Sutříku- na tomto místě by se dobře natáčely horory..
taky mám ráda takový místa….,
my v pondělí ve Ždánském lese-Dafinin oblíbený okruh,první odbočka za městem-je tam hodně pařezů,Dafi běží dolů,skáče na cosi-já aha pařez-houby pařez,výfuk to byl☹️.pak nosila klíč od vrat,Žeryk rukavicu….
u nás sníh vydržel (v noci neuplaval), je na něm ledová krusta a na ni se znovu sype. Dnes lehce pod nulou celý den a na krmítku neskutečný provoz. Během chvíle kromě 4 druhů sýkor i pěnkavy, vrabčáci, jíkavci, strakapoud, stehlíci, dlask a dvanáct kosáků. A volala maminka, že má na krmítku hejno špačků… (a vím, že se nespletla)
U nás věje, sype, fouká a mrzne. Ptáčkům jsem sypala k lesu. Na volnou plochu ani nevylétli.
ona je takovej drobek-je drobná na malýho knírače,tak by jí člověk všechno odpustil🙂
a je vychytralá🙂před lety jsem jí v lese u pařezu řekla hop a sedni a pac…od té doby v lese líce z pařezu na pařez a chce pamlsek,ve městě to dělá u lavek-běží k lavce,ukáže na ni hlavou,nebo plácne packou.mezi polama,když není nikde pařez-taky co by tam dělal,že🙂a je tam posed,tak letí k němu a plácá na první příčku🙂i když to dělá už roky,obkoukala to od ní jen Bettyna-skro 15tiletá holka,takže jedna v lese na volno hledá pařezy,druhá za ni na vodítku,Žeryk válí sudy a Max je dobíhá,když jsou všichni 4,jinak onehdy jak mrzlo tak hrrr na hromadu sněhu a výraz taky pařez!no je to poklad🙂Dafi mávající s listem ve fousech,Dafi při obíhání sedícího Žeryka,vzadu sedící Betty,Dafi na výletě dává pac na pařezu a Žerda se olizuje-že bude dobrota🙂Žeryk dnes vyfásl novej svetr,jsem sice původně chtěla mikinový šaty,ale co už…🙂
Já to nechápu, jak to děláte, takový krásní čistí pejsci. Já mám poslední dobou pocit, že víc času trávím očistou a sušením psa než procházkách. U nás je stále dost vody, takže i bahna, jak opadl ty velký mrazy,pes je vodouch a bahňák.
Ale to se musí pochlubit, potkali jsme srnky, hodně srnek a nic, ale zase máme tu vodu, no, tak je slepej hluchej. Pramen, potok, louže, je to jedno
Já to nechápu, jak to děláte, takový krásní čistí pejsci. Já mám poslední dobou pocit, že víc času trávím očistou a sušením psa než procházkách. U nás je stále dost vody, takže i bahna, jak opadl ty velký mrazy,pes je vodouch a bahňák.
Ale to se musí pochlubit, potkali jsme srnky, hodně srnek a nic, ale zase máme tu vodu, no, tak je slepej hluchej. Pramen, potok, louže, je to jedno
U nás naštěstí po včerejší ranní oblevě večer zase připadlo a přimrzlo. Jinak mám doma taky prasátka, však jste viděla tu fotku Julči. To bych ani neměla odvahu doma koupat, bych si zacpala odpad. 😂
Rezzy+krásní čistí pejsci….tk já to na sebe prásknu…když je hooodně bláta,tak jdu po dědině,k rybníčku,tak si s nimi pohraju,pocvičím a jdu dom…nechodím pole/les,od té doby co jsem zádama sjela půl pole…a jinak oni moc čistí po vycházce taky nejsou-jen-na šedým psovi to není tak vidět..
a pak se celoživotně přiznám k takovýmu přání-jak v pohádce přijede k zámku princ/princezna na koni a hodí otěže štolbovi a ten odvádí koně se o ně postarat.Tak já si přeju-dojít po vycházce dom,hodit někomu vodítka*říct-postarej se o psy!A dotyčnej-psům utře nohy,podvozky,případně+ umyje,strčí do vany a přes jarnoletní měsíce po pobyu v lese s kníračem bude tak půl hodky česat…..,jelikož knírač na tahá na těch čapách vlnitejch takovýho borčusu-od jara do podzimu,že mu přezdívám-listonoš,že na sobě tahá listí,větývky…zlatej dřívější typ knírače z filmu Holky z porcelánu,rovný tvrdý chlupy,a mín chlupatý nohy,žádný jemný,hustý,dlouhý….
jo a štolbu,nebo někoho kdo by to za mě dělal,toho doma nemám🙂🙂☹️
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 19.01.2024, 07:27:44
Krásná představa 😀
Tak já se taky přiznám - dokud nemá přijít nějaká návštěva, máme doma trošičku víc špinavo, a tím pádem nemám potřebu psa utírat do čista a do sucha. Pak se jednou za delší čas vytře, a pak zase pár dní utírám poctivěji. Nejhůř se otírá pes, kterej má na sobě rampouchy, protože ty prostě jen tak utřít nejdou. To chvíli trvá, než začnou tát.
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 19.01.2024, 08:37:38
Dafi, jestli sníte o choďákovi, tak doporučuji přidat se do skupiny Chodský pes na fb. Abyste viděla, co taky dokážou.
