- Nechovám psa.
- Vím, že pes si močí označuje SVOJE TERITORIUM, dokonce se snaží si takto třeba i přes plot označit člověka, který se k němu chová přátelsky. Tedy (domnívám se) že ze strany psa označování močí je "přátelské gesto", "označení domova", že tím jaksi "projevuje lásku" 🙂.
- Řešení (dle mého názoru) : Vůbec fenku nepouštějte do obytných místností svého bytu, a ukončení vstupu do bytu proveďte jednorázově. Udělejte jí luxusní kotec s luxusně vybavenou boudou ( s předsíňkou) před domem nebo za domem, na dvoře, v zahradě nebo v garáži, ve sklepě (a pod). Tím "luxusním vybavením" myslím např. dobré zateplení, dřevěnou podlahu (vyhřívanou ?), teplý pelíšek uvnitř boudy, hračky, plyšového psa, okénko aj. Misku s vodou a druhou misku se žrádlem dejte před boudou. A tam v té boudě ji ubytujte. Pokud se Vám to bude vůči ní zdát "kruté", tak se asi budete muset trvale smířit se spaním ve Vaší ložnici v posteli počůrané od fenky. Domnívám se totiž, že se Vám fenku čůrat v posteli NEPODAŘÍ ODNAUČIT; je to totiž proti jejímu přirozenému instinktu (domnívám se).
Dobrý den, naše fenka z počátku byla pod mým velením, naučila jsem ji co šlo je opravdu chytrá a učenlivá, ale pak začala pritelovi curat do postele kdykoliv byla možnost, radila jsem se na cvicaku a tam mi řekli, ze uznává jako pana jeho, i když poslouchá vic mě, co řeknu tak je splněno. Stáhla jsem se a role si vyměnili už ho poslouchá, nepodkopavam jeho autoritu, ale pořad když je možnost tak to udělá, nechápu. Třeba tu s tím mate někdo nějaký zkušenosti, myslím ze nikde nepochybujem. Jen mi to nejde na rozum s tímhle jsem se ještě nesetkala. I po pokárání nesmis, ( už vi dobře co to znamena ) tak to udělá