Minulý rok jsem si myslela, že pes zabořil čumec do země kvůli myši. Žvýkal kousek kůže se srstí - prasečí. Nejdřív jsem vyděsila jeho, když to musel vyplivnout, a pak sebe…strašně. Taky jsem mluvila s hospodářem, vyzjistil, že to bylo staršího data a nákazu jsme tu neměli. No stejně jsem psisko pozorovala pár dní, i když spal. U alergika je v tu chvíli drbání vážně “super.”
Na fauně se někdy psalo o účinku UV záření, třeba to zase někdo dovysvětlí.
Doron, je dobře, že jste MH kontaktovala a přidávám se k držení palců.
Na fauně se někdy psalo o účinku UV záření, třeba to zase někdo dovysvětlí.
Máte na mysli obecný vliv UV záření na mikroorganismy?
Tak v pondělí mrznoucí mlha, tu jsem sem dávala, byla nakonec celý den, včera už jen mlha a dneska mrznoucí déšť a ledovka…
Přidávám včerejší venčení, pročetla jsem zdejší vlákno a pořídila biothane stopku. Vzala jsem 15m a dobrý, Efík dokonce poslouchá líp než jsem si myslela, za zajícem se nerozběhl a k volně pobíhajícímu psu taky ne. Ale na pouštění navolno to nevidím, spíš chci abych měla slušnou šanci ho odvolat, když třeba rupne obojek. To se mi loni stalo a naštěstí dobrý zastavil a silnice byla ještě daleko, ale vyděsila jsem se slušně…
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 31.01.2024, 13:08:48
Šňůra v modré barvě vypadá suprově 🙂
Včera jsme měli také mrznoucí mlhu a pocitově to bylo horší jak běžný mráz, pořádně jsem na procházce vymrzla.
A mám pocit, že mi pes v poslední době začíná častěji řešit divné a podezřelé lidi. Budu muset prozkoumat, jak se s tím vlastně zachází. Jako chápu, že lidi nemají co divně koukat a podezřele postávat, ale říkat každému, ať jde podezřele postávat někam jinam, asi nebude ideální řešení 😀
u nás bylo včera ještě celý den krásně slunečno, dneska už se zatáhlo. Ale v lese stále zůstává spousta ledu na cestách, cestičkách i steznících - a procházky jsou tak silně adrenalinové. Neb ne vždy jde ledová plotna obejít. Skoro mám radost, že má intenzivně pršet - snad se ten led rozpustí…
Včera jsme měli také mrznoucí mlhu a pocitově to bylo horší jak běžný mráz, pořádně jsem na procházce vymrzla.
A mám pocit, že mi pes v poslední době začíná častěji řešit divné a podezřelé lidi. Budu muset prozkoumat, jak se s tím vlastně zachází. Jako chápu, že lidi nemají co divně koukat a podezřele postávat, ale říkat každému, ať jde podezřele postávat někam jinam, asi nebude ideální řešení 😀
“Vždyť jsem toho tolik neřek", jen jsem se zeptal kolik je hodin”. No jo, ale v úplně špatném místě. Úzký průchod, asi 2 m, mezi dvěma domy.
1. Bonnie mě doběhla tryskem a při předbíhání si uvědomila, že by mohla dostat pamlsek. Tak dupla na brzdu a ve smyku se otočila. Ano, stopa v hrabance je od ní.
tak už zase Yoda skáče přes kaluže (tedy spíš klouže po ledu). Zatím protahujeme výletění pomaličku polehoučku - ale už to nejsou jen půlhodinovky… Ta poslední fotka je dnešní - ještě stále se to ledaskde smeká a i sníh se dá najít v množství větším než malém…
Já tomu říkám podle westernu sliding stop a rollback.
