Aktuálně: 3 715 inzerátů209 996 diskuzních příspěvků18 248 uživatelů

Rada se stavbou a typem voliery

Radek (neregistrovaný) 22.09.2018, 15:38:02 xxx.xxx.136.83

Zdravím všechny. Chtěl bych si na zahradu postavit volieru složenu z celkem třech klecí. Bohužel jsem omezen dost místem a nemám možnost mít papoušky přes zimu uvniř, tedy by museli být celoročně právě v této volieře. Načrtnul jsem si ( s PC programem moc neumím ) představu a poprosil bych o radu zda by to takto šlo. Na pravé straně by byl malý " podlouhlý domeček" na hloubku volier, který by byl plný, opalubkovaný. Do něj by se vcházelo z čelní strany dveřmi. Z tohoto "domečku" který by sloužil i jako provizorní skladiště věcí pro ptactvo, by se již pletivovými dveřmi o výšce cca 150cm vcházelo do 1. voliery, z 1. voliery pak stejným způsobem do 2. voliery a následně do . voliery. Jak říkám, jsem omezen na šířku i hloubku, proto není zadní chodbička, ale takto průlezy.Pravé, zadní a levá boční stěna volier by byly z palubek ( prken ) a pletivo jen na čelní straně. V zadní straně ( není zakresleno ) bych zřejmě dal neotvíratelná okna z polykarbonátu jen kvůli prosvětlení, dejme tomu 40cm x 40cm. Hloubka jednotlivých klecí 2 metry, šíře přibližně 85cm a výška přibližně 2 metry. Zastřešení po celé šíři plné.  Ve volierách by měly celoročně být andulky, neofémy, rozely, korely, papoušci nádherní, možná horský. Tak nějak je namíchat, aby se snášeli a bylo jich v každé voliéře více než dost -:)) Myšleno více než dva.

Obrázek
Anonymní (neregistrovaný) 22.09.2018, 15:41:09 xxx.xxx.136.83
Odpověď na příspěvek uživatele Radek z 22.09.2018, 15:38:02

Zapomně jsem doplnit, že na zimu by z čelní strany byly připevněny rámy z plného průhledného komůrkového polykarbonátu.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.