J.M.: Je zřejmé, že někteří anonymní tazatelé na tomto webu se nechtějí něco prospěšného dovědět, nýbrž touží si zde sprostě zanadávat. K tomu ale tento web určený není.
Je zřejmé, že někteří anonymní tazatelé na tomto webu chtějí dělat chytré z pravopisu u zjevného překlepu. K tomu ale tento web určený není.
A nyní k tomu, na co je teno portál určen.
Krmná směs pro nosnice N je nutná, 2 x denně. Já ji děvčatům "osladím" krevní moučkou (trocha bohatě stačí). A nepřehánět to, ať neztuční, pak se jim nechce snášet. Já osobně dávám i mírně pod stanovenou dávku, protože mají výběh do obrovské zahrady, tak ať se snaží.
Pšenice vhodná, ale spíš jen pro tzv. "docpání žaludku".
Zbytky z kuchyně mohou být, ale víc než složení je důležitá velikost zbytků. Pokud to není pokrájené, slepice to rozhazují všude kolem, a pak již na to prdí a pouze to láká hlodavce. Já zbytky dávám spíš pro chuť, a jako prostředek, ve kterém mohu namíchané podat nadrcené skořápky.
Když už jim chci podstrojovat, nadrtím jim na jemno jakékoli kosti z kuchyně. A to je pro ně ta pravá laskomina!
A pokud mají výběh do zahrady, tak nic dalšího není potřeba přidávat.
Slepice prakticky může cokoli, ale dávat jen tolik, kolik sezobou okamžitě. Prostě aby to nezůstávalo v krmítkách, kdy je je z toho tzv. semeniště nákazy a vábnička na hlodavce.
A koho slepičky chytnou a baví ho, tak laboruje, zkouší přidávat nebo ubírat dávky a sortiment, a pak s radostí hodnotí snášlivost a kvalitu vajec.
Toto není odborný návod, pouze mé osobní subjektivní zkušenosti.