Máme tu červen. Krásný měsíc. Nejdelší dny v roce, příroda svěží, plná energie. Škoda otálet na gaučíku u PC. To by Přemysl Olympionik První, zakladatel slavné Teplákovky, koukal, kam až jsme došli. 😈
Včera bylo zase 12 vajíček od 12 komtes. Jsou to údernice, které strčí hybridky do kapsy. Kloaky jim rozhodně nezahálejí.
Zdravím domácí a přeběhlíky. O chovzvirat.cz jsem se náhodně dozvěděl včera a hned jsem se tu zaregistroval. Je to tu skvělé. Dnes jsem několika lidem poslal odkaz sem, tak snad se nás tu sejde co nejvíce.
ne,ne,sa spieva,mna sa nezbaviš, som tvoj ....muž😄tie tatry by som vam odporučal,ako som už spominal,sprievodca zadarmo,tažko sa mi to piše,ale ked som to už raz slubil😄
Tak jsem začala mládky pouštět z jejich pravidelně přesouvaného výběhu k večeru na volno (k večeru proto, že tam jsem a můžu hlídat, a také proto, že večer jsou přeci jen už takové klidnější, tak se nerozeběhnou po krajině).
A včera už byly nějaké otrnulé, a vyrazily na špacír, za vedení jedné staré slepice (určitě té problematické, která mi vodí ty ostatní až k sousedům!). Naštěstí se byly podívat jen tak jako dvacet metrů podél stromů, a moc se nerozvášňovaly. Potěšilo mě však, že se za půl hodiny (v obvyklý zavírací čas) spořádaně vrátily ke kurníku :-)
Nasadila jsem jim do kukaně v kurníku nějaká ta vejce (podkladky nemám, snad to nebudou jíst), a už je tam vysezený důlek od nějaké čekatelky, tak se těším, že je to snad zaujalo a pokladou tam. To ještě s vypouštěním na volno počkám, než se seznámí s tímto režimem, aby si nechodily klást, kam jim libo.