nemáte někdo info jestli pořád tito pochybní prodejci fungují dál? Tato diskuze by mohla fungovat i pro upozornění na další zvířecí šmejdy ☹️ čím víc lidí o nich bude vědět a bude se o tom mluvit tím lépe.
pozor na prodejce koťat z Předměřic nad Labem
Nezlobte se na mě, ale chyba je na vaší straně. Jestliže kupuju zvíře, nekoupím si zvíře v absolutně bezvadném zdravotním stavu a to když kočce tečou oči rozhodně značí že je nemocná. To že to nevíte je váš problém, to si máte zjistit před koupí nebo si s sebou vzít někoho, kdo tomu rozumí.
Pokud u veterináře zjistíte, že je zvíře nemocné a chcete ho vrátit, tak ho máte původnímu majiteli odvézt vrátit hned a ne platit veterinu. Původní majitel vám sice může, nebudu psát musí protože na křížence bez pp nejspíš smlouvu nemáte, vrátit cenu za zvíře, ale určitě nebude proplácet vaše náklady navíc. To je váš problém.
Na začátku jste šli do rizika, kvůli ušetření bagatelní částky za čistokrevné zvíře. Toto jsou nyní následky.
Bez pp kocka zdrava ockovana 6tis, pp kocka s timtez 20 tis a vejs. A to narozdil od psu nemusi naprosto nic. Takze zde to fakt chapu
Jasně, riziko, které může vyjít. Já to chápu. Ale holt když to nevyjde, tak ty samé peníze utratí za lítání po veterinářích. I 20 000 je vlastně nic v porovnání s tím,kolik pak ta veterina stojí. Navíc perská kočka na mazlíčka, zas o tolik víc stát nebude. Co vím, tak chovatelé koček ta méně perspektivní koťata dávají podstatně levněji. To se stačí poptat.
Není třeba zadavatelku oslovovat, úvodní příspěvek je z roku 2021 🙂
Buggyra:Není třeba zadavatelku oslovovat, úvodní příspěvek je z roku 2021 🙂
Máte pravdu, úplně jsem to přehlídla.
Mám dva PP kocoury a oba díky zdravotním problémům stáli při léčbě několik desítek tisíc korun. To se prostě stává, že i když tomu štěstí nejdete naproti, tak si domů odnesete prcka s černým Petrem. Pořád je to živý tvor a stát se může spousta věcí, které ani chovatel nemá jak ovlivnit.
Myslím, že osvěta ohledně toho, jak má vypadat zdravé kotě, je už velká. To máte jak lidi na motorce …ten, kdo jede v kraťasech a tričku, ten ještě z té motorky nespadl. A kdo je správně oblečen, buď má rozum a vybavil se rovnou, nebo se už o silnici ostrouhal. A u nákupu zvířat je to to samé. Někdo si tu pusu nabít musí, nestačí zkušenosti ostatních. Potřebuje tu vlastní.
Je mi líto ne těch lidí, ale těch zvířat. Dokud se ta nemocná pořád budou prodávat, budou se do těch samých podmínek rodit další. A bohužel teď už je nutno dávat dobrý pozor i na PP množitele. A že jich je také jak hub po dešti.
Leithian:Bez pp kocka zdrava ockovana 6tis, pp kocka s timtez 20 tis a vejs. A to narozdil od psu nemusi naprosto nic. Takze zde to fakt chapu
Jenže bez PP mám Adidas od Vietnamce. Takže já nechápu. Buď chci plemeno nebo obyč Micku, kterou si najdu v útulku a zadarmo.
No a nebo chci určitou vizáž za levno, a pak si koupím jakoplemeno 🙂
Však jo, to je ten Adidas od Vietnamce. Taky tam nakupuji.😉Ale počítám s tím, že věci nemusí být tak trvanlivé jako originál.
Ale tam je pak prostě nutné počítat s rizikem toho, že budu mít možná větší výdaje a že kotě/štěně nebude úplně ok zdravotně, standardem, nebo povahou - a tím nemyslím třeba vyloženě bojácnost, ale i nějakou povahu daného plemene. Pokud nemám například mainskou mývalí s PP, nemůžu počítat s tím, že to je opravdu 100% MCO a bude mít povahu jako MCO, nebo bude vypadat jako MCO až vyroste.
