Dobrý den, pokud máte chvíli času, chtěla bych Vás moc poprosit o vyplnění mého dotazníku ohledně kastrací. Dělám z toho maturitní práci a moc by mi to pomohlo, předem děkuji. :)
Odpověď na příspěvek uživatele Aneta z 10.02.2016, 19:59:19
Vážená slečno (paní) Aneto,
nemám žádné zvíře, které by bylo možné kastrovat. Proto ani Váš dotazník vyplňovat nebudu.
Přesto Vám sdělím svůj názor: kočky i feny v domácím držení by měly být všechny kastrovány, protože když nejsou kastrované, dochází k jejich zabřeznutí většinou živelně, neplánovaně, bez vědomí jejich majitelů. Majitelé pak nevědí, jak se nechtěných koťat a štěňat mají zbavit. (Samozřejmě, že podnikatelé v odborném odchovu koček a psů si svá zvířata kastrovat nebudou nechávat.) Kastrace psů a koček je také jednou z důležitých výdělečných činností veterinárních doktorů.
doporucuji Vam se podivat na video,ktere je take na you tube od Dr. Becker
Tru about spaying and Neutering (nazor od veterinarky z U.S.A) s kterou absolutne souhlasim i ja jen v aglictine.Vyplnila jsem Vas dotaznik,ale meho nemeckeho ovcaka z pracovni linie, kteremu je ted 9 mesicu kastrovat nikdy nebudu pokud jsem zodpovedny majitel ci majitelka neni duvod.Nikdy jsem nemela problemy s mym prvnim NO.
Zcela objektivně-kastrace je odstranění zdravého orgánu -tedy porušení zákona na ochranu zvířat a z lékařské definice zmrzačení. O kastraci štěňat to platí v mnohem širším měřítku vzhledem k nedokončenému fyzickému a psychickému vývoji. V současném době hledám právníka, který by se ujal konkretního případu našeho štěněte u nové majitelky.