Dostala jsem k narozkám pamlsovník, velkej, vejde se do něj lahev, miska, telefon, bylinky, když si trhám, samozřejmě pamlsky. V popisku bylo - už se nemusíte bát mastných fleků - no mastnej je.
Čím odměňujete?
janaa:
Ten vypadá parádně!
Je obří, ta ledvinka. V tý velký mám odměny, v tý přední telefon a líče plus tu papírovou tašku složenou,nebo látkovou. V těch velkých bočních mám v jedný pískacího kraba, zplacatělej balonek a jeden žužlopichlobalonek. V tý druhý mám složenýho toho dummíka a klikr. Malý boční kapsy obsadil kapesnik a toaleťák a pytliky. Házedla mám připnutý na vodítku a mám tak volný ruce. Miluju tu ledvinku.
keriton:Ten vypadá parádně!
Mají i barevný pro nelovecký páníčky😀 jsem s ním max spokojená,kapsa,kde jsou pamlsky je mastnější,ale nepromastí až na kalhoty. Plus je zapínání tak dělaný,že jde jak na legíny v létě,tak na bundu v zimě
A jinak k těm TOP odměnám… Když jsme před půl rokem s Finnem začali společnou cestu, objevily se mi brzy na všech nehtech pravé ruky záhadné bílé flíčky… 😀 Prostě po dobrotách chňapal jak šílenej, a bylo jedno, co to je.
Teď už mám flíčky jen na ukazováčku. Už chňape, jen když je z něčeho vynervenej.
pamlskovníky mám dva, oba z pogumované textilie (či jak to napsat) s vnitřní textilní kapsou a ty se tedy nepromastí (aktuálně nosím vařená srdíčka a kuřecí tláču), až začnem topit, nasuším plíce a ty jsou suché, takže normálně do kapsy psí vesty (zcela základní kus oblečení)
Já teda nosím taktéž ledvinku. Sice ne takovou super truper jak paní Zrzavcová, ale obyčejnou od pana Vietnamce. Je to super, ruce volné a pamlsky teda nosím v malé kovové krabičce s víčkem, ta přesně sedi do jedné malé kapsičky. Nesnáším, když je mám v kapse jen tak.
janaa:
Ten kilt je fajn, je to trochu jako spodní třetinka mojí vesty. Já nosím v létě kynologickou vestu letní bez zátěru, no a teď na podzim silnější,nebo kyn. bundu. Potřebuju mít ty kapsy otevřené, ne zipy jak jsou na ledvince. Příští léto asi koupím kilt, protože i když je ta vesta letní, přece jen 2 vrstvy na těle v hycu je moc. Jinak pamlsků nosím mix, různé sušené masa, měkké polštářky, granulky ale nejvíc chutná obyčejný buřt, nakrájený na malé kostičky.
Jo, dokud byl jeden pes, taky jsem chodila s obyč ledvinkou, enemže psi přibývají a tak je nutno mít víc kapes, vís větších kapes……. pak už jen batoh 😀 každopádně ledvinka je supr
Janaa, ta šukňa - nejni v tom v létě ale vjédro? Já teda navíc potřebuju mít věci pod zipem, jinak je zásadně ztrácím.
Hele náhodou jste mě navedla a až budeme příště něco objednávat z Dekaču tož si ju asi taky objednám. Je fakt skvělá. Nebo možná napíšu Ježuchovi.
Napište Ježuchovi
Zrzavci:Jo, dokud byl jeden pes, taky jsem chodila s obyč ledvinkou, enemže psi přibývají a tak je nutno mít víc kapes, vís větších kapes……. pak už jen batoh 😀 každopádně ledvinka je supr
Janaa, ta šukňa - nejni v tom v létě ale vjédro? Já teda navíc potřebuju mít věci pod zipem, jinak je zásadně ztrácím.