No, boží. Včera jsem měla chuť ji při tréninku praštit, rozbrečet se a odejít. Zřejmě má v 16 měsících pubertu. V pořadí už asi pátou 😂 V prosinci bych věřila, že dá základní zkoušku v rally obedience na postup do další kategorie. Včera bychom neobstály, o postupu ani nemluvě. Máme mít za 3 týdny zkoušku. Asi se na to vykašlu. Jsem stresař, při zkoušce to půjde ještě hůř, a když to teď nejde ani při tréninku…
Přikládám ještě navazující fotku na poslední, chvíli postavila obě uši. Kategorie pěkný miniaturní pes na RO bohužel není 😂
alééé.z toho si nic nedělejte!!!já některý zkoušky dělala na víckrát..
třeba na popátý ZMMP-3 krát jsem s Killy vylítla na stopě,a jednou na střelbě…
zkoušky,kde byla poslušmost jí šly,ale se stopama byl háček,do toho jí někdo vystřelil kousek od hlavy,takže ta střelba…
dřív byly většinou jen 3 oddílové zkoušky-stopy/poslušnost/spaciální cviky,a u velkých plemen obrana,-a když psovi nešel jeden ze tří oddílů-tak většinou dost smůla…
poslušnostní zkoušky před letama začínaly-ZOP,ZPU1,-byla jsem jedna z prvních co je na cvičáku dělaly,na BH byla střelba….,
a vaše holčička je ještě malá-věkem nejen výškou🙂,a jednak má kopu času a jednak-za 3 týdny se toho dá ještě zmákmout!!!,takže nevěšte hlavu kvůli jednomu tréninku!
jen jedna nevyžádaná rada-každej pes je teda jinej,ale osvědčilo se mě netrénovat až těsně do zkoušek…dát pár dní před zkouškama volno,a dělat před zkouškama jednoduchý snadný věci,který jdou a baví..,třeba místo délky stopy na zkoušky a stáří tak jen krátkou s pamlskama a tak….
a jinak-poslouchat nás někdo v den zkoušek?tak by se divil,co tam děláme:-(),všichni jsme si navzájem říkaly,co který pes neumí!🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 03.02.2024, 20:33:24
No jo, když ono rally obedience Z je oproti sportovní kynologii, jak to říci, primitivní… Je povolené mluvení na psa v průběhu, povzbuzování, navádění tělem, pes nemusí jít přesně u nohy, rovně sedat…, jsou místa na pamlskování. Taková poslušnost pro širokou veřejnost.
Začaly jsme koncem listopadu, ale všechny cviky jsme uměly mnohem dřív. Nic těžkého tam není, pokud to nepomotá vodič. A hlavně - fakt jí to šlo o dost líp. To není jen poslední trénink, ten byl sice nejhorší, ale už poslední tři týdny to není žádná sláva. Jsem z toho rozladěná, pes pak ze mě, o to to jde hůř. Já bych i brala, kdybychom to neudělaly třeba kvůli zimě, že si nebude chtít při teplotě kolem nuly bez oblečku lehnout a tak. Jenže při tréninku je v komfortu, v oblečku, ale najednou: “Ses zbláznila, to si mám z lehu sednout? Kašlu na to. A příště si teda ani nelehnu, stejně pak budeš chtít zase něco jinýho. A vůbec, holčička trenérky jí šunku, jdu jí pomoci, ať na to, chudák, není sama.”
hmmm,tak ještě jedna nevyžádaná rada-nevím jak často s ní cvičíte…ale zkusit pauzu?
třeba je přecvičená…,jo a pamlsky…tak trošku ukrást,v uvozovkách trenérce,by nešlo?chceš šunku,od trenérky?tak bych si zkusila půjčit pár kousíčků,třeba jen na ovonění svých pamlsků…
a jinak*další možnost..mě napadla,jestli s váma nezkouší vydrbávat?-jako,když to neudělám,tak se nic nestane?
jinak pro pobavení-se svým prvním psem,křížencem,jsem před zkouškama-ZMMP,tenkrát v mých 14-15 letech fakt nic jinýho nebylo,takže ho na jedné zkoušce na stopě zajímaly myši a na druhé zkoušce ho zajímaly srnky…takže stopa..zase…no a skončily jsme na stopě-30 bodů z 35,20 bodů z 35..a to jsem v noci před zkouškou spala v posteli s gumákama!!!aby byly napachovaný pořádně….🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 03.02.2024, 21:13:35
Přecvičená určitě není. Viditelně ji to baví, jen si do toho začala vkládat vlastní prvky. A nevím, co to bude. Neopakuje to, příště zkusí něco jiného. Pauzu ale dám, potřebuju ji já. Abych nabrala chuť, po včerejšku jsem ji ztratila.
Hárala listopad-prosinec. Ale teď hárá chlupatá kamarádka. Hmm, začíná třetí týden. A kromě hraní, běhání atd. se nechá tou mou od minulého týdne “připouštět”. Možná to vliv má, časově se to kryje.