»
Odpověď na příspěvek uživatele
Sarah01 z 23.06.2024, 10:17:17
Jako lustrace budoucího majitele je naprosto v pořádku …všichni chceme, aby se štěňátko dostalo k těm nej lidem na světě, kteří na něj mají podmínky, ví, co si pořizují a proč a budou z nich milující páníčci a já opravdu všem chovatelům a jejich odchovům přeju, aby se to podařilo na 100%…opravdu nechci, aby se štěňata prodávala ve stylu …tady máte štěně, navalte prašule a šus bus bambus…a naprosto rozumím a souhlasím s tím, že štěně nedáte někomu, koho zajímá jen cena.
Ano taky si myslím, že pokud chci nějaké plemeno, tak by pro mě neměla být rozhodující cena…ale…celkově jde spíš o to, že nemám představu kolik ta cena je…dám příklad..štěňata budou stát 50 tisíc a tak mám dvě možnosti, pokud je to můj sen, tak vám, kolik si mám našetřit…a nebo je pro mě za štěně na mazlíka moc a najdu si jiné, pro mě přijatelné plemeno, které je ale levnější…udělám kompromis. A nebo vidím, že v rámci plemene se štěňata dají koupit i levněji…a třeba i uvidím, že se občas narodí i nestandard, který je cenově povětšinou vééélmi přijatelný…ale tohle normální lidi neví.
Prostě chci říct, že samozřejmě existují lidi, kteří jdou po nejnižší ceně, ale ne všichni takoví jsou.
Ono se občas taky argumentuje tím, že třeba chovatel štěně třeba prodá i levněji, než zamýšlel, když se objeví nějaký velmi nadějný páníček a je to třeba studentka, která tolik peněz nemá…a i tomu rozumím…
A ještě bych napsala jednu věc…právě proto, že chodím sem a že už se to tady několikrát řešilo, tak z toho pak mám takový lehký pocit, že ptát na cenu je pomalu nemravné…tedy hned na začátku rozhovoru, ale když tu cenu neznám a nevím, jestli na to štěně mám našetřeno dost, tak zase vést nějaké sáhodlouhé hovory, aby na konci přišlo info o ceně a já řekla “ježíš, to takové štěně stojí tolik? No tak tolik bohužel nemám, Tak se nezlobte, že jsem obtěžovala a nashle”…jestli mi teda rozumíte…
Prostě je rozdíl, že když jsem sháněla štěně berňuchy po té, co na nás nevyšel chlapeček z jedné chovky, ale chovatelka mi dala typy na jiná aktuální štěňata, tak jasně…to se hodinu budu vybavovat, protože ta cena není rozhodující, ale není rozhodující proto, že vám, že to asi víc jak 35 tisíc nebude…a že jsem těch 35 tisíc ochotna za štěně zaplatit, i když se dají sehnat i za 25 tisíc a že bych teda ráda tohle konkrétní štěně a na ceně mi v tom daném rozmezí nesejde, ale zároveň pokud by stálo 50 tisíc, tak prostě za štěně na mazla 50 tis nedám…raději si najdu jiné pro mě cenově přijatelnější a stále povahově přijatelné plémě…a není to o tom, že by mi šlo jen o peníze a ne o psa momentálně mám provozní náklady na 2 psy 5-6 tisíc měsíčně a to si myslím, že do toho ani nepočítám všechno…budu mít stejně ráda a stejný servis a rozmazlování dostane kříženec za hubičku i potomek šampiona…jestli mi rozumíte. Jen prostě pokud by bylo v inzerátu 50 tis, tak tam ani nevolám a ušetří mě to mého trapného pocitu, že jsem chudá žena, když je na mě tolik peněz za psa moc.
Rozhodně nechci, aby to vyznělo jako vaše kritika…chci aby to bylo vnímáno jen jako pohled z druhé strany od člověka, co nemá ambice výstavní, sportovní, pracovní, jen mu vyhovuje naturel daného plemene a i se mu líbí a tudíž není…jak to nazvat..tolik vybíravý…třeba u berňuchy byl defakto jediný parametr zdraví, délka dožití a pak na místě, jak se chová mamina, ostatní psi chovatelky, jak se ona chová k nim a pod…