Dobrý den chtěl jsem se vás zeptat jestli jsou tyto rozměry vhodné pro kakariki (121, 70, 251) d,š,v. A pro rosely pestré(212, 82, 144) d,š,v. Budou mi odchovávat? děkuji.
Dobrý den, pro kakariky je voliéra dostačující ani by nemusela být tak vysoká. Pro rosely pestré je lepší mít voliéru alespoň 3m dlouhou a 2m vysokou, šířka 82cm je dostačující.
Ano někdo je chová v malých voliérách ale já bych si papouška od takového chovatele rozhodně nekoupil. Rosely jsou velcí letci, tak by se jim neměla tato vlastnost brát.
Kakariki žijou spíš na zemi a lepší je mít delší než vyší voliéru... I lítaj ale co vim tak spíš rádi běhaj a šplhaj...
Kdyby si tu voliéru položil aby dýlka byla těch 251 výška 121, tak si myslim že pro ně by to byla bomba voliéra kde by se měli úplně báječně... Ale i v týhle by měli bejt v poho a i odchov by měl být zdařilí... ;)
Já bych se rád poradil co do skřínové voliérky na chov čeho by se dala nejlíp využít rozměry D120xV55xŠ50 a 2x D120xV50xŠ50 .... žebřičky ....po páru ???? poradtě co by do těchto stísněných prostor ... umístění celoročně venku pod přístřeškem ze 3 stran zděný ,závětrné místo. Děkuji..
Chovam rozely pestre uz 12 rokov , kazdy rok maju 2 krat mlade su mohutne nic im nechyba a nemam vacsiu volieru ako si pisal ze mas ty . Nicoho sa neboj ak mas kvalitnych vtakov odchovu sa urcite dockas .A poznamky ze treba 3 m dlhu ........ vies nie kazdy ma moznost mat take priestory ,to by urcite 60 % chovatelov nechovalo okrem anduliek nic ( mali by nevyhovujuce rozmery volier ) . Ber to s rezervou a prajem dobry odchov !