- Příspěvek #119814
- Nahlásit
... tak ho krmte VŽDY Z RUKY, nebo mu ke granulím VŽDY PŘIDÁVEJTE KONZERVU.
... tak ho krmte VŽDY Z RUKY, nebo mu ke granulím VŽDY PŘIDÁVEJTE KONZERVU.
Ještě další úvahy a možnosti:
Radím, jak umím, také mi to psaní chvilku trvá. A "vyrazit ze mne" na poprvé radu, která obratem pomůže, se Vám asi těžko podaří; nejsem bytost vševědoucí ani všemohoucí 🙂.
dobrý den nechte udělat na veterině základní všetření ať máte jistotu že to není zdravotní problém, když si budete jisti že to není zdravotní problém, určitě začněte podávat krmení 2x denně (ráno a večer), mému to zvýšilo chuť k jídlu. Pokud doteď žral o samotě, sednětě si kousek od něj a počkejte než dojí- když to kolem baráku háralo a pes nechtěl žrát, jednoduše jsem byla u misky tak dlouho dokud alespoň část nesežral( vždy když chtěl odejít ukázala jsem do misky se slovy "hele, tady zbyla ještě trocha okurky, koukej to sníst než ti to sní ostatní zvířectvo"). Dále začněte do krmení přidávat kvasnice, ty jsou dobré na rozežrání,nebo alespoň trochu syrového masa či kapku lososového oleje ( také můžete psa nechat vyhladovět stylem nechceš- nežer ale to já beru jako krajní možnost)
přeji ať se pesan co nejdřív zase rozežere:)
Zdravim všechny, kteří mají doma pejska s citlivým zažíváním, chci se zeptat jakýma krmíte granulkama popřípadě co dáváte jinýho? doted jsme krmili proplanem ale chtěli by sme změnu protože to složení je nic moc nevadí nám jehněčí ale chci doopravdy takový granule aby byly kvalitní žádný humusy.
Na problémy se zažíváním jsme pejskovi dávali granule a na to kapky pro psy na střevní flóru. Po pár dnech se mu trávení dalo dopořádku :)
dobrý den,
proplan je vážně s prominutím sra.ka, pokud chcete něco vážně kvalitního, vybírejte třeba něco jako Wolfsblut, Barking Heads, ND, Aatu, Sipsons... a hlavně syrové maso, zelenina, ovoce, různé oleje...
ahoj, bereme pro psa hlavne Husse- tez na citlive zazivani. i pro cicaka a naprosta spokojenost. ma problemy se srsti- delaji se mu bolaky a od te doby nic a jeste srst ma nadherne lesklou
Taky jimi krmíme, střídáme lososa a kuře. Jsou vyráběné z kvalitních surovin (maso, ne žádné moučky) a denní krmná dávka není tak vysoká, jako u levnějších granulí. Srst má lesklou a myslím, že ji prospívá.
Pokud máte pejska s citlivým trávením, zkuste vybrat takové granulky, které jsou těmto problémům uzpůsobeny - například Brit Care Sensitiv (mají bezoblinou receptruru a jsou vhodné pro psíky s intolerancí a špatným trávením.) :)
Řeším něco podobného naše fenka staforda hrozně prdí a mívá i průjem. Od toho co jsme vynechali z jídelníčku konzervy a paštiky se to zlepšilo, ale stále to není ideál. Teď žere brit care, ale úplně ji nesedí, ani já nejsem spokojená. Přemýšlí že si nechám zaslat nějaké vzorky od husse, doporučilo mi ho spoustu chovatelů, jestli ani to nepomuze tak budeme muset na veterinu..
A co takhle zkusit "neklasické" granule http://www.baron.cz/pes/krmivo-pro-psy/lisovana-krmiva-fit-croc/o-0
Máme 11,5 letou fenku, v 6ti letech jsme na ně najeli a naprostá spokojenost.
zkuste dát vašemi mazlíčkovi nějakou voňavou a kvalitní konzervu.. uvidíte, že když ho to naláká tak to bude chtít jíst..
Jak píše Michal... Pokud je žrádlo pro psa atraktivní, tak ho žere, tak to prostě je. Hodně dobré a voňavé konzervy má Brit. Taky je od nich bereme a e žrádlem nemáme problém https://www.uzviratek.cz/krmivo-pro-psy-konzervy/brit-mono-protein-konz-beef-400-g-16595.htm
Vyskoušela bych dát nějakou monoproteinovou konzervu do granulí a s trochou vody, postupně zmenšovat množství konzervy.