... tak ji tolik "nemilujte", neberte ji do rukou, aby Vás nekousala. Vaše "láska" jí je asi nepříjemná. Nepoužíváte nějaký nový silný parfém ? Nezačal k Vám chodit nebo bydlet nějaký nový Váš "přítel" ? Nemáte nějak nově nápadně namalované nebo nastavené nehty na rukách ? Je to opravdu samice králíka ? Není náhodou březí ?Není to náhodou samec ?
Králíček se změnil.. POMOC
Králík není plyšová hračka. Králík neví, že se má chovat jako "plyšová hračka" tj. nechat se hladit, nechat se vytahovat z klece, nevrčet a nekousat. Hlavně ji nezvedejte do výšky, ona se bojí, že spadne, a že si ublíží, proto se jí to nelíbí. Vím o případu, kdy malá želvička, zvednutá do výšky, začala strachy močit. Buďte skromnější v nárocích na králíčka. Nechte ji klidně žít, i když se nechová tak přítulně, jak byste očekávala. Není to ani pes, ani kočka. Nebo si místo králíka pořiďte kotě. Koťata lidé často rozdávají zcela zadarmo, protože se jejich nevykastrovaným kočkám neplánovaně rodí.
Musíš oni jít dej jí olíznout ruku.Pokuď tě hryzne musíš ji plesknout.Mám samce že začátku začal večer,ale potom se změnil.A teď mě má rád kupuju mu hračky.Králík musí vidět že ti na něm záleží.
Musíš za ní jít dej jí olíznout ruku.Pokuď tě hryzne musíš ji plesknout.Mám samce ze začátku začal vrčet,ale potom se změnil.A teď mě má rád.Kupuju mu hračky.Králík musí vidět že ti na něm záleží.
Zkušenost nemám. Ale králík je králík. Dosud asi žil v kleci, kde žádný záchůdek nebyl. Řídí se pachem.
- Můžete zkusit klec dokonale vyčisti a vymýt a vysušit. Znovu nastlat, dát krmivo a vodu do vyčištěných a vymytých misek. Pouze záchůdek nevymývejte, a s původním trusem ho vložte do vymyté klece.
- Králíka z klece nevytahujte, je mu to nepříjemné. Počůrání je projev strachu, on se Vás bojí; netrapte ho.
- I pozorovat králíčka bez nějaké speciální výchovy je zajímavé. I králíci mají individuální povahy, některý se něco naučí, jiný ne. Pokuste se z králíčka radovat z takového, jaký je. Chovu zdar.
Tedy slečno Nikol:
- Králík v přírodě vyměšuje kdykoliv a kdekoliv, nikomu tím neubližuje, nepotřebuje žádný záchůdek, a proto ani žádný nemá.
- Možná, že Vám králík svým chováním dává najevo, že o Vaši přítomnost nestojí, a že by raději měl kolem sebe své sourozence nebo vrstevníky svého druhu. Donutit ho k lásce k Vám asi nebude snadné. Představte si naopak, že by například nějaký veliký králík si donesl Vás do své nory (nebo do kotce králíkárny) a nutil Vás tam žít. na podestýlce ze slámy a chodit dělat potřebu do kouta bez možnosti stýkat se s Vašimi příbuznými. Jak by se Vám to líbilo ?
- Králík není ani hračka, ani kočka, ani pes.
Dobrý den, podle chování by to mohl být sameček. Pokud ano, tak tím čuráním značkuje a kousáním a hrabáním Vám ukazuje spíše, že Vás má rád. Pokud u toho nevrčí a nekouše ve zlém, tak možná něčím voníte. Je dospělý?