Jak zabít a vykuchat drůbež?
Ahojte všichni, jestli-že chcete drůbež zabít bezbolestně tak si sežentě nějakou vzduchovku.
Mají to rychleji zasebou stačí se trefit mezi oči a je to. rychle a bezbolestně
Ooooo,děkuji za radu,moc mi to pomohlo....poprvé jsem zpracovávala dva kohouty s useklou hlavou a šlo to dle Vaší rady docela snadno:)).
Mám momentálně slepici, co se motá po dvorku. Jdu na ni, uvědomuji si že ideální je ji nejprve přejet automobilem tam a zpět. V případě, že se netrefím je šance ještě nastolit konečné řešení. Kosou a to neustále se zavázanýma očima, nesnáším totiž krev.....
Souhlasím, používám vzduchovku i na králíky, dám ho do bedny a střelím do zátylku, o ničem neví, padne a je i zároveň dostatečně vykrven
Jsem zacinajici drubezi kat, teoretik. Libi se mi co nejsetrnejsi zabiti a maximalni vyuziti vseho, co porazeny tvor nabizi. Proto si rikam, neni skoda te krve, pokud se podrizne tepna a krev vyteka po dvorku?
Co vsechno se da z vnitrnosti vyuzit a co naopak na jidlo nedoporucujete?
Diky :)
- Nejšetrnější zabití: useknout hlavu sekerou na špalku. Chytat krev menší drůbeže se většinou nevyplatí, obvykle se to nedělá. (Možná se zeptejte zkušených lidí na chytání krve při zabíjení husy nebo krůty.)
- Tělo opařit horkou vodou, oškubat peří. Odříznout běháky a vyhodit je.
- Odříznout krk, vytáhnout a vyhodit vole. Krk dát vařit do polévky.
- Břišní dutinu rozříznout (od prsní kosti po kloaku) a otevřít ji. Neporušit střevo !
- Vyjmout všechny vnitřnosti. Obříznout vnější i vntřní kloaku, postupovat podél střeva až k žaludku. Mimo břišní dutinu odříznout střevo od svalnatého žaludku a střevo vyhodit spolu se žláznatým žaludkem.
- Svalnatý žaludek rozříznout částečně podél ploché osy, rozevřít ho jako knížku, z vniřní stěny žaludku sloupnout bílou výstelku i s obsahem žaludku a tu výstelku s obsahem žaludku vyhodit. Žaludek umýt a dát vařit do polévky.
- Opatrně samostatně (mimo trup drůbeže) vypreparovat z jater žlučový váček tak, aby žlučová tekutina nepotřísnila maso (bylo by pak hořké !!!) a žlučový váček se žlučí vyhodit. Játra omýt a uvařit v polévce, pdobně jako srdíčko.
- Kuře buď celé, nebo naporcované dát péci do trouby; před tím vysypat a posypat solí a kmínem a krájenou cibulí. Při pečení do měkka podlévat vodou a obracet.
- Varianta s nádivkou: Srdce, játra a svalnatý žaludek rozemlet na masovém strojku, přidat trochu uzeného špeku, sůl, kmín, majoránku, cibuli, v mléce namočenou housku a vejce; pak zamíchat, vytvořit takový pevnější "knedlík" a ten dát péci vedle kuřete do pekáče. Ta upečená nádivka je moc dobrá a přidává se na talíř vedle upečeného kuřete.
- Varianty zabíjení, kuchání a kuchyňské přípravy drůbeže mají různí lidé trochu odlišné.
Humánní je na šišince vytrhat peří a proříznout tepnu na vrcholku. Zobák přitom od začátku operace přitlačujeme ke krku, jednak je klid a hlavně se dobře mezi kůstky zařízneme. Proto, aby krvácení proběhlo v nejkratším možném okamžiku, humánně.
Humánní je na šišince vytrhat peří a proříznout tepnu na vrcholku. Zobák přitom od začátku operace přitlačujeme ke krku, jednak je klid a hlavně se dobře mezi kůstky zařízneme. Proto, aby krvácení proběhlo v nejkratším možném okamžiku, humánně.
Jedná se o odpověď na příspěvek ze 4.6.2008.