Aktuálně: 3 715 inzerátů210 551 diskuzních příspěvků18 253 uživatelů

IFAUNA KOMUNITA

megi-the-pes
megi-the-pes 08.08.2023, 20:44:11 xxx.xxx.61.107
Odpověď na příspěvek uživatele mastnacekk z 08.08.2023, 18:30:01

Blahopřeju!!! Taky mi přišlo před pár dny. Ale na reviews na podniky.cz mají posilu a ta je teda vostrá, odpověděla mi, že jsem měla počkat, až to spraví, a že už to mají dva měsíce v pořádku!
Což mi připomnělo, že už dva měsíce upadají, hynou, pá pá… 😀

Leithian
Leithian 08.08.2023, 21:26:13 xxx.xxx.41.91
Odpověď na příspěvek uživatele mastnacekk z 08.08.2023, 18:30:01

Neposlal bys mi odkaz? Me to v mobilu proste nejde najit.

Sarah01
Sarah01 09.08.2023, 08:13:32 xxx.xxx.11.197

Tak v odpovědích na recenze uvádí iFauna toto, cituji: Zavedli jsme mnohem pečlivější kontroly inzerátů, v případě pochybností požadujeme doložit dokumenty, jako PP, certifikát CHS, případně očkovací průkazy. Brzy spustíme aplikaci pro (dobrovolné) ověření totožnosti, v případě podezřelého inzerátu nebo účtu provádíme ověření OP již nyní. Bezpečnost také zvyšuje komunikace přes náš vlastní chat, ověřování telefonních čísel pomocí sms kódu a chystáme i možnost zabezpečených plateb přímo přes náš portál (depozitní systém). 

Namátkou z inzerátů na štěňata GR: Prodám štěňata zlatého retrívra bez pp. 6 pejsku Odběr možný ihned Budou 2x občervená, čipovaná a očkovaná. Rodiče viděni u nás. Narozeni 22.6.2023 Zvyklé na granulky.

Podobný inzeráty jsou tam ještě další 4 a cena dokonce 18 tisíc 🙄🤮

Očividně tedy kecy v kleci, jakýpak ověřování, když si mastit kapsu na bezpapírácích může každej jouda. FUJ iFauno!

Anonymní (neregistrovaný) 16.11.2023, 07:56:57 xxx.xxx.3.29

By mě zajímalo jestli slečna Šárka ještě působí na ifauně, vždyť už ji to nemůže ani uživit 😀 😀 😀

Mi
Mi 16.11.2023, 13:57:56 xxx:xxx.39d5:8a25
Sarah01:

Lidi, můžu si vás některý, kteří jste na FB, přidat do přátel?

Taky budu ráda.

Sarah01
Sarah01 27.05.2024, 17:48:11 xxx.xxx.162.253

Tak jsem zaznamenala zrovna v tomto vlákně, že se tu píše o polyneuropatii. Jeden můj odchov postihla loni dle majiteli mně zaslaných dokumentů polyradikulitis, je to to samé? Napsali mně to až teď, když jsem je sama kontaktovala, protože jsem od nich už dlouho neměla žádné zprávy, stalo se to loni v říjnu. Fenka prý vůbec nemohla na zadní, moč a stolice samovolně odcházela. Po nasazení antibiotik se to po měsíci postupně upravilo. Jestli s fenkou chodili i na rehabilitace, to nevím. Dle jejich veterináře je to z “přešlechtění” plemena a fence se to bude vracet. Nevěděl byste o tom někdo něco bližšího, žádný chovatel GR, kterého osobně znám, se s tímto onemocněním zatím nesetkal. Co majitelé můžou, kromě přidávání vit. B do krmiva, ještě dělat? Jinak to “přešlechtění” by mě zajímalo, jak si vyložit, protože koeficient příbuznosti je nižší než 6 a vždycky jsem si myslela, že je to dobře.

Sarah01
Sarah01 27.05.2024, 20:20:43 xxx.xxx.162.253
Verun:

To jako bratranec a sestřenice? cca 6%

Tak všeobecně se uvádí, že musí být hodnota míň než 6, my máme 3,67. Je to chov s PP, takže kdybych byla fakt úplně blbá, tak do toho nejdu.

Jinak přesvědčila jsem se opět, že tady nemá cenu se na nic ptát, jen se blbě rejpe. Ok, obrátím se raději na odborníky, tady zůstanu jenom u lajkování fotek a štěňátek.

megi-the-pes
megi-the-pes 27.05.2024, 20:45:22 xxx.xxx.124.57
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 27.05.2024, 17:48:11

Je to ochrnutí po infekci a je akutní… Jako laik z toho chápu, že to těžko pes zdědil. 
Našla jsem toto - zmiňují se o testu, o potvrzení tím, že vyloučí otravu atp. …a 100% příčina známa není. Jsou tam další odkazy a zkušenosti.

Jak bych jako zdědila infekci?

https://www.tierisch-anders.ch/totale-laehmung---polyradikulitis-1.html

Buďte v klidu. Nemáte s tím nic společného.
Zajímavé je, že se o tom píše jako “Polyradikulitis vom Typ Guillain-Barré-Syndrom”.
To je taky po covidu…

Teď se to v nějakém tématu… o tom b-komplexu atp. psalo, ale kde, nevím.

Sarah01
Sarah01 27.05.2024, 20:49:32 xxx.xxx.162.253
megi-the-pes:

Je to ochrnutí po infekci a je akutní… Jako laik z toho chápu, že to těžko pes zdědil. 
Našla jsem toto - zmiňují se o testu a 100% příčina známa není. Jsou tam další odkazy a zkušenosti.

