Nevím, jak velký prostor potřebujete ochránit, ale kamarádka v podobném případě natahala různě křížem krážem prádelní šňůry a na ně sem tam zavěsila ty nejlevnější, nejhnusnější, nejkřiklavější a blikající vánoční řetězy od vietnamců.
Velký, celé humno, cca 50x150m. Strejda včera rozvěsil ty CD, tak uvidíme, jestli to pomůže.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 02.01.2025, 12:45:07
Fotky, aké fotky?
Ako myslíte kvalitou? No, ja mám zásadne fotky v príšernej kvalite 😀
No, celkom ma to prekvapilo, oni aj dvaja prídu a striedajú sa tam, (jeden sedí na stĺpiku vinohradu, kde báčik navešal všetko možné aj nemožné a ani som to ešte všetko nedala dolu, vrátane CD a plechoviek), alebo si na zemi čosi vysvetľujú, ale to už kamera nezabrala.
A chodia už veľmi skoro ráno a vždy iba ak tam nikto nie je. Sú to asi myšiaky.
Ale líška už sa osmelila a teda im už nič nenechá, chúďatkám.
a já vás uklidním - chtěla jsem teď o svátcích na procházce natočit společenské lety krkavců…….. a doma koukám, že koukám. Místo krásných leteckých piruet……. můj gezicht. sem to prstem votočila na telefénu a nevěděla o tom. Vy máte dobře viditelný záznam, já mám …… no nic, nic nemám.
Ale spolocenske lety krkavcov? To znie dobre, co to je?
Krkavcov tam lieta hojne, spravaju sa zaujimavo, vidim obcas nieco ako krkavciu patrolu, vzdy sa otocia presne v urovni maleho sedielka, co je hore pod planinou. Chodili aj na zbytky, ktorymi liska ohrdla (ta liska je strasne fajnova), ale nikdy nie tam, co je zaznam s dravcom.
Ktory sa s tym trupom trapil od svitu do mrku.
Ale ine uz zvladol skor, dokonca sa asi aj striedali.
Ponize som na jesen nasla kostru havrana, mozno preto tam nechodia, iny gang proste. A na starobu ten havran asi neumrel.
Jsem to kdysi dávno někde četla, že oni pořádají - jako “rodina” v určitou dobu společenské lety. Taky mě to překvapilo. Ani už nevím, kde jsem to našla, hledala jsem tehdy, když jsem zjistila, že u nás na chalupě trvale hnízdí, co to provozují. Prostě letělo jich pár a dělaly akrobatický vývrtky a tak. Snažila jsem se to včera večer najít, nějakou informaci o tom, ale už bohužel. Je to opravdu dávno - tak 2004-5?? Krkavce /a krkavcovitý obecně/ mám moc ráda a tak jsem byla nadšená, když tam pod námi zahnízdili /a jsou tam pořád/. Já se zkusím - to mě napadlo teď, zeptat tady na chovu v ptactvu.
Ano, havranoidní su fajn, tiez hniezdia kdesi nado mnou, vzdy ich vidam. Ale vyvrtky nie. Skor letia na prieskum, vela krat.
Ale tie vyvrtky som videla zatial iba na sidlisku, kde ich riadne pribudlo. Zato holuby a sykorky takmer zmizli, no na jar priletia hrivnaky. Teda na sidlisko.
Jsem hledala, jestli není v diskuzi něco na téme inzeráty-drůbež, ale nenašla, tak se zeptám tady. Čistě pro zvědavost. To je opravdová cena za slepičky?
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 03.01.2025, 14:57:17
🙂
no když já nemožu čistokrevný, já mám úkol sobě daný - budou to ty čtyři striptýzky nebohý. Pevně doufám, že se letos najde čas a trochu s tím pohneme.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 03.01.2025, 14:41:26
Mně to nepřijde hodně. Slépka na vajca stojí 250, ani vynesené nejsou zadarmo, tohle bude mít pravděpodobně rodokmen, jsou to holky asi, můžou mít kuřátka. A takové křehké plemeno bych od vajíčka nechtěla, tohle může být výhoda, že už to má tvar a rozum.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 03.01.2025, 15:51:44
Houby, převážně se jedná o předražený nestandardní odpad který měl končit v polévce. Ale litr dobrej. Dnes je chovatelství ve stylu přijdou hloupí,všechno koupí.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 03.01.2025, 17:10:40
Víte k vašemu údivu jsou i lidé, kteří nečvachtaji do vsech věci i kterým nerozumí, tak jako vy, ale vyjadřují se pouze k tomu o čem mají alespoň obecný přehled.