Ahoj, může mi někdo poradit, jak alespoň přibližně poznám kolik je mé korele? Vzhledem k tomu, že jsem si ji nepořizovala, ale přilétla mi oknem, tak jsem se neměla koho zeptat. A nechci ji děsit tím, že bych ji zbytečně brala k veterináři, když jí jinak nic není. Naopak, je krotká, společenská, hodně si hraje a zlobí, prostě nemá žádné příznaky nemoci. A ještě jsem se chtěla zeptat jak je to s kroužkováním? K čemu je to dobrý a co znamená, když žádný kroužek nemá? Díky.
Když nemá kroužek nic se neděje. Kroužek je dobrý k zjištění roku ve kterém se vylíhla a je zde i značka země. Nikdo Vám věk neporadí a podle mě ani veterinář věk neurčí. Podle mě je to nepodstatné. Korely se dožívají i 25 let pokud se o ni budete dobře starat.
Já mám koreláka Jarouše, kterého jsem dostal k desátým narozeninám...no a táhne mi na 31...takže je mu určitě 21let. A létat už není zvyklý, ale jinak je pořád ve formě. Na to že zobe už jen proso /dřív slunečnici) a že už se o něj nestarám jako kdysi je to asi odolný jedinec :-)