Aktuálně: 3 832 inzerátů208 129 diskuzních příspěvků18 225 uživatelů

Jak se vám venčí?

Xerxova
Xerxova 07.01.2024, 16:52:13 xxx:xxx.ff0a:2eba
lupus4:

😊 ty teploty jsou srandovní, včera byl film o nejmrazivějším místě , kde žijí trvale lidé.

Vesnice Ojmjakon leží uprostřed tajgy na řece Indigirka, asi 5 300 kilometrů východně od Moskvy, s cca 500 stálými obyvateli. Teplota tu v zimě klesá až pod neuvěřitelných minus sedmdesát stupňů Celsia. Děti na prvním stupni NEMUSÍ do školy , když je víc jak - 52 C, na druhém při víc jak - 56 C. Studentský film Dominika Bariho (Slovák) byl nominován na Oscara.

PS. tam teda jít si posedět do kadibudky bych fakt nechtěl 🙃

asi mají trochu jinou vlhkost vzduchu… ale pravda - jak mám zimu ráda, tak všeho moc škodí 😉

bambule
bambule 07.01.2024, 17:02:03 xxx.xxx.74.250

My jsme stravili víkend na chalupě. A celou sobotu lilo jako z konve. A když píšu, že lilo tak opravdu od samého rána, až do pozdního večera. Zem úplně nacucaná, takže při každém kroku hrozilo podjetí. Slíbili jsme neuváženě návštěvu sousedům. Takže v tom dešti jsme se hrnuli tři km do kopce. No docela děs. U sousedů jsme teda oschli, aby jsme cestou zpátky znovu promokli. Dnes ráno lehce nasněženo, teploty kolem nuly. Radši ať pořádně mrzne, než takové mokré, hnusné cosi. Fuj. 

Fikovnice
Fikovnice 07.01.2024, 17:29:38 xxx.xxx.60.162
Sarah01:

U nás taky bílo, ale jen tak cca 3 cm, to stačí. A přituhlo -5.

U nás se teď spí. Koukám, na jednu deku se vešli všichni. 😁

Obrázek Obrázek

Ali, Dráček je stejně top! Vím, že i pro Tebe…❤️

Ph (neregistrovaný) 07.01.2024, 17:32:20 xxx.xxx.88.218

Nez jsme dosli domu, mel na sobe tak 5kg zmrzleho blata navic…

Obrázek
orionka
orionka 07.01.2024, 18:51:19 xxx.xxx.64.54
Ph:

Obrázek

Kam šel chudák rozmrzat. Můj pes v takovémhle stavu ochotně skákal do vany a nechával se omývat vlažnou vodou. Ale byl podstatně menší. I tak potom koupelna ( v paneláku )…….

Anet10
Anet10 07.01.2024, 18:54:17 xxx.xxx.220.104
Ph:

Obrázek

Jo,jo dlouhosrstek, taky jsem si to s bývalou feňulí užívala. Na břiše chlupy skoro až na zem, nízký podvozek, když byl sníh, tak zmrzlé kuličky sněhu skoro všude, nejhorší bylo okolo 0 a mokro a bahno. V létě zase špatně schla, když se byla koupat. Já jsem jí normálně břicho vždycky trochu přistříhla na kratší 

Anet10
Anet10 07.01.2024, 19:05:10 xxx.xxx.220.104
Anet10:

Jo,jo dlouhosrstek, taky jsem si to s bývalou feňulí užívala. Na břiše chlupy skoro až na zem, nízký podvozek, když byl sníh, tak zmrzlé kuličky sněhu skoro všude, nejhorší bylo okolo 0 a mokro a bahno. V létě zase špatně schla, když se byla koupat. Já jsem jí normálně břicho vždycky trochu přistříhla na kratší 

Ještě koukám na tu fotku, s tou jeho srstí to není tak nejhorší. Naše měla na hrudníku límec, jak kolie, na uších praporky a ty kalhotky vzadu hodně dlouhé i vpředu na nožkách ty praporky o dost delší.

Aluška (neregistrovaný) 07.01.2024, 19:27:46 xxx.xxx.168.20

Byla jsem včera pomazlit Mirečkovo potomky, už mají 6 týdnů. Mám z nich radost, krásné hlavy, dlouhé uši, rovná záda, kluci vercajk v pořádku 😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Orionka (neregistrovaný) 07.01.2024, 20:18:20 xxx.xxx.64.54
Aluška:

Byla jsem včera pomazlit Mirečkovo potomky, už mají 6 týdnů. Mám z nich radost, krásné hlavy, dlouhé uši, rovná záda, kluci vercajk v pořádku 😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

👏👍

Ph (neregistrovaný) 07.01.2024, 21:44:06 xxx.xxx.88.218
Odpověď na příspěvek uživatele Anet10 z 07.01.2024, 19:05:10

tohle je sportacek- kdyby to bylo v casech, kdy se jeste dlouhosrsti neuchovnovali, dokazala bych ho vycesat az na “kratkosrsteho”, bohateho v srsti 😄

Takhle se zridil poprve - nejen pocasi, ale hlavne na zacatku vychazky skocil do rybnika a pak se to zaclo nabalovat a namrzat ve vrstvach. Jinak v podstate neni problem -nedelaji se mu napr. kulicky na tlapkach - i kdyz jinym psu uz ano, jemu nic. Schne taky dobre.