Máme druhou chodku, ta první žila v letech 2001 - 2009, tato se narodila v květnu 2022. První žila s kavkazankou, společně vytvořily skvělý tým. Když porovnám současnou a předchozí, tak je rozdíl v temperamentu. Současná je jak kdybychom jí dávali redbull, akční, neúnavná, ani není moc mazlivá, dává přednost hraní, u všeho musí být, se vším musí pomáhat (zametání, shrabování listí, zalévání,…), nemá čas spát,… Od malička, jak jsme si ji dovezli, hlídá svoji zahradu, nebojí se ničeho, jen u neznámých věcí je zpočátku opatrnější. Moji mamku, svoji paničku, miluje, poslouchá, mamka ji pouští venku navolno, přivolá ji, to my ostatní si netroufneme. Nijak s ní necvičíme, jen provozní poslušnost.
Jestli chcete temperamentního psa, živé stříbro - jak se říká, tak je chod asi správná volba.
Balu-jste moc hodná,ale jak říkám,vzhledm k absenci mého auta a řidičáku,vzhledem k dalším věcem…si budu o větších psech jen snít….
i když zase chodák by byl nejreálnější-si myslím…
není tam úprava srsti-jak u knírače velkého,není to ferari jak malina
pár chodáků jsem viděla při závodech-ve Zlině-mám i diplom s obrázkem chodáčka🙂a v Králově -Poli v Brně na cvičáku mívaly chodáky,myslím,že jodnoho měla majitelka v bytě i..když jsem se s ní bavila,o tom,že bych si na něj netroufla kvůli mýmu zdraví,že bych jí nemohla zajistit tolik phybu-kolik by to asi chtělo,tak říkala,že zas nepotřebujexx hodinový vycházky denně..
je fakt,že mě baví dost cvičit,a cvičením se taky zabaví,unaví…,
mí psi mají denně jednu hlavní vycházku+1-2 krátký,podle směn,s tím,že se střídám ve vycházkách s přítelem,máme protisměny+dělám o vikendech-zase výhoda je,že jsem doma v týdnu,máme velký dvůr,zahradu,kde když několikrát letí ze dvora k bráně a zpět,ak se zase taky proběhnou-pokud se teda rozhodnou běžet🙂.ne že se zastaví v půli cestě a rozmyslí si to🙂psy bereme na výlety,vycházky mimo dědinu,občas do knihovny..a Dafinu sebou do BK,cvičím s nimi pachový čtverečky,s Dafi občas stopy,cpecilální cvkymalých plemen-hledání ztracenýho předmětu+revírky aportky,poslušnost a cviky z tance…takže se zabaví i tak…ale po příchodu z práce,nebo před prací nemám sílu na xxhodinové vycházky…
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 19.01.2024, 09:48:26
Mám to stejně. Nemám podmínky pro většího psa. Částečně taky kvůli tomu, že nevlastním řidičák (a nebudu ho dělat, uvědomuju si, že vidím blbě i s druhým párem očí). A jak píšete - vlaky, autobusy…
Přitom ze středně velkých psů se mi líbí téměř každé plemeno. A spousta by mi vyhovovala i povahou. Jéje, tam je výběr. Aktuálně bych taky šla do českého plemene - strakáč, choďák. Spíše ten choďák, kvůli zdraví. V září, jak jsem byla na dogtrekkingových hrátkách, jsem se do choďáků zamilovala. Byla tam i kategorie speciálně pro choďáky, tak jich bylo na místě dost. A jednoho jsem potkala i u nás při cvičení rally obedience. Taky rarášek jako ta moje malá. Nebo by to mohl být německý pinč, abych zůstala u pinčů.
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 19.01.2024, 09:48:26
V takovém režimu by se choďákovi líbilo. Jste akční jak on 🙂.
Velikost - pro nás je malý, máme rádi velké psy. U nás je to kompromis, mamka už nechtěla kavkazanku, ale teď trochu lituje, protože povaha kavkazana jí mimořádně vyhovovala.
Naše chodka váží cca 18 - 19 kilo. Šalinou i autobusem jezdí nadšeně, vlakem ještě nejela, ale to nebude problém.
Vycházku má jednou denně, ráno, 1 - 2 hodiny. Mamka to tak má schválně, protože pak má zbytek dne na práci na zahradě, krom toho v létě ve vedru by s ní stejně odpoledne nemohla jít.
Je fajn mít za domem-pole,les..ale zlatý město v tomhle-chcu jít do lesa-jdu-vBK je všude do deseti minut les-za sídlištěma-jedno so jmenuje Podlesí🙂,nad Starým Blanskem-pole-les směr kopec na Hořice a v centru města vycházky nalevo-napravo podél řeky,
tak si člověk může vybrat….-protože u mě-Dafča v lese-rovná se česat,kartáčovat…
Gero byl rozmazlenej v tomhle-v lese jen!po cestičkách!Rodiče si mysleli,že je tak vycepovanej-nybyl…kdysi v lese natahoval nožku-jetli tam v leze,nebo ne?hustší tráva..hledat s ním hříbky?horor-my v houští a pes po nás čučel v sedě z cestičky….taky knírač….dlouhý vycházky?na ZOO v Brně se po hodině!!!tvářil stylem-tvl,ste blbý?samý kopce!někde mě tady nechte a chodte si samy!kříženec Dux-nadšenej jak blázen,lítal na vodítku jak drak a Gerošek se za náma táhl,protože kopcéé,Dafi je jeho vzdálená příbuzná taky kopce tuze nerada🙂