Pravda. Např. v sekci Drůbež byla velmi aktivním diskutérem uživatelka Kometa. Přitom žádnou drůbež nechová. Naznačil jsem, že by si neměla veřejně dělat ostudu - nepochopila a psala dál. Totální neúcta k lidem, kteří mají co říct.
Někdo zadal dotaz, Kometa řešila češtinu tazatele, gramatické chyby. Teď už se Švédům nedivím, že si těmito uživateli nechtěli kazit renomé. Někdo v krizi hodí dotaz, přijde Kometa a řeší jeho češtinu, aniž by danou kategorii zvířat chovala a mohla poradit. Pak klesá hodnocení webu. Jen blázen by platil admina.
A on veterinář musí chovat všechno, co po něm budeme chtít ošetřovat? A kdy pak bude mít čas na ošetřování? 😄
On pan Honza nemá Kometu rád, tak proto to takhle napsal.. Mě ale rád má, dokonce mi vymyslil moji přezdívku "Pecivál", do tý doby sem byl na iFauně jenom vobyčejnej Jarda 😄
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 24.06.2023, 10:52:29
No nemusí ale jak jsem zjistila ani vet neni zdaleka vsevedouci kort pokud je to havěť co nemá v ordinaci denně. Tam dokážou nadělat vic škody jak užitku
A on veterinář musí chovat všechno, co po něm budeme chtít ošetřovat? A kdy pak bude mít čas na ošetřování?
mít to doma zásadně pomáhá. veterinář totiž často řeší i věci kolem managementu, zootechniku, krmení, výcvik... navíc hodně zdravotních problémů nebo problémů, se kterými přijde majitel, s tím ostatním úzce souvisí.
Abyste drůbeži rozuměl, měl byste ji pár let chovat. Taky záleží kterou - specializace.
To že drůbež chováte ale pochopitelně neznamená, že jí rozumíte(jak dlouho, v jakých podmínkách, kolik času a energie věnujete atd).
Mne prijde velmi hloupe to otrepane a tak frekventovane argumentovani a hlavne podminovani ...viz ten muj minuly prispevek. Nepopiram, ze praxe v jakemkoliv oboru ci oblasti je proste praxe a svym zpusobem se neda nahradit.(to ale plati hlavne o te manualni fyzicke casti) Nicmene vubec to neznamena, ze pokud ji clovek ma, automaticky dane oblasti rozumim, umi ji, zvlada ji. A naopak spoustu lidi v nejake oblasti, oboru praxi nema a jsou v ne dobri. Je to o tech lidech, ne o praxi a plati to plosne.
mít to doma zásadně pomáhá. veterinář totiž často řeší i věci kolem managementu, zootechniku, krmení, výcvik... navíc hodně zdravotních problémů nebo problémů, se kterými přijde majitel, s tím ostatním úzce souvisí.
Mnohem vice pomaha, kdyz je clovek/vet zodpovedny, nejde mu jen o prachy a neni hovado ci blb. Coz bohuzel neni casty jev v nasi populaci, aby se to takhle seslo(ty zminene parametry) na jedne bytosti,
Souhlas. Teorie hezká, ale mít doma, to nic nenahradí. Mnoho věcí ani vyčíst nelze.
No mam ve svem okoli nekolik zen, co mely uz hodne psu. Znalosti o nich stale skoro nulove a praxe? Jakoze vychova? No nula. Chybi zakladni povedomi o zakladnich principech komunikace a fungovani platnych na Zemi. A kdo to odsira? No psi a ti, co s nima prichazeji do styku. Jenze to je zcela bezne. Pokud je clovek tydyt, kontakt s oborem ci treba zivocisnym druhem mu stejne nijak nepomuze.
jsem se tak podívala, jaké jsou změny na ifauně, i nahlédla jsem do poradny a tam toto (jako možná to tam bylo od začátku, nevím):
"Cítíte, že máte ve výchově psa jisté mezery, nebo se chcete zodpovědně připravit na výcvik štěněte? Nenechte si motat hlavu samozvanými odborníky z řad přátel či internetových diskutérů. Zeptejte se našich kynologů s desítkami let praxe a chutí vám pomoci."
Procpak? To se preci bezne pouziva. Kdyz se nejakej keyboard hero nemuze dockat, az zas natuka nejaky zlosti na klavesnici, svrbi ho prsty. To jste nevedela?
No mam ve svem okoli nekolik zen, co mely uz hodne psu. Znalosti o nich stale skoro nulove a praxe? Jakoze vychova? No nula. Chybi zakladni povedomi o zakladnich principech komunikace a fungovani platnych na Zemi. A kdo to odsira? No psi a ti, co s nima prichazeji do styku. Jenze to je zcela bezne. Pokud je clovek tydyt, kontakt s oborem ci treba zivocisnym druhem mu stejne nijak nepomuze.
Nicméně text se vztahuje i na muže. Neříkám, že je to pravidlo, ale osobně znám víc žen, které zajímá a snaží se učit nové věci ohledně výchovy a jejích psi jim fungují skvěle. Neznám vlastně muže, který se snaží nějak výrazně život psa obohatit.
Nicméně text se vztahuje i na muže. Neříkám, že je to pravidlo, ale osobně znám víc žen, které zajímá a snaží se učit nové věci ohledně výchovy a jejích psi jim fungují skvěle. Neznám vlastně muže, který se snaží nějak výrazně život psa obohatit.
Nikoliv, psal jsem v tom textu jen o tech zenach. Ale u muzu to bude nejspise minimalne podobne, jen ja je neznam, tak jsem o nich nepsal. Podstatny je ale ten stav "veci". IMO zakladni problem s vedenim/vychovou/komunikaci psa je ten, ze minimu z nas je vlastni duslednost. a tak "uplne stejne jako se snazime" stale hubnout pomoci diety A0 az Z100000, tak si hledame nove metody a typy vychovy, pricemz o tom to vubec neni. Zkusenost ukazuje, ze kdo je, pripadne nauci se byt dusledny, toho pes posloucha nepomerne lepe nez ty ostatni - brano tak nejak v prumeru samozrejme.
Doma na živém tvorovi všecko nakoukat a hnedle víme.