mám dotaz ohledně zdraví, mého nového papouška. Mám ho od 8.9 a už od začátku vím, že jsem udělala chybu. V prvním týdnu jsem zjistila, že má čmelíky a protože mám ještě 4 další, tak chodím se všema na veterinu. Ale chování mých papoušků se mi nelíbí, odhání ho od sebe už od samého začátku. Kvalita peří není moc pěkná a tak mám strach, jestli nemá ještě další nemoc. Myslíte, že odhánění a ignorování může něco znamenat? Doktorka se ptala na jeho chování, ale to mě příjde normální. Přikládám foto jestli náhodou jen nepanikařím.
Odpověď na příspěvek uživatele Lenkok z 29.09.2017, 12:43:29
Nejsem odborník na papoušky. Ale Váš alexandr na fotografii se mi líbí, a ani nepozorují na jeho peří nějaké závady. Je pěkně opeřený, peří má pěkně upravené, takže ten papoušek o sebe dbá. Také se domnívám, že čmelíků ho postupně zbavíte; buďě trpělivá a nového papouška si hleďte, aby změnu prostředí dobře překonal a necítil se v době změny sám. Chovu zdar !
Jj, o čmelíky nějak strach nemám, ty už jsou pravděpodobně pryč. Budeme nakonec dělat testy. Volala jsem chovatelům a ty vzhledem k chování mých papoušků a kvalitě peří to nevidí moc dobře. Pán co mi papouška prodal, už se mnou nekomunikuje, tak nevíme co si máme myslet.