Jana Vildumetzová Mračková správně zatlačila na Psychopata z Průhonic, našly se peníze a neuvěřitelné se stalo skutečností.
Císařské lázně se po kompletní a precizní rekonstrukci v původní podobě otevírají 16.6.2023 pro veřejnost. K dispozici bude několik prohlídkových okruhů s průvodcem a výkladem. Neváhejte. Návštěvnickému provozu vévodí a šéfuje Miloš Bělohlávek, to je člověk na svém místě - lepšího těžko pohledat. I jsem chvilku zvažoval, zda vás nebudu provázet i já, ale nakonec zvítězilo příjemné pohodlí nedalekého gaučíku.
Tak už jsem včera kuřátkům, vlastně kuřičkám, vlastně slepičkám, kompletně rozebrala výběh, a už jsou zcela neomezeny. Pro 8 slípek celkem jsem instalovala 3 snášková hnízda, a všechna jsou využívána všemi :-) Jsou nuceny, protože jedna stará se rozkvokala, takže do původní venkovní kukaně stačí naběhnout vždy jen ta hnědá vložit vejce, které následně ta stará bílá zahřívá a vrčí na všechno, co se pohne. Kdybych měla jistotu, že to usedí, tak jí pořídím nějaká NV, ať je sranda, ale jistotu nemám...
Z mládek snášejí již minimálně tři kousky :-)
Kuřata jsem kupovala v 17. týdnu letošního kal. roku jako 13týdenní, takže dnes by jim mělo být 19 týdnů, to už je nějaký takový běžný věk pro začátek snášky, že.
Na osmou se holčičky spolehlivě vracejí do kurníku, a když potřebuji, nechají se domů na signál zatleskání zahnat i třeba v pět :-) Musím teď tedy na nový slepicodům naučit i staré slepice a následně přeinstaluji automatická dvířka, aby v červenci nemusel chodit během mé dovolené nikdo večer zavírat.
Polystyren je v koňských boxech, kam slepice chodívají lustrovat, to odpadlo koním od huby. Jestli slepicím plní nějaké dutiny, to nevím, nezkoumala jsem. Ani jsem si nevšimla, že by to konzumovaly. Postupně se polystyren odebírá, jak opadává ze stěn, tohle jsou nějaké zbytky. Budu na to pamatovat.
U nás byl včera poprvé letos na návštěvě jestřáb. Zrovna jsem byla doma, když jsem z okna zaslechla letecký poplach. Otevřu okno a pod svestkou na zemi držel jestřáb slepici. Tak jsem zařvala, pustil jí a ona honem běžela se schovat do výběhu s volierou. No tak jsem si řekla, že je čas je zavřít (do výběhu s volierou) ale nemohla jsem nikde nalézt kvočny s kuřaty. Ty teď bydlí jinde, mají povoleno chodit v "parádní" zahrádce, ale ta je bez voliery. Zatím se ze slepiciho výběhu stále ozyval letecky poplach, ale současně ještě nějaký jiný zvuk, který jsem ještě od nich nikdy neslyšela. Tak koukám, kdo to vydává a ona to byla Čokoláda (kvočna), ale bez kuřat. Sama se běžela schovat do výběhu k velkejm (s volierou) a z dálky pravděpodobně nabádala kuřata ať se ani nehnou a nedutaji. Nakonec se ukázalo, že obě kvočny běžely do "dospělého výběhu" a všechny malinkaty kuřátka byly schovaný pod větvema a pod keřem, vůbec se nehybali a nebyli vůbec vidět. 👍 Kdybych na ně skoro neslapla tak je hledám do dneška. Hlavně celý den pobíhají všude možně tak jsem vůbec netušila, že se dokážou takhle suprove schovat a že tu maminku opravdu poslouchají.
dobry den,je ešte použitelny slepači hnoj zarobeny minuli rok,ma to ešte zmysel hnojit zeleninu,dakujem
Nechci se moc motat do drůbeže ( když ještě nemám ani kuře ), ale co se hnojení týče, snad lepší než čerstvý. A naložit do sudu a nechat vybublat ? ( dělali jsme to tak kdysi s holubím a takové guano- taky leží pár let )
To už je z toho kvalitní kompost. Vyplavené dešti to nebude už tak bohaté na dusík ale fosfor by tam být moch estli to moc nezarostlo. Holubáři dělají jíchu z holubího trusu, to je super kvalita hnojivo a jde to i u čerstvého slepičího.👍👍👍
Nechci se moc motat do drůbeže ( když ještě nemám ani kuře ), ale co se hnojení týče, snad lepší než čerstvý. A naložit do sudu a nechat vybublat ? ( dělali jsme to tak kdysi s holubím a takové guano- taky leží pár let )
dobry,mam ho vo vode zarobeny od minuleho roka,ostalo mi cca 10l,ide mi len o to ,či ma ešte nejaky učinok,alebo si zarobit novy,aby som nehnojil zbytočne😉
Jestli jste tu hnojivou zálivku přechovával v uzavřené nádobě pokud možno bez přístupu vzduchu, tak neztratila nic,nebo málo, na kvalitě. Jestli v otevřené, vyprchal dusík, který je na jaře pro růst nejdůležitější. Nějak se mi ale nechce věřit, že byste to neměl zavřené, leda někde kilometr z dosahu a dočichu.