tak jsem chtěla dojít oklikou. Ale rozmyslela jsem si to.
Zkuste dát na bezobratlé. Mě by odpověď taky zajímala. Letos je všechno urychlené, ale že by už pavouci nebo housenky?
To mě nenapadlo. Díky.
my dneska ráno lezli k Bručounovi - to je zajímavý žulový blok s boční skalní mísou - a vítr v něm prý umí bručet… Nebručel - nastoupali a naklesali jsme víc, než jsme chtěli… měl být klidnější den před zítřejšími Jizerkami…
Zrzavci:No tak už je mi jasný, kdo se teda potuluje našema lesama… 😀 Furt jsem nechápala, co to tam jako dělá a teď vim, že je to parkovačka pro nálezy labradůrůch od Janaa
Počkejte, Vy jste taky našla na stromě lebkouna???😂
sutrik:Ty pavučiny - víte někdo, jestli jsou pavouků, housenek, jakých? Měly jsme cestou na vlak čas, tak jsem chtěla dojít oklikou. Ale rozmyslela jsem si to.
Šutříku, vím, že to sem nepatří: Ale chtěla jsem napsat, že Fido mi nosí z každé noci fakt šíleně moc klíšťat. Ještě jej nemám ošetřeného, tak mu je manuálně vytahuji. No a dva dny po sobě po mně lezlo nezapité klíště, takže mi je nosí přímo do postele. To asi nepamatuji, že by v březnu byla až taková invaze klíšťat!!!👎
Tak mu radši už něco dej !
Já mám ošetřeno Bravectem a vlastně nevím, jestli klíště, které se pustí zvířete, ještě může změnit hostitele nebo už je tak otrávené, že se na to vykašle.. Zatím jsem v posteli nic nenašla.
Nebyla žádná zima.
Jj, teď o víkendu už dám. Já jsem furt otálela kvůli jeho diabetu. Ale Bodlinka psala v některém vláknu, že dává odparazitovávadla i diabetickým kočkám. Já mám u něj strach z reakce: On fakt i tady na tyto “blbé” spot-ony reaguje horečkou, je den schlíplej, apod. Ale budu do toho muset jít. Je pravda, že netuším, zda Bravecto seženu v lidské lékárně…? Nevíš, prosím? Mně nabízeli jen ten Fypryst, psala jsem jinde…
Ano, je to tím + teď pár dní deštivo…
Bravecto je tuším jen u veta. Včera jsem byla na veterině, téma klíšťat jelo ve velkým. Aktivita zmetků velká, jako antiklíšťatum vedlo Bravecto (já už dávám Simparicu) a všichni nadávali na cenu, no jo. Pes měl zatím jen jedno, ale já se ho snažím fakt průbězně pročesávat.
Díky moc Ronjo! Já si to myslela, že Bravecto v normoš lékárně nebude. Řeknu tedy té naší vetce…
Já mám u něj strach z reakce
To bych měla taky. Ale na druhou stranu, ty hnusné nemoci, které klíšťata přenášejí, nejsou nic moc.
Já vím, je to taková Sophiina volba. Ale měla bych chránit i sebe, když mi je nosí až do postele. A Bravecto mi bylo doporučeno. Každopádně se ještě poradím s tou naší vetkou, co Fida zná…než od ní přípravek event. koupím. Myslím, že loni jsem jej ošetřeného neměla, ale to se teprve titrovala inzulínoterapie, byl na různých vyšetřeních, takže tehdy to bylo záměrně a holt jsem klíšťata vykrucovala a vykrucovala.😀
Dnes jsem byla s kamarádkou, jejíma klukama a Cherry na Mořském oku.
tak zase nejprve venčení Yody…
a teď nepsí - trocha jara, od třetí fotky je to včerejší výlet na Velkou Bukovou a Strážov a Kocábovu věž a poslední je dnešní (Bručoun je o kus výš - nemám ho bez psa…)
Xerxova:tak zase nejprve venčení Yody…
Těm fotkám rozlítaného Yody bych dala klidně hlasy dva 🙂)