Děkuji za informaci o emigraci. Také více čtu než píšu. Chodím si občas přečíst zajímavé informace a u toho popíjím kávu. Abych se trochu představila, tak chovám Leghornky a Hempšírky, IB a kočky. Dříve jsem chovala i husy, ale čím je člověk starší, tím toho méně stíhá. A vzhledem k tomu, že důchod je ještě v nedohlednu, tak jsem to musela omezit. Jsem z Moravské Třebové. Zdravím všechny pisatele i čtenáře "teplákovky".
Kvočna stachanovka po pouhých třech dnech sezení na podkladcích vyseděla dvě malý pípátka, kroutila hlavou a poulila voči, když sem jí je naférovku podstrčil během dne(chtěl jsem až na noc, ale vypli proud a odchovna lezla teplotou dolu nezbylo než to risknout) pod křídla místo plastovejch podkladků 🙂
Zdravím všechny!
Ačkoliv teď mám jen včely vaše příspěvky na ifaune k drůbeží mě vždy udělají lepší den.
To co se s ifaunou stalo mi dnes vyrazilo dech , doufám, že se zde s mnoha z vás opět setkáme.
A jednou se k husám, slepicím vrátím!
Odpověď na příspěvek uživatele Phorum z 30.05.2023, 07:58:26
Vaše Actinidie je dost náročná. Nejen na kompatibilitu s opylovačem,
ale i na teploty, podmínky aj.
Plodí bez problému třeba v Praze v botanické zahradě UK Na Slupi.
Je pod ní lavička.
Já mám tady na horách úplně obyčejnou samosprašnou A. arguta ´Issai´,
plodí bez problémů, i jedna rostlina. Při studiu ČZU na Suchdole jsme trhali různé místní no-name arguty, různé barvy plodů, všechny v plné zralosti moc dobré.
Líbí se mi i drobnější listy, menší rostlina, obalenost plody a plody se dají jíst celé, jsou nechlupaté a slupka je tenká.
Po třech tejdnech jen v odchovně je část týmu klabzubovy jedenáctky na svojí první průzkumný cestě v životě ve volným světě. Tu krvelačný včelky se bojej, tráva je nebezpečně lochtá na pupíku, ale i tak maj pro strach uděláno a už se pomalu otrkávaj. Zatím jsou jen v provizorním oplocení, původně jim určenou ohrádku zabavila neplánovaně kvočna a dva bráškové a tak čekáme na dodávku další ohrádky, aby bylo možno rozjet průzkum naplno 😈
Zajímavé je, že kohoutovi Danielovi od Manfreda F. je většina potomků kohoutci, opakovaně - a po kohoutovi Martinovi od Martina B. jsou to skoro samé slepičky. Záhada, kterou by nerozluštil ani Olánek, kdyby tady byl.
To je pravda, český kohout by mi tu chyběl. Není jednoduššího, než když jim napíšete na iF soukromou zprávu o přesunu :-) Já jsem obeslala několik hodnotných přispěvatelů na koních a vyplatilo se.
Lista tu vídám - olajkoval mi zde příspěvek před tímto.