zkuste piskot. Tomu zadny papousek neodola.
Rada ohledně ochočení
nebo natvrdo uvařené vejce
Dobrý den Jakube,
jak jsem správně pochopila, papošek není ručně dokrmený.
Při krmení z ruky nesmíte dělat prudké pohyby, papoušek ze strachu klove. Chce to velkou trpělivost, nám to trvalo dva roky, než jsme se sami naučili, co vlastně papoušek chce a občas jsme mu trochu pomohli k uplnému ochočený. Nejlépe by bylo koupit si špíz na ovoce a nabízet mu to na tom- držet to třeba jen v ruce a čekat, až přílétne. Postupně mu to nabízet z ruky, to že vás klovne je pouze ze strachu, netrestat ho. Pokud chcete aby se nebál ruky, musíte mu ukázat, že ruka mu bude dělat pomyšlení.
Časem jak si bude brát z ruky cca po roce,(může být i dříve) ho musíte naučit se ruky celkové nebát. Možná ted se mnou spousta chovatelů nebude souhlasit, ale jsem přesvědčená, že to jinak nejde. Nebát se ruky jsme ho naučili ve tmě v nočních hodinách, kdy jsme si ho vzali do ruky a hladili ho za krkem, má tam údajně erotogenní zony, přede pak jak kočka :-). Několikrát za měsím (ne každý den), dnes si chodí pro pohlazení sám. :-)
Samozdřejmně nemusí to tak být, ale vždy se mi to osvěčilo.
Držím palce
Všichni co se učí s papouškem komunikovat a snaží se ho ochočit doporučuji koupit si knihu Škola pro papoušky a Proč můj papoušek, jsou to výborné knihy i pro ty co už mají zkušenost s papouškem. Najdete tam i proč se chová papošek, tak jak se chová. Dají se i stáhnout na ulož to.