Děkuji za odpověď. Skříň je větších rozměrů, tak jsem myslel, že pro korely ideální. Mohl by jste mi tedy poradit s čím začít, aby jim to vyhovovalo? Skříň má rozměr 2x1,8x0,8m. Co s tím lakem?
Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
chci začít s chovem korel pro potěšení. Mám doma starou skříň a chtěl bych z ní udělat voliéru. Dveře bych dal pryč, místo nich pletivo a dvoje dvířka (krmení, úklid). Dotaz mám spíše zda bude vadit, že je dřevo ze vnitř lakováno. Stačí to přebrousit nebo co s tím?
Díky za odpověď.
Hezký den,
korely jsou dobří letci a myslím že ve skříni jim moc dobře nebude.
Děkuji za odpověď. Skříň je větších rozměrů, tak jsem myslel, že pro korely ideální. Mohl by jste mi tedy poradit s čím začít, aby jim to vyhovovalo? Skříň má rozměr 2x1,8x0,8m. Co s tím lakem?
Děkuji za odpověď.
No jednoduše řečeno korely jsou nenaročni papoušci, tudíš kam je umístít je jedno jestli dostatečné velké kleci či voliera jakykoliv rozměrů, ten lak nemusíte nijak řesit papoušci dřevo nežerou a hladky povrh ani nebudou okusovat tudiš mate ulehčeno a pokud je to jen na začak tak takova voliera ze kříně postačí pro párek a třeba časem se dopracujete k nějaké velké zahradní vokieře
Děkuji za info.
...otázka je spíše jesli budete korely chovat doma nebo na zahradě..a jestlu se tedy občas z voliery dostanou ven...chovám v bytě několik papoušků a z toho i korely, můžu potvrdit, že pokud mají dostatek rozletu po bytě, nemusí mít až tak velkou klec..a i pro chovný pár by mohla postačit klasická velká klec, kterou pořídíte v každé prodejně pro zvířata..doporučuji min. v 70 š 30 d 50...co se týče skříně, také si myslím, že by lak okusovat nemuseli..ale stačí jenom odlouplý kousek a zvýdavé korely si najdou způsob jak začít loupat..takže na to opatrně. Přeci jen lak je pro ně jedovatý a jak papoušek nejí dřevo tak jej velice rád olupuje a štípe zobákem...moje kříň je toho důkazem.....a také bych uvažovala, zda bude ve skříni dostatek světla a nebude se v ní v teplých letní dnech díky dřevu kumulovat větší množství tepla...papoušek je na to citlivý, byť pochází z teplých krajin, může na přehřátí i uhynout, nebo ve stresu samice zničí snůžku..díky budce se bude teplo dvojnásobně kumulovat a samice je ve stresu již jen ze sezení na vejcích..zvláště mladý a nezkušený pár bude mít větší obtíže při prvním hnízděním....
osobně bych začala raději s jednou korelou..pořiďte si miláčka, samečka, pokud možno ručně dokrmeného od chovatele a až si zvykne...dejte mu hezkou samičku...budete mít kamaráda na dlouhé roky i potěšení z mladých korel...:)...tento postup mám vyzkoušený....jak si ptáček zvykne už vás neopustí...