Boduje, alebo koeficient berie 20% z nasadených holubov. Napr.1000 nasadených=200 boduje,berie koeficient. Rýchlosť sa meria v m/min, záleží na smere a rýchlosti vetra, teplote atď. Pri bezvetrí to je v primere 1000m/min. tzn.60 km/hod. Pozrite postovniholub.cz alebo SZCHPH.
PH 2023 - fotky
Chování hejna v letu.
No, může letět 8 hodin, ale také klidně 2 dny. Jak píše kolega, síla a směr větru má hlavní vliv, na průběh závodů. Také mnoho jiných faktorů.
Na foto výborná závodnice, hlavně na dlouhé tratě. Bohužel, letos zůstala někde na trati.
Pro zájemce vzorník plemen:
https://rassetaubenschweiz.wordpress.com/v-tiere-altbueron-2011/
Anonymní:"485" krasavec a výborný závodník.
To je nádhera! 👍
Děkuji za uznání. “701” To je pro změnu výborný závodník na dlouhé tratě. Druhý “148” , opozdilec z Holandska
Bratři z jednoho hnízda,matka a otec. Krasavci, ale hlavně výborní závodníci.
Krása pánové, nebyly by další fotečky klidně nejen pošťáků k pokochání?
Pár super závodníků…..
…..
Škoda nechat toto téma zapadnout, pochlubte se dalšími pošťáky.
…
…
…
Na vaše obrázky je vždy radost pohledět. Těm holubům nic nechybí.
Stěhovavý:Na vaše obrázky je vždy radost pohledět. Těm holubům nic nechybí.
Vy chováte že se vyznáte?
Děkuji za uznání.
Pojďme si trochu zateorizovat. Myslíte si že by se dalo úspěšně závodit s holoubaty od městských holubů? Docela to beru jako výzvu a zajímalo by mě to. Poštovní holubi, co se nevrátí domů jde docela často vidět chodit s věžákama po městě (poznáte podle kroužku), takže dojde ke křížení a genetika by nemusela být špatná.
Mecek:Pojďme si trochu zateorizovat. Myslíte si že by se dalo úspěšně závodit s holoubaty od městských holubů? Docela to beru jako výzvu a zajímalo by mě to. Poštovní holubi, co se nevrátí domů jde docela často vidět chodit s věžákama po městě (poznáte podle kroužku), takže dojde ke křížení a genetika by nemusela být špatná.
Holub skalní je sám o sobě spíše cestovatel. Mladí ptáci běžně opouští rodnou oblast a letí objevovat nová příhodná hnízdiště. Věžáci to dělají stejně, četl jsem výzkumy zabývající se genetikou holubů, kteří vyměnili skalní města a útesy za městské prostředí. Podle toků genů i podle označených ptáků bylo zřejmé, že jsou spíše přelétaví než stálí.
A tak kdybyste vypustil hejno takových polodivokých holubů, tak půlka zůstane různě po statcích a po městech a nevrátí se.
Jen tak.