- Příspěvek #34051
- Nahlásit
Postroje pro papoušky
- Příspěvek #34113
- Nahlásit
Jejda, nejsem přihlášená. Zlatka- paradoxys
- Příspěvek #35294
- Nahlásit
- Příspěvek #35344
- Nahlásit
Takže jsem si koupila přenosku na převoz a bude u našich v kleci. Zlatka
- Příspěvek #35357
- Nahlásit
- Příspěvek #35358
- Nahlásit
- Příspěvek #35382
- Nahlásit
pak přišla zima a já kšíry schovala do skříně. když sem je letos v létě vytáhla, papoušek zapomněl a do kšírů už jít nechtěl. nenutila jsem ho. ale je fakt, že jsem mu koupila samici. přestal na mě být tak fixovaný a má teď jinou (přirozenější) zábavu.
- Příspěvek #35520
- Nahlásit
Jistě že kšíry nejsou pro papouška přirozené- ale není nutné je hned zavrhovat. Protože to by potom neexistoval žádný chov papoušků- přece není přirozené ani to, že jsou zavření v kleci- ne??
Pokud si na ně pták zvyká odmala a pomaličku, tak si myslím že nebude žádný problém. A samozřejmě záleží i na povaze, každý jedinec je jiný. Jeden si zvykne, druhý ne- a můj si podle povahy holt nezvykne, takže jsme museli od kšírů upustit a vymyslet něco jiného.
Jinak na kšírech nic špatného nevidím- podle mě je lepší snést chvíli nepohodlí a kšíry, než být zavřený celý život v kleci 2x2 metry. Zlatka
- Příspěvek #35543
- Nahlásit
- Příspěvek #35636
- Nahlásit
- Příspěvek #119437
- Nahlásit
- Příspěvek #119438
- Nahlásit
- Příspěvek #121365
- Nahlásit
Vážení a milý "chytrolínové", je opravdu k pobavení, že tady čtu názory lidí, kteří nejen, že nikdy postroj nevyzkoušeli, ale ani papoucha nemají:-) to je jak hodnotit chuť jablka, když jsem do něj nikdy nekousla:-) Tak k tématu: mám ručně odchovaného a dokrmeného papoucha, který je výborně socializovaný, zvyklý na veškerý chod domácnosti, nic ho nerozhodí. Ale venku ho raději dávám na postroj. Nijak mu to nevadí - ba naopak. Ví, že jak vyndám ze šuplíku postroj = jde se ven. A to by jste se všichni tady divily, jakou má radost. Přiletí, nechá si postroj bez problémů nasadit a jdeme do auta. Přejedeme na velikou louku, kde široko daleko nic není - jen tráva...Postroj mám přivázaný na klasickém navijáku co se používá na ryby - jen bez brzdítka. A papouch si lítá - jen to frčí....Když se trochu unaví, přiletí na rameno a to už vím, že mu v tuto chvíli mohu bez obav postroj sundat a může létat zcela navolno. To vyletí hodně vysoko, létá taková velká kolečka a přitom spolu stále udržujeme komunikaci. Vážení - je to nádhera, když vidíte, jak je ten pták šťastný. Když je unavený nebo ho to už nebaví, přiletí na rameno, dostane odměnu, dám mu na převoz opět raději postroj, aby se něco náhodou nepřihodilo a jedeme spokojeně domů. Pták má křídla k tomu, aby je používal. A pokud máte strach ho pustit navolno - je postroj ideálním řešením do otevřeného terénu a do bezvětří!! samozřejmě. A je mi naprosto jedno, odkud postroj přišel - osobně mám Ameriku ráda a i kdyby přišel tento nápad z Ruska - tak mi na tom nezáleží. Jediné na čem mi záleží, je ta spokojenost mého papoucha, že se může podle libosti proletět. Nelétáme v zimě a v horkém létě si prolet necháme buď časně ráno nebo v podvečer, kdy už je příjemné počasí. Tak zdar ...
- Příspěvek #123435
- Nahlásit