Aktuálně: 3 718 inzerátů210 015 diskuzních příspěvků18 250 uživatelů

Prosím o radu - laxní andulka

Monika (neregistrovaný) 26.01.2018, 18:42:20 xxx.xxx.175.170
Nevím už, co si počít. Dostala jsem k vánocům Anduličku, je to kluk,  jmenuje se Bertík, typuji tak 5-6 měsíců starý. Když jsem ho dostala, ozobí neměl zbarvené, teď už má modré i když některé dny má nádech do fialova.  Mám ho měsíc a půl. Vypadá zdravý, má krasné peří, dobře jí, někdy mám dojem, že až moc. Ale je úplně laxní. Bez zájmu. Celé dny sedí v kleci, ani se nehne. Jde se najíst a zase se usadí na své místo. Když dám ruku do klece, nechá se i pohladit, vezme si pamlsek, ale když se ho snažím vylákat ven, točí se zády. Jednou vylétl, když se polekal, nechtěně jsem mu strčila do větve na které seděl, když jsem mu tam uklízela. Udělal jedno kolečko po místnosti a pak úplně panicky lezl po kleci a hledal dvířka, aby mohl dovnitř. Asi půl hodiny po ní lezl zběsile. Když jsem se mu snažila naznačit, kde ta dvířka jsou, ještě jsem ten jeho stav zhoršila. A nelepší se to. Žiju sama, na klidném místě, nenapadá mě nic, co by jeho klid mohlo rušit. Jediná akce se děje, když někdy slyší televizi, tak si po ptačím povídá. Když k němu přijdu já a mluvím na něj, točí hlavičku ke zdi. A snažím se každý den, vyprávím mu, jak je krásnej a často mu opakuji jeho jméno. Ale je to bez účinku. Po hodině mé samomluvy je stále otočený ke zdi.  Před sedmi lety mi umřel Klubíček (Andulka), bylo mu skoro 15 let. A byl to divoch. Přestal jíst, byl ty poslední dny stále u mne. Veterinář nám tehdy řekl, že je to stářím. Byl právoplatný člen domácnosti. Nakoupila jsem si tehdy spoustu literatury, abych věděla, jak se o něj správně postarat.  Je mi toho nového broučka líto. Nevíte nějakou radu, jak postupovat? Já už jsem zkusila snad všechny triky, jak ho nalákat ke hře, komunikaci a hlavně, aby se prolétl. Moc, moc, moc prosím o radu. 
tomas (neregistrovaný) 26.01.2018, 20:11:55 xxx.xxx.130.229

Možná je to tím že je mu smutno. Možná bych k němu přiřadil kamaradku a nebo ho proste z te klece vytahnete a klec dejte pryc aby na ní neviděl a nelezl do ní a neustale to opakujte

Monika (neregistrovaný) 27.01.2018, 08:38:07 xxx.xxx.40.64
Chtěla bych, aby se naučil mluvit, když bude mít společnost, tak to se nenaučí. A sebrat mu klec mi přijde kruté, když jí má tak rád. Když mu domeček seberu, aby se jeho závislost ještě nezhoršila… to mám trošku strach.
Monika (neregistrovaný) 27.01.2018, 08:44:10 xxx.xxx.40.64
Možná… udělat mu strom. Kubíček také měl ze začátku strom, po půl roce jsem strom zrušila, protože na něj už nechodil, stále jsem ho měla na rameně, na stole, no prostě kolem sebe. Udělám mu strom a pak mu vezmu klec a na její místo postavím ten strom.
Monika (neregistrovaný) 27.01.2018, 08:47:11 xxx.xxx.40.64
PRO TOMASE Děkuju za nápad… udělám výměnu klece se stromem. Pak písnu, jak to dopadlo.
Monika (neregistrovaný) 27.01.2018, 09:01:15 xxx.xxx.40.64
Víte, snažím se mu dělat společnost celý den. Beru si ho s klecí do kuchyně, když vařím, do koupelny když dělám prádlo, pak se koupe. Do vaničky nechce, ale když mu do rohu klece pouštím sprchu, tak se mu sprchování líbí (samozřejmě se sundaným dnem a vybraným jídlem z klece). Musím chodit do práce, ale dělám na směny, tak je celý den sám když mám denní. Ale to vychází jednou za tři dny a pak za pět dní a takhle stále dokola… to mi nepřijde jako moc dní, kdy by byl sám. Mezi tím mám noční, ale to i on spinká.
tomas (neregistrovaný) 27.01.2018, 20:53:41 xxx.xxx.130.229

Je to dobrý nápad jestli to mate odzkoušené. Tak snadf vam to vyjde

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.