Jak bych jako zdědila infekci?

https://www.tierisch-anders.ch/totale-laehmung---polyradikulitis-1.html

Buďte v klidu. Nemáte s tím nic společného.

Můžu vám napsat raději zprávu, asi tady nemá cenu o tom psát, nikoho to nezajímá.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 27.05.2024, 20:56:03 xxx.xxx.95.109
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 27.05.2024, 20:49:32

V následujícím  vlákně je zkopírování Ifauna, Zbyněk  je dobrej. 

Verun
Verun 28.05.2024, 08:44:26 xxx.xxx.220.12
Sarah01:

Tak všeobecně se uvádí, že musí být hodnota míň než 6, my máme 3,67. Je to chov s PP, takže kdybych byla fakt úplně blbá, tak do toho nejdu.

Jinak přesvědčila jsem se opět, že tady nemá cenu se na nic ptát, jen se blbě rejpe. Ok, obrátím se raději na odborníky, tady zůstanu jenom u lajkování fotek a štěňátek.

Ahá, to je jako na mě, že se rejpe, a otazník je otázka nebo pro vás rejpání, pokud to berete jako to druhé, asi trochu nad sebou váháte. Ale jinak lajkujte a vkládejte asi mě  neubude. 

A všeobecná zdejší rada vždy se obracejte na odborníky a ne na veřejné forum. 

😉

janaa
janaa 28.05.2024, 08:51:01 xxx.xxx.174.175

Alčo,už jen z principu,pokud byla léčba atb,tak to přeci nemůže mít nic společnýho s genetikou. Na mě to spíš působí,že vet ví prd,tak to bude svádět na kde co. Jestli to nebude ten typ,co ještě stále doporučuje krýt jednou za život každou fenu,a každej vořech je podle něj nejzdravější😎 Jinak,pokud vím,ani u té polyneuropatie nikdo neví,proč to přijde. Ale s rehabilitací se dají psi zase “zázračně” do kupy

Zrzavci
Zrzavci 28.05.2024, 08:53:02 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 27.05.2024, 20:56:03

Já bych řekla nejvýbornější!!!!

Sarah01
Sarah01 28.05.2024, 09:14:58 xxx.xxx.11.197
Verun:

Ahá, to je jako na mě, že se rejpe, a otazník je otázka nebo pro vás rejpání, pokud to berete jako to druhé, asi trochu nad sebou váháte. Ale jinak lajkujte a vkládejte asi mě  neubude. 

A všeobecná zdejší rada vždy se obracejte na odborníky a ne na veřejné forum. 

😉

A byla ta poznámka k věci, jak ta příbuznost souvisí s tím zdravotním problémem? 

Ne, neváhám, protože příbuznost 6% v 10. generaci není bratranec a sestřenice v žádném případě. 

Sarah01
Sarah01 28.05.2024, 09:21:11 xxx.xxx.11.197
janaa:

Alčo,už jen z principu,pokud byla léčba atb,tak to přeci nemůže mít nic společnýho s genetikou. Na mě to spíš působí,že vet ví prd,tak to bude svádět na kde co. Jestli to nebude ten typ,co ještě stále doporučuje krýt jednou za život každou fenu,a každej vořech je podle něj nejzdravější😎 Jinak,pokud vím,ani u té polyneuropatie nikdo neví,proč to přijde. Ale s rehabilitací se dají psi zase “zázračně” do kupy

Díky. No, co jsem tak už získala za info, tak tam může být cokoliv i nějaká infekce před tím, než onemocněla tímto, a proto, že fena je celoročně jen na zahradě, tak si toho majitelé nemuseli všimnout. O tom, že nemá přístup do domu jsem se ale dozvěděla až teď. On si to člověk může hlídat a ověřovat, jak chce, když zájemci budou lhát, že jo. Ona prý je i fenka dle vyjádření toho veterináře až moc aktivní. No bodejť by nebyla, když hnije na zahradě a činnost veškerá žádná.

biaca
biaca 28.05.2024, 10:03:55 xxx.xxx.47.71
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 28.05.2024, 09:21:11

Já tedy chovatelce píšu a posílám jí fotky kluků tak jednou za 3 měsíce, podle mého je to důležité, aby chovatel, který si dal práci a vypiplal je, věděl, že se mají dobře. A také jí píši co nového umí, co vyvádí,  o problémech, které kluci měli (např. když jsme bojovali s parazity a malý měl průjem.) 

Sarah01
Sarah01 28.05.2024, 10:17:02 xxx.xxx.11.197
biaca:

Já tedy chovatelce píšu a posílám jí fotky kluků tak jednou za 3 měsíce, podle mého je to důležité, aby chovatel, který si dal práci a vypiplal je, věděl, že se mají dobře. A také jí píši co nového umí, co vyvádí,  o problémech, které kluci měli (např. když jsme bojovali s parazity a malý měl průjem.) 

Já si s chovatelkou od svojí mladší fenky a od psa píšu skoro denně, obě vědí naprosto o všem, co se u nás šustne. Jen chovatelku mojí starší feny nezajímáme. A co se týká mých odchovů, tak ostatní taky píšou a posílají fotky i videa alespoň 2x do roka. Všem pořád zdůrazňuju, že pokud něco nebudou vědět nebo budou potřebovat pomoc, tak ať se nebojí a zeptají, od toho tady jsem.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.