http://creativelife.cz/fotografie-kocek-s-handicapem-ukazuji-jejich-vitalitu/
Viděla jsem tento článek o kočičkách s nemocemi a handicapem a nějak se mě to dotklo, sama jsem přemýšlela tak, že takovou kočku nikdy, ale teď mám výčitky. Co myslíte vy??
Odpověď na příspěvek uživatele kafralka z 30.06.2015, 18:11:39
Žádné výčitky mít nemusíte. Mnoho nemocí a jiných handicapů kočkám způsobili lidé, kteří se pak těch koček zbavili jejich vyhozením, protože za tzv. jejich (těch koček) "uspání" by museli (ti lidé) veterináři ZAPLATIT a to se jim nechce.
Když uvidíte ve velkoměstě žebráka člověka, také máte výčitky svědomí ? Nemáte. A když vidíte někde v Africe, nebo v Indii, že se rodí děti tak vyhladovělým matkám, že pro své novorozence nemají ani mateřské mléko, tak také máte výčitky svědomí ? Nemáte. Tak proč byste si něco vyčítala kvůli kočkám ? Protože je to současná móda "adoptovat handikapovanou kočku" ?
Kočky jsou přemnožené ! Lidé jsou přemnožení ! A proč by chudí lidé měli sponzorovat něco, na čem bohatí lidé vydělávají ? Upozorňuji, že toto říkám přesto, že je mi těch novorozeňat bez mateřského mléka i těch nemocných koček líto. Ať to platí boháči, kteří neví co s penězi, kteří často peníze získali nečestně.
Máme kocourka s jedním okem a je to divočák jak všechny ostatní. Hendikep zvládají kočky dobře. Pokud se nějaké kočičky ujmete a udělá vám to radost, udělejte to. Jen je dobré mít zkušenosti a promyslet si náklady a jestli na to mám. Pelíšky, kvalitní krmivo bez obilovin, očkování, odčervení, probiotika, vitamíny, kastrace a případné návštěvy u veta něco stojí.
Odpověď na příspěvek uživatele kafralka z 30.06.2015, 18:11:39
Záleží na každém, jesli si vezme kočku s hadicapem, nevidím na takové adopci nic špatného. Člověk musí mít, ale radost, že někomu pomohl a také zvážit finanční náklady. Některé zvířata potřebují pravidelnou péči veterináře nebo i nějaké léky.
Já jsem ve svém životě měla mnoho koček, některé i s drobným hadicapem jako třeba jedno hoko, nebo nějaká ta nemoc a nikdy jsem nemusela řešit jesli ji chci nebo ne...prostě tady byla a tak jsem ji měla ráda.
Každopádně brát si kočku z výčitek svědomí je nezodpovědné....