Chtěla bych se zeptat, jak bráníte myším, aby lezli do voliér? Myslím ze stran. Děláme podlahu z betonu, ale přemýšlím, jak je zastavit ze stran. Asi dáme tak do půl metru z venku skleněné tabule. Jak to řešíte vy?
jakými oky projde podle Vás myš?já sem mnohokrát viděl že když je vodorovná třeba i malá škvírka tak myš se dokáze velice splacatět a protáhnout.Jinak po betonu se myš vyšplhá jedna radost.
Zatím to neřeším, ale budu to řešit kočkou. Myš se dostane skoro všude. Lozí i po hladké stěně. Pokud se jedná o voliéry v místnosti, tak jsem četl, že je dobré tam vysadit laboratorního potkána. Jinak používám pastičky a s velkou úspěšností, ale venku se myšek nezbavíte.
Zakryji díru kameny tak, aby myš mohla vylézt, dam pastičku a na kameny umístim dřevo, aby se nechytl kanár... Když to nezabere, do díry dám sklo a zakreji betonem. Je to sice drastické vůči myši, ale funguje to.
Fakt i 0,5? to by se musela smrštit do podoby hranolku s půdorysem o straně pět minimetrů, dyť to je nemožné, tělo myš zmáčkne ,ale lebka zůstává požád stejná.
Slyšela jsem, že myš umí i sploštit lebku - ač je to k neuvěření. Ale docela tomu věřím. Pasti máme, ale myší je pořád dost. Naši 2 psi je chytají, ale na všechny nestačí.
Ale myslím, že když dáme na strany voliéry skleněné tabule (ze skleníku) do výšky tak půl metru, tak se tam nedostanou, nebo jim to alspoň trochu stížíme. Po skle by šplhat neměli, je hladký. Zkusím a uvidím :-)
mám doma krom pastiček kocourka britského modrého. Ne že by to bylo extra plemeno na myši, ale chytá taky dobře. Navíc myši se vyhýbají místům kde jsou cítit kočky... Co se týče kocourkovi snahy chytat ptáčky- dostal párkrát tak za uši že už to nezkusí... a teď ho třeba mohu vidět jak hlídkuje z vršku z klecí(sedí na nich mám boxové o pletivové jen přední stěně) a papoušci ani on jich si vůbec nevšímá...
U mě hlídá pes.A pokud uvidí nějakou myšku tak ta myš nepřežije.Náš pes je strašně rychlý.A s tí msklem, už jsem myš viděl lést i po skle.Myši jsou takřka k nezastavení.U mého známého co měl kanárky(už není mezi námi), se protáhla králičím pletivem o délce jedné hrany 1cm...
Kočka by bylo řešení, ale momentálně to nejde - máme mladé psi a nejspíš by kotě zakousli a taky budeme mít mimčo, takže kočku až později.
Jen dotaz - někdo mi říkal, že kastrované kočky myši nechytají, je to pravda? A byl by lepší samec, samice nebo je to jedno? Moc díky