..tak hlásím, dolíhnuto 👍😀🐥🐥…pod kacenkou se ještě vylíhlo 10 zdravých kačenek 🤦😄…+jedno vejce asi odumřelý zárodek, druhé tmavé..tak výsledek dobrý 🐥…23 kacenek z 25 vajec..už jsem je přemístila do suchého,vystlaného kotce,koupila pytel krmeni pro kačenky Kach1 Energys ..doma kačenky už zobou😀…tak už k nám přišlo jaro😇🍀🍀🍀
Letošní odchov,loňská pižmovka hnědě sedlatá,16 vajec líhnuto 10.dubna 13 ká-čat.Poprvé začala snášet loni v listopadu a prosinci.Snešeno 37 vajec,byly spotře-bovány v kuchyni.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 17.04.2024, 12:39:06
Nene,toto je jeji dcera..je dost ostrá,co se týká jejich kačenek..ale za týden bude zlatíčko,zvykne si na pohyb okolo kačenek..čištění krmitek ,výměna podestýlky,atd..zatím se bojim o ruce 🤣🤣🤣
Úplně si nerozumíme,mi jde o to zda je necháváte pohromadě tak dlouho až kachna o ně ztratí zájem nebo ji odstavujete sama vzhledem k očekávání jejího dalšího zahnízdění.
Odpověď na příspěvek uživatele Břetislav Staněk z 12.05.2024, 20:55:36
To záleží na vás..pokud chcete další lihnuti,kačenky odstavite, kačenka po čase začne znovu snášet..já to nedělám,mívám kačenek 5, vylihnou hodně mladých a po pozdním lihnuti netoužím..
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 14.05.2024, 13:55:32
No jenom to ne!!!!!…kačeři se servou a ještě umorduji kacenky!!…JEDEN kačer na tři kačenky akorát..já chovám jednoho kačera na 5 kačenek,oplozenost výborná a jsou spokojená rodinka..loni jsem měla kačenek 7..všechny měly spoustu mladých..letos první,co začala snášet, vysedela 23 mladých.. takže kačera jednoho..