A ne, nedala jsem ho do sprchace. To uz bych tu koupelnu nikdy neumyla. Nejdriv vetbed a pak kartac

Sarah01
Sarah01 08.01.2024, 11:13:57 xxx.xxx.217.40
Xerxova:

asi mají trochu jinou vlhkost vzduchu… ale pravda - jak mám zimu ráda, tak všeho moc škodí 😉

Mají tu zimu jinou, aspoň to vím přímo od Rusů ze Sibiře, že pocitově to není až tak hrozné. Ale přece jen -70, to už je teda masakr.

Ph (neregistrovaný) 08.01.2024, 14:18:15 xxx.xxx.88.218
Zrzavci:

😀

Obrázek

😂

kdyby to byl aspon jen jeden -ale mam to doma 3x

Obrázek
Xerxova
Xerxova 08.01.2024, 14:29:14 xxx:xxx.ff0a:2eba
Ph:

😂

kdyby to byl aspon jen jeden -ale mam to doma 3x

Obrázek

ještě že jsou dogy (alespoň těch pět, co mi prošlo rukama) relativně čistotné, bahno nemilující… Při nejhorším se zacákaný podvozek otře, nohy se otřou a tlapátka vyperou v kyblíku…

Zrzavci
Zrzavci 08.01.2024, 14:36:08 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 08.01.2024, 14:18:15

-ale mam to doma 3x

😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀  bože ten výraz nas.nýho dědečka 😀  😀 😀 😀 

Já mám takovou malou teorii z těch fipnejch videí (ftipnejch zpravidla ne pro majitele 😀), co člověk občas viděl - že ti molosovití, bez rozdílu plemene a velikosti! - jsou po labroších a zlaťácích, kteří si zpravidla v polomáčených libují, úplně největší prasata napříč plemeny. Nejvíc jsem snad viděla bordiny, to jsou extrabuřt prasata 😀 😀 

megi-the-pes
megi-the-pes 08.01.2024, 15:43:57 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 08.01.2024, 14:36:08

Jaký prasata jako?! Oni se koupou a udržují pleť bez vrásek! 
Megi říkala. Domů přijde čistá. Akorát když je břečka na silnici, tak to se musí umýt břicho. Ve vaně, ne v bahně. Ale je fakt, že ona vleze do potoka i přes led. To není plemenem… to je choro…

Ten ovčák ph vypadá takhle ale moc hezky. 🙂 Jak se zvlnila ta spodní část. Okrasný ovčák. On je teda vůbec hezký. Mi se ovčáci moc nelíbí, nevidím jim v obličeji, co říkají. Tento se poved.

Ph (neregistrovaný) 08.01.2024, 15:44:13 xxx.xxx.88.218

úplně největší prasata napříč plemeny

to si netroufam hadat, ktere plemeno v tomhle vyhrava 🤣 Ale podle me to odkoukavaji psi od sebe navzajem 😀 i mezi plemeny. Protoze i ja kdysi mela cistotne psy 🙂 A nějak se to zvrhlo. Od kamosky hovika to kdysi odkoukala canicka a uz to jede … 

Ale asi ne kazdy psi jedinec je natolik prefikany, aby k tomuhle uceni odkoukavanim byl nachylny. Bracha Venci, co zije v jine rodine - to nedela. 

Ph (neregistrovaný) 08.01.2024, 16:07:30 xxx.xxx.88.218

nevidím jim v obličeji, co říkají. Tento se poved

vsak on je taky napul canik 😂 zije s nimi, chova se tak😀 

Ale jinak teda uplne chapu - ta necitelnost a prodejnost ( budu fungovat s kazdym) - byl jeden z hlavnich duvodu, proc jsem nikdy pracaka nechtela. Ale tenhle teda prodejny neni. Je to stejna prisavka jako canici. Naucil se od nich,  bohuzel,  i to co nemel. 

Jo a lidi od ovcaku zase tvrdi, ze necitelni jsou molossove 😄 

Sarah01
Sarah01 08.01.2024, 17:26:19 xxx.xxx.217.40

Já mám naštěstí prase jenom jedno. Když prší nebo je po dešti a jsou óbr kaluže a máme s kamarády nějakou skupinovou procházku, tak vím, koho nebrat.

Obrázek
sutrik
sutrik 08.01.2024, 17:35:11 xxx.xxx.79.203

Princezna šla ven v -9 ochotně. Po silnici hnala, že jsem ji musela několikrát zastavovat, aby nebyla ode mě daleko. Na pocukrovanou pastvinu jsem ji musela přemlouvat, ale nakonec uznala, že vrstva sněhu není vysoká.  I tak měla nohy asi jak v mrazáku, když mrknu na fotku, kam těch pár centimetrů sněhu zasahuje. Dopoledne jsme šly i s piraňou cca 40 minut, odpoledne samy polovic, bo jsem spěchala.  Ale jsem i tak nadšená, že Bonnie šla i směrem od baráku ochotně. Potvrdilo mi to, že jí v zimě a chladu vadí hlavně mokro a bahno. O břečce ani nemluvě.

Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.