Super práce, co to bylo za soutěž co z ní máte pohár?
PH 2023 - fotky
To je za celou sezónu 2023
Co je pravdy na tom, že dobrý pošťák uletí za den až 1000 km?
Ano, jsou takové případy. Ale většinou je to kolem 300km. Když se pomocí poštovních holubů posílaly pouzdra se zprávami, tak taková rychlost byla k nezaplacení.
Pozrite Postovniholub.cz ,alebo SZCHPH.V sekcii Výsledkyto máte potvrdené.Počasie a pripravenosť rozhoduje.
Za ideálních podmínek s větrem v zádech, určitě ano.
Raspic:Za ideálních podmínek s větrem v zádech, určitě ano.
Gratuluji, jaký volíte systém vypouštění poštovní holuby proletět? Dvakrát denně nebo jednou? Díky, Roman.
Dělám na směny, krátký a dlouhý týden. Takže žádný systém nemám. Prostě pouštím, jak je čas - volno.
Pro zajímavost jsem našel starý snímek, jak vypadalo psaníčko poslané poštovním holubem. Na první snímku pouzdro na dopis na druhém upevnění na končetině holuba.
zapomněl jsem na foto.
Anonymní:zapomněl jsem na foto.
Poštovní holubi se používali hlavně ve vojscích, kdy se využívaly jakési převozné holubníky. Jak ale přesně posílání fungovalo to nevím, přece holub se vrací jen na své místo k holubníku, jak trefil na jiné místo kam bylo potřeba to netuším, někdo znalejší?
Anonymní:Poštovní holubi se používali hlavně ve vojscích, kdy se využívaly jakési převozné holubníky. Jak ale přesně posílání fungovalo to nevím, přece holub se vrací jen na své místo k holubníku, jak trefil na jiné místo kam bylo potřeba to netuším, někdo znalejší?
Tak já bych spíš řekl, že si dováželi holuby vázané na holubníky z různých měst, přechovávali je v dočasných holubicích po stovkách. A podle potřeby poslali zprávu po holubovi pocházejícím z vybraného města. Holubi si cestu na mateřský holubník pamatují roky.
Jen tak.
…
Paráda, jak se vám podařilo skamarádit psa s holuby? Když chodí po zemi neprohání ne? Předpokládám že první funkci hlídače před škodnou - kuny, lišky atd.
Ona s holuby “nekamarádí”. Ale musí je tolerovat. Jinak jiná havěť nemá šanci….
Ahoj Petře
Chtělo by to obnovit fotogalerii na rok 2024. Určitě už vám hnízdí nebo jsou už i mladí pošťáci. Sám už je nechovám tak se aspoň rád podívám.
No, ještě sice ani nehnízdí, ale…. V pátek večer jsem pářil. Druhý den všech 41 párů zapárovano. Takže sezóna 2024 začíná
…