- Příspěvek #174962
- Nahlásit
Nez jsme dosli domu, mel na sobe tak 5kg zmrzleho blata navic…
lupus4:😊 ty teploty jsou srandovní, včera byl film o nejmrazivějším místě , kde žijí trvale lidé.
Vesnice Ojmjakon leží uprostřed tajgy na řece Indigirka, asi 5 300 kilometrů východně od Moskvy, s cca 500 stálými obyvateli. Teplota tu v zimě klesá až pod neuvěřitelných minus sedmdesát stupňů Celsia. Děti na prvním stupni NEMUSÍ do školy , když je víc jak - 52 C, na druhém při víc jak - 56 C. Studentský film Dominika Bariho (Slovák) byl nominován na Oscara.
PS. tam teda jít si posedět do kadibudky bych fakt nechtěl 🙃
asi mají trochu jinou vlhkost vzduchu… ale pravda - jak mám zimu ráda, tak všeho moc škodí 😉
My jsme stravili víkend na chalupě. A celou sobotu lilo jako z konve. A když píšu, že lilo tak opravdu od samého rána, až do pozdního večera. Zem úplně nacucaná, takže při každém kroku hrozilo podjetí. Slíbili jsme neuváženě návštěvu sousedům. Takže v tom dešti jsme se hrnuli tři km do kopce. No docela děs. U sousedů jsme teda oschli, aby jsme cestou zpátky znovu promokli. Dnes ráno lehce nasněženo, teploty kolem nuly. Radši ať pořádně mrzne, než takové mokré, hnusné cosi. Fuj.
Sarah01:U nás taky bílo, ale jen tak cca 3 cm, to stačí. A přituhlo -5.
U nás se teď spí. Koukám, na jednu deku se vešli všichni. 😁
Ali, Dráček je stejně top! Vím, že i pro Tebe…❤️
Nez jsme dosli domu, mel na sobe tak 5kg zmrzleho blata navic…
Ph:Nez jsme dosli domu, mel na sobe tak 5kg zmrzleho blata navic…
Kam šel chudák rozmrzat. Můj pes v takovémhle stavu ochotně skákal do vany a nechával se omývat vlažnou vodou. Ale byl podstatně menší. I tak potom koupelna ( v paneláku )…….
Ph:Nez jsme dosli domu, mel na sobe tak 5kg zmrzleho blata navic…
Jo,jo dlouhosrstek, taky jsem si to s bývalou feňulí užívala. Na břiše chlupy skoro až na zem, nízký podvozek, když byl sníh, tak zmrzlé kuličky sněhu skoro všude, nejhorší bylo okolo 0 a mokro a bahno. V létě zase špatně schla, když se byla koupat. Já jsem jí normálně břicho vždycky trochu přistříhla na kratší
Anet10:Jo,jo dlouhosrstek, taky jsem si to s bývalou feňulí užívala. Na břiše chlupy skoro až na zem, nízký podvozek, když byl sníh, tak zmrzlé kuličky sněhu skoro všude, nejhorší bylo okolo 0 a mokro a bahno. V létě zase špatně schla, když se byla koupat. Já jsem jí normálně břicho vždycky trochu přistříhla na kratší
Ještě koukám na tu fotku, s tou jeho srstí to není tak nejhorší. Naše měla na hrudníku límec, jak kolie, na uších praporky a ty kalhotky vzadu hodně dlouhé i vpředu na nožkách ty praporky o dost delší.
Byla jsem včera pomazlit Mirečkovo potomky, už mají 6 týdnů. Mám z nich radost, krásné hlavy, dlouhé uši, rovná záda, kluci vercajk v pořádku 😀
Aluška:Byla jsem včera pomazlit Mirečkovo potomky, už mají 6 týdnů. Mám z nich radost, krásné hlavy, dlouhé uši, rovná záda, kluci vercajk v pořádku 😀
👏👍
tohle je sportacek- kdyby to bylo v casech, kdy se jeste dlouhosrsti neuchovnovali, dokazala bych ho vycesat az na “kratkosrsteho”, bohateho v srsti 😄
Takhle se zridil poprve - nejen pocasi, ale hlavne na zacatku vychazky skocil do rybnika a pak se to zaclo nabalovat a namrzat ve vrstvach. Jinak v podstate neni problem -nedelaji se mu napr. kulicky na tlapkach - i kdyz jinym psu uz ano, jemu nic. Schne taky dobre.