Ono pořád jsou lidé, co mají “jakoplemena” venku a nekastrují. Takže potom tyhle křížence prodávají na bazoši. Je teda nehoráznost taková koťata vydávat za plemeno bez PP a říct si za to pár tisíc, ale ani to neznamená, že se jedná o nějakou záměrnou množírnu. Ti lidi jsou mnohdy jen ignoranti - což je taky blbé vůči těm zvířatům - a hlavně většinou tato koťata a jejich rodiče nebudou mít žádnou veterinární péči, očkování, odčervení…nic, otec koťat může být jakýkoliv kocour v okolí. Takže si vlastně v tomto případě kupujete “obyčejnou venkovní kočku” s možná zajímavější barvou za víc peněz.
Každopádně já bych do toho prostě nešla. Většinou chci určité plemeno kvůli určitým rysům, vlastnostem, povaze,…u zvířete bez PP je toto vše sázka do loterie. Ne vždy to vyjde i u zvířete z řádného registrovaného chovu, ale tam mám alespoň jistotu, že se 100% jedná o to plemeno a můžu si vybrat chovatele a prostředí, ve kterém budou koťata vyrůstat. To, že může mít odchylku ve vzhledu, povaze a bohužel občas nevyjde ani ta zdravotní stránka se stát může. Jen ta pravděpodobnost je nižší než u zvířat bez PP. Hlavně i chovatelské stanice vybírat s rozumem, hledat si reference na internetu, nevybírat podle vzdálenosti.
….komu není rady, tomu není pomocí…..
Ale tam je pak prostě nutné počítat s rizikem toho, že budu mít možná větší výdaje a že kotě/štěně nebude úplně ok zdravotně, standardem, nebo povahou…
No a já si právě myslím, že paní zadavatelka tady tak úplně nežehrala na svou volbu zvířete, ale spíš na chování prodejce, který byl v projevu hrubý až vulgární. A tomu dovedu naprosto rozumět.
Že zadavatelka zkusila vymáhat i částku za ošetření, jak sama psala, spíš jen tak aby viděla reakci, jak se k tomu prodejce postaví, tak to považuji za běžnou situaci, se kterou by si prodejce libě mohl poradit ve vší slušnosti, a nemusel by se na zadavatelku rozhořčovat. Hádám jeho nevlídné chování bylo to, co především autorku pohnalo k stížnosti na něj. A zde s autorkou souhlasím, že takto by se slušný člověk chovat neměl.
Takže slušný prodejce to není, ať už prodává kočky a nebo piána, no a že je tohle chovatelský server, tak autorka napsala svůj názor sem. No proč ne, že.
Každopádně já bych do toho prostě nešla. Většinou chci určité plemeno kvůli určitým rysům, vlastnostem, povaze,…u zvířete bez PP je toto vše sázka do loterie.
To je sranda, zrovna včera jsem tohle na vyjížďce vysvětlovala dvěma kamarádům. Jeden právě pronesl, že na křížencích se mu líbí, že nikdy nevíte, co z toho vypadne, až to vyroste, že je zábava pozorovat, jak se zvíře vyvíjí. Tak jsem si v duchu říkala, že to je i možná majinko sobecký přístup vůči tomu zvířeti, pokud by to třeba vyústilo v záměrné podpoření množky jen kvůli pobavení “co z toho bude”, když to dovedu ad absurdum. Ale zrovna on by to takhle samozřejmě nebral, on by se ke zvířeti choval se vší zodpovědností. Na druhou stranu jestli je víc lidí, kteří to takhle mají ložené, že je “legrace pozorovat, co z toho roste”, a nemají takový morální kredit, tak je to také na pováženou… Protože to můžou být krásně lidé, kteří jsou pak zdrojem odrostlejších štěňat s tím, že “nevyrostlo, co jsme očekávali”…
No, občas vidím u různých cca 1 rok starých kříženců inzerát že “darujeme z důvodu alergie v rodině”…vždycky mi přijde úsměvné (a smutné zároveň), že se alergie projevila až v pubertě psa 🙂…
A tak ono množky zas nenabízejí křížence (realita je jiná věc), takže kdo chce fakt křížence, má větší pravděpodobnost, že natrefí na nehodu.
Nevím jak je to teď, ale mladí před 13ti a 11ti lety kupovali Burmilly s PP nevhodné na chov za 7.500,-