Mám na zemědělské usedlosti všestraně hodnou , užitečnou a plodnou 3 roky starou kočku. Vstřícná, poslušná -nevstoupí do obytných místnosti, obětavě pěčuje o koťata, chytá myši i potkany, vrabce, ale letos mně na dlažbě dvorku v mžiku zaskočila , za krk uchopila a v ten moment zadávila už několik holubů.Do holubníků se ndostane. V chovu holubů mám zálibu a ke kočce mám taky kladný vztah. Má někdo zkušenost a poradí mi jak se zachovat a tento problém s kočkou vyřešit než budu nucen přistoupit ke krajnímu a to utracení kočky.
Holub se možná zdá jako pěkné zvíře, ale pokud vás začnou terorizovat, tak je to opravdu peklo. Na firmě jsem měl pořád vše posrané, bylo to opravdu hrozné. Musel jsem si pak sehnat firmu delisa.cz, která mi ve firmě aplikovala postřik, který je odpuzuje, a také sítě, kterí zabraňují náletům holubů
Já mám moravské pštrosy a s kočkou žádný problém. Sedí na jedné střeše a nic se neděje. Pravdou je, že na určitou vzdálenost holubi raději přelétnou jinam, než aby dostala šanci je lapit. Holubi se musí naučit, že je kočka může ohrozit a začnou si dávat pozor.