A ne, nedala jsem ho do sprchace. To uz bych tu koupelnu nikdy neumyla. Nejdriv vetbed a pak kartac
Xerxova:asi mají trochu jinou vlhkost vzduchu… ale pravda - jak mám zimu ráda, tak všeho moc škodí 😉
Mají tu zimu jinou, aspoň to vím přímo od Rusů ze Sibiře, že pocitově to není až tak hrozné. Ale přece jen -70, to už je teda masakr.
😀
Zrzavci:😀
😂
kdyby to byl aspon jen jeden -ale mam to doma 3x
Ph:😂
kdyby to byl aspon jen jeden -ale mam to doma 3x
ještě že jsou dogy (alespoň těch pět, co mi prošlo rukama) relativně čistotné, bahno nemilující… Při nejhorším se zacákaný podvozek otře, nohy se otřou a tlapátka vyperou v kyblíku…
-ale mam to doma 3x
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 bože ten výraz nas.nýho dědečka 😀 😀 😀 😀
Já mám takovou malou teorii z těch fipnejch videí (ftipnejch zpravidla ne pro majitele 😀), co člověk občas viděl - že ti molosovití, bez rozdílu plemene a velikosti! - jsou po labroších a zlaťácích, kteří si zpravidla v polomáčených libují, úplně největší prasata napříč plemeny. Nejvíc jsem snad viděla bordiny, to jsou extrabuřt prasata 😀 😀
Jaký prasata jako?! Oni se koupou a udržují pleť bez vrásek!
Megi říkala. Domů přijde čistá. Akorát když je břečka na silnici, tak to se musí umýt břicho. Ve vaně, ne v bahně. Ale je fakt, že ona vleze do potoka i přes led. To není plemenem… to je choro…
Ten ovčák ph vypadá takhle ale moc hezky. 🙂 Jak se zvlnila ta spodní část. Okrasný ovčák. On je teda vůbec hezký. Mi se ovčáci moc nelíbí, nevidím jim v obličeji, co říkají. Tento se poved.
úplně největší prasata napříč plemeny
to si netroufam hadat, ktere plemeno v tomhle vyhrava 🤣 Ale podle me to odkoukavaji psi od sebe navzajem 😀 i mezi plemeny. Protoze i ja kdysi mela cistotne psy 🙂 A nějak se to zvrhlo. Od kamosky hovika to kdysi odkoukala canicka a uz to jede …
Ale asi ne kazdy psi jedinec je natolik prefikany, aby k tomuhle uceni odkoukavanim byl nachylny. Bracha Venci, co zije v jine rodine - to nedela.
nevidím jim v obličeji, co říkají. Tento se poved
vsak on je taky napul canik 😂 zije s nimi, chova se tak😀
Ale jinak teda uplne chapu - ta necitelnost a prodejnost ( budu fungovat s kazdym) - byl jeden z hlavnich duvodu, proc jsem nikdy pracaka nechtela. Ale tenhle teda prodejny neni. Je to stejna prisavka jako canici. Naucil se od nich, bohuzel, i to co nemel.
Jo a lidi od ovcaku zase tvrdi, ze necitelni jsou molossove 😄
Já mám naštěstí prase jenom jedno. Když prší nebo je po dešti a jsou óbr kaluže a máme s kamarády nějakou skupinovou procházku, tak vím, koho nebrat.
Princezna šla ven v -9 ochotně. Po silnici hnala, že jsem ji musela několikrát zastavovat, aby nebyla ode mě daleko. Na pocukrovanou pastvinu jsem ji musela přemlouvat, ale nakonec uznala, že vrstva sněhu není vysoká. I tak měla nohy asi jak v mrazáku, když mrknu na fotku, kam těch pár centimetrů sněhu zasahuje. Dopoledne jsme šly i s piraňou cca 40 minut, odpoledne samy polovic, bo jsem spěchala. Ale jsem i tak nadšená, že Bonnie šla i směrem od baráku ochotně. Potvrdilo mi to, že jí v zimě a chladu vadí hlavně mokro a bahno. O břečce ani nemluvě.