Dobrý den,
kdysi jsme si koupili Alexandra malého, jmenuje se Kukinka, byla odchovaná pod rodiči a přes to se nám povedlo jí ochočit. Koupili jsme jí na mé žadonění samečka Kubíčka, ochočený a hodně se kamrádil s přítelem a mě si vůbec nevšímal. Kubíček ale zájem o samičku neměl a dokonce jí napadal, Kukinka začala méně jíts a už se snámi tolik nemazlila. Byli jsme furt někdo doma a tak téměř vůbec nechodili do klece. Jednoho dne jsme je zavřít museli, oba jsem šli do práce, Kubíček protestoval a tak přítel vzal utěrku a plašil ho do klece. Po chvíli zvláštní chování, hráli si jako vždy Kubíček s přítelem, ale skoro denně ho štípnul, rozčílený přítel ho vyplašil do kuchyně a nechal ho tam na hambě, vřískání pištění. Kvůli Kukince jsme se rozhodla hledat jí dalšího kamaráda tentokrát to vyšlo, Kukinka se zamilovala do zeleného Pollyho. Polly je jemnější povahy a pořád o ní pečuje, ona je štastná.
V tom okamžiku vznikl zvrat, Kubíček začal více povídat, začal si semnou i hrát, poslouchá mě i na klec, ale přítele stále občas klovne i když si s ním více hraje.Kukinka přestala chotit na prst a občas mě klovne, nechápu její jednání, byla strašně miloučký mazlík. Mám pocit, že jsem je přestala mít pod kontrolou a strašně mě to trápí. A myslíte, že přístup mého přítele je dobrý postup, protože přece jen ho všichni papoušci více poslouchají víc jak mě. Ale furt mám pocit, že to je jen ze strachu.