Prosim o radu andulka je asi nemocna
Dobrý den,
nejlepší je zajet k veterináři a nechat nabrat krev na test PBFD a APV, jsou to viry které mají tyto příznaky. Dále by bylo dobré zkontrolovat, zda nemáte na dně klece čmelíky, ale to se mi zdá, že ne, jinak by vypadal jako vyžraný od molů. Pokud by měl nedostatek minerálů, tak kvalita peří by byla celkově jiná a ne jen na letkát a ocasní peří. Obávám se, že má pozitivní virus a to vám potvrdí pouze krevní test. Pokud bude pozitivní, pozorně poslouchejte veterináře a zvažte, zda má cenu ho léčit.
Dana: Dobry den Moc dekuji za odepsani. K veterinari urcite zajdu koupila jsem parecek takze pocitam ze pokud to bude ten virus bude jiz nakazen i druhy ptacek mam je 14 dni. Jeste jednou vam dekuji
Dobrý den,
pokud máte ještě jednoho bylo by dobré po potvrzení viru uvedeného papouška, provést test i u druhého papouška i když ten druhý nebude pozitivní, tak počítejte s tím, že bude přenášeč. Vir totiž nemusí být v krevním oběhu, ale drží se na peří nenapadeného papouška, který nemá žádné příznaky. Pokud se tedy potvrdí virus a rozhodnete se ho utratit, tak dodržte dobu doporučenou k pořízení dalšího papouška.
Jedná se o klasický příklad nevyléčitelného virového onemocnění BFD.Takto postižené andulky se nazývají skokani.Návštěva lékaře vás bude stát akorát peníze,ale andulce nepomůže.Zadejte do vyhledávače andulka skokani a tam se dovíte spoustu informací.
u toho viru kdysi vetrinář doporučoval 2 roky, protože vir se drží i ve zdivu, doporučuje se i vymalovat. Já se Vám to snažila popsat trochu citlivěji. Já jsem pro investici veterináře, vzhledem k tomu že se snažím dodržovat karantény, tak dost platím veterináři. Ale to je každého věc. Někteří mazličkáři si nechávají papouška, až do jejich smrti, protože nemají na to žaludek, ale v podstatě se ten ptáček trápí. Chovatelé ruší okamžitě tento chov, dezinfikují F10 jeho investice není malá, ale účinná.