Zrzavci, ta ledvinka taky super, objednám si ju, bude dobrá na celodenní výlety, kde je třeba mít věci pod zipem, jak píšete.
Jojojo můžu opravdu vřele doporučit, dobře sedí, i tím jak je po stranách širší a unese toho v sobě hodně, v létě na ty kapsičky na náboje připínám ještě lahev s vodou. Už nikdá nechci jinou. A taky je opravdu pevná, že to není šunt, co se začne hned párat, rozjede se tomu zip a tak jako podobně.
Tak jasně,že je to další vrstva jako vše,ale když byli čtyřicítky,tak jsem byla zpocená jen u toho opasku max, jinak sukně nehřeje. Já zas naopak potřebuju vše bez kapes,abych mohla hrábnout a vytáhnout,takže pro mě max spokojenost
Přidávám tip na pamlsky, které jsou ve srovnání s kupovanými nákladově níže a dost fungují. Jen si je musíte vyrobit 🙂
Kupte prorostlé vepřové v akci. Strčte ho do trouby a pečte (bez soli!) do zlatova (prostě tak dlouho, až se vás manžel/ka přijde zeptat, kdy už se to bude podávat). Vyndejte. Odežeňte manžela/ku, nechte zchladit a studené nakrájejte na malé kostičky. Část si nechte hned ke spotřebě, zbytek strčte do mrazáku, kam už si pak jen v případě potřeby saháte dále…
Teda, já vám závidím tu ledvinku i kilt 😊 !
I kynologickou vestu 😊 !
Musím se trochu zmodernizovat…
Jako odměnu používám syrový maso, protože to je pro psy nejvíc a nosím ho v kapse v igelitovým pytlíku, je to trochu nechutné 😔.
běžně používám piškoty, a na lepší přivolání v lese nosíme sušené maso nebo játrové sušenky. Maso sušíme doma vždy plnou sušárnu - kuře nebo nejlevnější hovězí, skladuji pro jistotu v mrazáku. Upečenou játrovou placku pokrájím na čtverečky - a většinu taky zamrazím. Odebírám postupně… psík spokojen 😉
Tak já taky budu sušit. Abych si moc neušpinila novou ledvinku, kilt a kynologickou vestu 🤣.
Když nemám nasušeno nebo granule apod. ,používám zatažený maso. Jenže, protože mě otravuje lovení masa v pytlíku - vždycky mi to trvalo a odměnění ztrácelo smysl. Strkala jsem to naférovku do pamlsovníku.
Jednou jsem přišla dom, uklidila pamlsovník a zapomněla na něj, pes pak podezřele šmejdil kolem skříně, po otevření se z ní vyvalil puch jak od ropuch. V pamlsovníku zůstaly tři kousky masa. Fuuj, vydezinfikovala jsem ho, 2x vyprala, 2x projela vodou s octem a sodou, několikrát přemáchala v čistý vodě.
Šli jsme na políčko, pes si hrabal díry, já si sbírala bylinky, pamlsovník - tentokrát s granulema, jsem odložila na zem, během chvíle se na něj slítlo neskutečný množství much, prostě jak na zdechlinu. Byl to boj, dostat ho zpátky. I po operaci s čištěním to ty příšery lákalo. Jsem zvědavá, jak dlouho mi vydrží použitelnej ten novej.
Jinak ráda si suším, hraju si se směsma, tuten přidám bylinky, zeleninu, tuten natráveninu, kousek sardinky - skvělý na hledání pod kůrou, šiškama…
Při sušení nemusím nikoho odhánět, dršťkové sušení nás málem rozešlo, ale už mám v dílně svůj psí koutek, tak to jde.
U psa hodně vedou i granule, často čím horší tím lepší, u rodičů miluje kočičí. Jen se to u něj nesmí přehánět. Piškoty máme speciálně na veterinu, kam občas koupíme pytel, protože pokud zrovna nemají, je to velký špatný…VEELKÝ ŠPATNÝÝ…