...pokud Vám dříve neuhyne, tak ho můžete dát do některé ze "Záchranných stanic", nebo ho můžete zkusit krmit sami. Je to dost problematické: potřebuje jako krmivo např. mouchy, můry, rohlík máčený v mléce, navlhčené ovesné vločky aj. Je tělesně velmi křehký, málokomu se podaří dochovat do dospělosti mládě vrabce.
Vrabec
Anonymní: Dobrý den, Našla jsem vrabce, je pomordovany od kočky, takže nemůže létat, nevíme co s ním máme udělat... uměl by někdo poradit...? Děkuji moc.
Dobrý den, jak to s vrabcem dopadlo? Pokud jste ho nedali do záchranné stanice: Z dotazu jsem pochopil že je to dospělec. Tomu by stačilo dávat zrní, nejlépe nějakou směs pro andulky ze zverimexu. Vrabci jsou v zajetí dost plaší, takže by mu prospělo kdyby mohl mít možnost úkrytu odkud není vidět, nejlépe v co největší kleci. Odkudpak jste? Smím-li se ptát.
Anonymní:Anonymní: Dobrý den, Našla jsem vrabce, je pomordovany od kočky, takže nemůže létat, nevíme co s ním máme udělat... uměl by někdo poradit...? Děkuji moc.
Inspirace na hnízda pro vrabce - umístění pod střechu.
v záchranné stanici s ním nakrmí …
Anonymní:Inspirace na hnízda pro vrabce - umístění pod střechu.
Nevím no, možná to funguje ale to bych si na barák nedal takovou umělotinu plastovou. Nejlepší je přírodní materiál dřevo.