Dobrý den.Mohl by mi prosím někdo poradit,který malý papoušek(krom andulky) se naučí mluvit?Také aby nebyl nadmíru hlučný,nemám chápavé sousedy..Děkuji.Kuba.
Odpověď na příspěvek uživatele kadukaj z 21.01.2017, 17:18:01
Dobrý večer.Tušil jsem,že to schytám.Pročítám různé diskuze o malých papoušcích,o náročnosti chovu atd.Mám již koupenou volieru(130x70x170 s podstavcem).Teď jen vybrat toho papouška.Velice by mě bavilo papouška učit mluvit,chtěl bych prostě kamaráda.Jsem kvůli nemoci bohužel celé dny doma a počítače mě až tak neberou.Na papouška bych měl času více než dost.S pozdravem Kuba.
To není o schytání !!! Jen bohužel dnešní doba, ve které si člověk koupí na co si vzpomene, tak trochu zavání tím, že si člověk začíná plést zvířata s hračkou ze supermarketu. Musí umět to to to, zvládat totototo a specifikace taková a taková.
Koupě papouška (tedy krom těch malých jako and. apod které ty nechceš) je běh na delší trať a né každý člověk si toto uvědomuje.
Papoušků na výběr je celkem dost, ale každý se místy nějak hlasově projeví. Záleží do jaké míry to je pro tebe únosné.
Další věc, s jakou cenovou kalkulací za papouška počítáš ?
Odpověď na příspěvek uživatele kadukaj z 22.01.2017, 16:34:08
Dobrý večer.Chápu jak to myslíte.Ale já vím,co znamená starat se o papoušky🙂.Mamka chová Aymary Pruhované,má tři páry a já se občas o ty "myšky" starám.Zázemí pro papoušky máme pěkné,mají celý ptačí pokoj s možností proletu.Na léto je mamka dáva do venkovní voliéry,takže tohle je v pohodě.Ale i tak musela oběhnout sousedy,zda jim případný hluk nebude vadit,a to jsou aymarky tichý papoušci..Bohužel jeden soused nesnáší ani sýkorky a vrabce,že dělají po ránu kravál...To si bohužel nevyberete.Já chtěl prostě papouška ,kterého bych něco naučil.Uvažoval jsem o Mníšku Šedém,ale mám obavu,že bude v léťe venku hlučný.Proto jsem se ptal ,zda by někdo poradil tižšího papouška,který by se naučil pár slovíček.Děkuji za odpovědi.S pozdravem Kuba.