Je to asi hloupá otázka, ale máme starého pejska a je nemocný, ale netrpí. Nemáme to srdce ho utratit, tak čekáme kdy to přijde samo od sebe. Jen by mě zajímalo jak jste to řešili po smrti pejska. Manžel mluvil o kafilérce nebo kam se psi odváží, ale mě ta představa nedělá dobře. Nemáme ho totiž kde pohřbít např na zahradě.
Tak toto bych psychicky nezvládla se takto pejska zbavit. My jsme ho nechali spálit v psím krematoriu Kerberos.name a popel jsme si dali na zahradu. Je to pro mě lepší představa, že neskončil někde ani bych nevěděla kde.
Ano zařídili odvoz i zpopelnění. My si potom přijeli jen pro popel, sice to není úplně jako když si někdo psa zakope doma. Ale v paneláku je to nejlepší varianta mít ho nějak u sebe.
Kerberos je dobré krematorium, mají více variant pro majitele zvířat, jak se rozloučit. Jestli chtějí být u kremace nebo ne a podobně a s popelem si můžete vybrat, jestli urnu neboo i přívěsek s popelem.
Ahoj.Je to už devět dní,co jsem musela nechat uspat našeho pejska,bylo mu 13,trpěl,měl bolesti,točil se dokola a ochrnoval na zadní nohy,každý večer kňučel,zhubl 6 kilo za 8 měsíců.Měl onemocnění ledvin,já se stále s tím nechtěla smířit,tak jsem jezdila po veterinách a zachraňovala,každý lékař jiný názor,až to dospělo do záchvatu,že měl takové bolesti,že začal výt,také byl nejdříve v pohodě,jen starý a rychle se to začalo zhoršovat.Přišel si pro mě a vyloženě o to žadonil,být váma tak nečekám na konec,on nemusí přijít,vidět ho v bolestech,je to nejhorší,naštěstí jsme měli tišící lék pro nejhorší situaci,máme ho teď na zahradě,umřel v nejhorších mrazech,hrob nešel vykopat,zlomila jsem rýč,kopali jsme hodiny než se to podařilo,ruce do krve,ale kafilerka nikdy,tam je prý hodí do drtícího stroje s ostatníma zvířatama a kdo ví s čím ještě a ještě si to účtují za kilo asi tak 30Kč
Doporučuji se kouknout po zvířecích krematoriích,nebo zvířecích hřbitovech,ale není jich mnoho,záleží odkud jste
Odpověď na příspěvek uživatele Olda z 17.01.2017, 14:03:10
Já osobně mohu doporučit Krematorium zvířat v Brně, jejich služby jsem musela využít v prosinci minulého roku a byla jsem moc spokojená. Urničku z popelem mého kočičího milujícího přítele Montyho mám doma a vspomínka v mém srdci navždy zůstane. Nikdy bych se nedokázala smířit s tím že ho někde zakopu do země nebo skončí v kafilérii. Kdo ví, co je kafilerie určitě chápe a díky za zvířecí krematoria.