Krmení žaka
Ale když má jenom slunečnice, jí všechno.
dík.
Ale určitě bude starší, ale špatně ostavený, podívejte se na datum narození do registračního listu, který byste měl se žakem obdržet také.
Majdo, zvykne si. Koupil jsem Emičku 4 roky věku, byla sice ručně dokrmovaná, ale celou dobu byla ve voliéře ještě se třemi žaky, sice nádherné, čisté a prosvětlené, leč s mnoha jinými ptáky ve vedlejších voliérách. Trvalo mi asi půl roku, než si na mě zvykla, po asi 7 měsících velmi intenzívního kontaktu už šla na rameno (uklízíme vždy spolu nádobí, je zvědavá a baví ji to, koukat, co se děje). V zimním období jsem s ní vlastně celý den, ale to nestačí, musí se s ptákem komunikovat. Dnes ji mám 14 měsíců a ještě mě s ní čeká obrovká práce. Chce to trpělivost, nic se nedá urychlit. Vymyslete si nějakou písničku a učte ji jí zapískat. Pískat melodii ale musíte Vy a to vždy, když jdete jen okolo. Asi tak min. 40x denně. Zapamatuje si ji a začne opakovat. Ta moje po cca třech měsících učení obstojně zapíská "Kristýnku" od W.Matušky. A jak je na to pyšná, že jí to jde. Tady pak začíná ta radost z úspěšného chovu.